Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhő attól nem lesz végtelen hogy fizettél érte...

2023. július 24. - GABOR2

Emlékszel azokra az időkre amikor a "felhős cégektől" kaptad egyre az ingyen tárhelyeket? Idézőjel, mert az elején még nem nevezték magukat felhős cégeknek.

Vannak viszont akik szerint inkább takarékoskodni kéne ( vagyis nem bővítik tovább a felhőjüket )... még akkor is ha fizettél.

És hát ha nem figyelsz... elveszítesz mindent majd:

Fióktörlésbe kezd az Ubisoft - elveszthetjük miatta az összes játékunkat

"az Ubisoft is a felhasználói fiókok meggyérítésébe kezdett - akire pedig lesújt, az elveszti a fiókban tárolt játékaihoz történő hozzáférés lehetőségét is."

Ugye, ugye... miért is kéne magadnál tartani a játékaidat.

"az Ubisoft tényleg elkezdi törölgetni a régebb óta nem használt fiókokat. Méghozzá akkor is, ha azokban akár több száz ezer forint értékű játék található meg, ami ezek után a fiókok tulajdonosaiknak újból meg kell majd venniük, ha ismét játszani akarnak velük. Pont ez utóbbi az, ami annyira fájóvá teheti sokak számára a fiók elvesztését, ha nem figyelnek oda arra."

"Ráadásul itt nem üres ígérgetésről van szó: felhasználói beszámolók szerint ugyanis van, akinek már tényleg törölte is a kiadó fiókját - ezzel pedig összes addig megvásárolt Ubisoft-játékok is használhatatlanná vált. Ennek oka, hogy a fiókban vannak tárolva az ezek jogszerű használatát engedélyező kulcsok, hiányukban pedig a játékok nem hajlandók elindulni, amikor ellenőriznék azokat."

És nem is korrektek, tehát az igazi cél talán pont az, hogy elvegyék tőled a játékod:

"az Ubisoft mindeddig nem írta le pontosan, hogy milyen fiókokat és mennyi idő után tekint inaktívnak. Így a felhasználók igazából aktívan megelőzni sem tudják azt, hogy törlési listára kerüljenek, ha pedig a figyelmeztető emailt esetleg egy szintén ritkán használt postaládájukba kapják meg, vagy mondjuk az ott üzemelő spamszűrő elcsípi azt, nagyon könnyen a játékaik nélkül találhatják magukat."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1618178263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.07.25. 01:26:03

Ezek a woke cégek kezdenek emlékeztetni a 1990 előtti szocialista vállalatokra, ott is úgy tettek mintha ők tennének szívességet az ügyfeleiknek ha szóba állnak velük. Az ilyen szutyok cégeket bojkottálni kellene.

gigabursch 2023.07.25. 03:37:01

Micsoda tragédia!

Azért le merem fogadni, hogy bő évtizede minden játék elején lévő liszenszben szó van az inaktív fiókokról.
Aki meg olyan hülye, hogy nem tart biztonsági másolatot, az meg így járt.

Hartrigel 2023.07.26. 08:20:18

Pirates of the caribbean theme song intensifies

Koenigsberger 2023.07.26. 17:46:36

Azt is tegyük hozzá, hogy még ha alkalmas is lenne rá valami, hogy helyileg tárold, lassan már nem kapsz elég tárhelyet a mai gépekhez. A hordozható lemezegység már rég idejétmúlt, az USB-s adattároló vacakok meg nem jók semmire, bármikor tönkremennek, nem jók backupra.

Mikor új gépet akartam venni, először nem is értettem, hogy mi történik. A vinyók kapacitása annak idején exponenciálisan lőtt ki a sok terabájt irányába. Az SSD-knél viszont valahogy ez nem akart megtörténni az utóbbi évtizedben. Aztán persze rájöttem, hogy pont ezért, hogy kényszerítsenek rá, hogy előbb-utóbb online legyél kénytelen mindent tárolni.

gigabursch 2023.07.26. 21:36:21

@Koenigsberger:
...vagy hogy legyen egy helyi/otthoni adattároló miniszervered.

Hartrigel 2023.07.28. 10:15:48

@Koenigsberger: ez nem megoldhatatlan probléma: vegyél egy NAS-t a gépbe s kész. :)

GABOR2 2023.08.02. 15:37:55

Update:

"Mégsem fogja törölni az inaktív fiókokat a Ubisoft - egy feltétellel"

pcforum.hu/hirek/26240/ubisoft-fiok-torles-jatek-feltetelek-frissites

GABOR2 2023.08.02. 15:40:36

@Koenigsberger: Igen, vigyót kaphatsz jópár terát is, de lassabb online multiplayer játékoknál a betöltés. Meg azért a terák is egyre gyorsabban telnek meg...

GABOR2 2023.08.02. 15:41:07

@Hartrigel: Nem mindegy annál se milyet...
süti beállítások módosítása