Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Hype-olt jövő-tech cuccos star cég is csődbe ment... node miért

2023. július 24. - GABOR2

Érdekesnek találtam ezt a cikket egyrészről azért, mert minden ilyen "menő", jövő, hype-olt vállalat csődje érdekel, másrészről ez különösen érdekes volt számomra, mert a "Miért ment csődbe" különösen érdekes szerintem. Úgyhogy különösen érdekes lesz számodra is különösen...

"Csődbe ment a menő elektromos bicajokat gyártó holland cég"

"Csődbe ment az elektromos bicikliket gyártó holland VanMoof. A vállalat a múlt héten védelmet kért a hitelezőkkel szemben, a vagyonfelügyelők jelenleg értékelik a helyzetet és vizsgálják a lehetséges szerkezetátalakítási lehetőségeket, amelyek lehetővé tennék a VanMoof számára a működés folytatását, írja a Reuters."

Na ezeknek se kell majd tán Magyarországon akksit gyártani...

"Az elektromos kerékpárokat gyártó holland VanMoof csődöt jelentett. A vállalat, amely a koronavírus világjárvány idején 100 millió eurós finanszírozáshoz jutott a nemzetközi terjeszkedéséhez, a múlt héten kért védelmet hitelezőitől."

Szóval "menő" volt, teli volt pénzzel... miért ment csődbe? Talán gyors terjeszkedés, hibás döntés?

Nem... ennél úgy tűnik valami sokkal alapabb dologgal van baj:

"A holland NOS műsorszolgáltató szerint a garanciális kerékpárok karbantartásával és javításával kapcsolatos magas költségek jelentősen hozzájárultak a vállalat pénzügyi nehézségeihez. A VanMoof által értékesített kerékpárok ára meghaladja a 2000 eurót.

A VanMoof e-kerékpárok a karcsú kialakításukról és a vázba integrált akkumulátorokról ismertek. Amióta 2009-ben Amszterdamban megalakult, ezek a kerékpárok a város utcáin mindennapos látványossággá váltak."

Ez nagyon érdekes, mert pl. autó vonatkozásában elmondják, hogy mennyivel kevesebb műszer van egy elektromos kocsiban és elméletileg mennyivel egyszerűbb karbantartani ( majd amikor fizetsz a szervíznél ez rég el lesz felejtve majd, fogadok ).

Tehát a sokkal egyszerűbb kerékpároknál csődbeviszi a céget a szervíz ára... fura. A kerékpár drága volt, plusz amúgy is volt pénz dögivel, a karbantartás elvileg olcsó... tehát nagyon sok karbantartásról kell beszélni ha ez csődbevisz, vagyis akkor ez az elvileg egyszerű szerkezett egy... nagyon sz@r termék volt. Vagy ugye talán... az akkumlátort kellett gyakran cserélgetni, ami a legdrágább rész benne. Vagyis az egész projekt a "zöld közlekedés" címszó alatt menve okozott rengeteg szennyezést.

És ugye sok ilyen elektromos mobilitást ígérő cég akksija ilyen sz@r( hibá a sok pénzük )... tehát gyakran kell cserélni... és talán itt nálunk fogják őket gyártani. De utálom ezt az egészet...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6618178267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása