Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Microsoft: kötelező felhő minden felhasználónak + biztos fészek a woke-ságnak

2023. július 12. - GABOR2

Nemrég kiderültek Microsoft titkok... titkok amiket én már évekkel ezelőtt erősen sejtettem.

A lényeg: kikerülhetetlen felhő ami egyenlő: örök, állandó bevétel mindamellett, hogy ők nem adnak cserébe semmit.

"Kiszivárgott: Teljesen a felhőbe rakná át a Windows működését a Microsoft"

"Teljesen a felhőbe vinné a Windowst a Microsoft"

"A Windows egy következő verzióját lehet, hogy már egyáltalán nem lehet internetkapcsolat nélkül nem csak feltelepíteni, de futtatni és használni sem - derül ki egy friss szivárgásból. Utóbbi szerint ugyanis a Microsoft azt tervezi, hogy operációs rendszere működését lényegében teljesen áthelyezi a felhőbe, és a Windows valójában ott fog csak működni - a felhasználók gépét pedig csak ennek a felhős Windows-nak az elérésére lehet majd használni."

A Microsoft ezzel sok legyet ütne egy csapásra:

1. Végre teljesül az álom, hogy állandóan kap majd pénzt és ezért neki semmi újat se kell letenni az asztalra. Amire gondja kell, hogy legyen csak, hogy gyors ütemben emelgesse a havi árat. Plusz kaphatsz még olyan kamu fejlesztéseket, amik inkább többet ártanak mint használnak, mint ez:

"Teljesen átalakítja a Gépház megjelenést a Windows 11-ben a Microsoft"

"a friss előzetesben egy, az eddigiektől teljesen eltérő nyitólappal üdvözli a felhasználókat."

Ó, még felhős reklámot is kapsz, a jövőben majd lehet másik reklám ott, a felhő úgyanis kötelező lesz; a másik irány, hogy a semmiért sok pénzt kapjanak, az a reklámokkal elárasztás:

"Ennél is zavaróbb lehet azonban egyesek számára, hogy az átalakítást a Microsoft arra is felhasználta, hogy mindjárt pár reklámot is befűzzön a rendszer ezen elemébe is. A nyitóoldali panelek között ugyanis felbukkan mindjárt kettő olyan is, amik nem a rendszer alapbeállításaihoz kapcsolódnak, hanem a Microsoft 365, illetve az Xbox előfizetések állapotát jeleníti meg - illetve próbálja meg azok igénybevételére rávenni a felhasználókat, hiszen akkor is láthatók, ha utóbbi egyik előfizetéssel sem rendelkezik."

2. Ettől kezdve jöhet majd a woke-ság és diverzitás dögivel. Nem kell nagyon igazi tehetség. A rendszer kész, a pénz jön bármi is van. Időnként majd felfogadnak egy diverz művészt, vagy már inkább AI-t hogy alakítsa át a rendszer design-ját, ezzel azt az érzetet keltve, hogy van valami fejlesztés, pedig csak feleslegesen újra kell tanulnod, hogy mi hol van.

A Microsoftot már most se érdekli, hogy a havi foltokat látszólag nagyon béna csapat készíti el, akik hatalmas hibákat vétenek állandóan.

Apropó most pár dolog:

Nem nagy dolog épp csak a Fájlkezelőt vágta tönkre a "javítócsomag":

"Elrontotta a Windows Fájlkezelőt a Microsoft havi foltcsomagja"

Aztán ez is:

"Megint belassítja az SSD-k működését a Windows 11 egy új frissítése"

De több hónap után legalább valami idegesítőt javított, nem igaz:

"A Microsoft a napokban végre úgy tűnik, hogy sikerrel javította a Windows 11 egy hónapok óta létező és rendkívül idegesítő hibáját, ami gyakran a frászt hozta még a gyakorlottabb felhasználókra is."

Node visszatérve... ezután a a Microsoft alkalmazottainak 90% lehet diverzity hire csak annyi kell, hogy te az egyre emelkedő havi sarccal ezt támogasd és emiatt úgy érezhetik majd magukat a kedves diverz emberkék, mintha a számítástehnika zsenijei lennének, miközben újabb és újabb módszereket dolgoznak ki, hogyan omolhat össze a rendszer... amikor éppen kedvük lesz bemenni az irodába.

Ja merthogy van ám ilyen. Most is, a Microsoft végül elismerte, hogy volt egy felhőcske összeomlácsocska kibertámadás miatt:

"Elismerte a Microsoft: kibertámadás érte a hónap elején"

"A Microsoft nyilvánosságra hozta, hogy a június 5-én tapasztalt szolgáltatáskiesések kibertámadások miatt következtek be."

 

"A Microsoft 365 szoftvercsomag, köztük a Teams és az Outlook június 5-én több mint két órán keresztül leállt, ami több ezer felhasználót érintett. A rövid megismétlődésre másnap reggel került sor. Ez volt a negyedik ilyen jellegű kiesés a Microsoftnál egy éven belül."

 Felkészül a következő hónap:

"Brutális mennyiségű hibát javított a Windows-okban a Microsoft"

És egy "katasztrófával felérő beismerés":

"Lesújtó beismerést tett a Windows-ok meghajtóprogramjaival kapcsolatban a Microsoft"

"A Microsoft a héten egy önmagában is katasztrófának nevezhető beismerést tett a Windows-ok meghajtóit hitelesíteni hivatott programjával kapcsolatban. A cég ugyanis elismerte, hogy a WHQL hitelesítésen átesett és a felhasználók szemszögéből így megbízható(bb)nak nyilvánított, az OS által pedig figyelmeztetés nélkül betöltött driverek jelentős része valójában egy kártevő volt, illetve kártevők általi használat céljára fejlesztették ki azokat."

Szóval látszik a Microsoft-ot eddig is nagyon érdekelte, hogy tőle minőségi dolgok kerüljenek ki... ezután már nem is kell majd gondolkoznia ilyesmin egyáltalán...

3. A Microsoftnak van egy baja ami a felhő létéből ered.

Ugye, hiába erőltették, nem igazán kellett. Viszont a felhő nem simán csak egy rossz szoftver mint a Vista, hanem a Földön minfenfele meglevő adatközpontok hálózata. Adatközpontok amiknek olykor külön erőművet kell építeni annyit fogyasztanak. Meg sok egyéb költség, ami... non-stop "termelődik". Hiába nincs fogyasztó, a felhőért mindig fizetnie kell Microsoftnak. A felhő kötelezővé tetelével az eddigi pénznyelőt pénztermlővé teheti.

Persze ezután óriási veszélyként áll fent, hogyha jön egy másik cég ami igazi, új értéket tud nyújtani a felhasználóinak és a Micrtosoftnak újra versenyeznie kéne... az nem fog menni.

De amúgy szerintem... az emberek ezt nem fogják elfogadni. Én nem fogom ezt elfogadni.

Ez nemcsak pénz kérdés. Ezután az adataid nem nálad lesznek. Ez sok cégeknek nem lesz ok. Az amerikai titkosszolgálat persze örülne nagyon.

De a Microsoft mellett még sokszor ma is szóló játékélményt is gyilkolná, mert belassulna a felhő miatt.

Szóval szerintem nem... nem fog sikerülni.

Ha már nincs ötletük mit kéne kezdeni a számtech iparban, fogják a pénzt és kezdjenek valami totál újba és ne zaklassák állandóan a felhasználóikat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3318165640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2023.07.12. 20:41:18

Kell a tökömnek a win11 vagy valami még újabb, inkább átállnék linuxra ha próbálnának rákényszeríteni egy új windowsra.

GABOR2 2023.07.15. 16:00:46

@Deansdale: Bárcsak mindenki így gondolkozna.

Koenigsberger 2023.07.18. 07:20:11

Érdemes megemlíteni: az Oceangate nevű cég Titanic-túrára összetákolt kísérleti(!) tengeralattjárója annak rendje és módja szerint megsemmisült.

A kőgazdagokra kihegyezett szolgáltatás aláíratott az utasokkal egy papírt, hogy a biztonságra nem vállalnak garanciát. Ami nem is csoda, miután kirúgták a biztonsági igazgatót, mert egyedüli hozzáértőként komolyan vette a munkáját a rendkívül diverz, inkluzív és fiatalos szempontok szerint verbuvált Oceangate „mérnöki" csapatban. De hát bűnös módon egy szakmáját értő „középkorú fehér férfi" volt, és tudvalevőleg a „sokszínű" és „befogadó" kultúra ilyet nemigen tolerál, főleg ha még akadékoskodni is mer holmi tudományos alapokon, gátolva a fejlődést.

Amiről annyit, hogy az innovatív tengeralattjáróban egy bekapcsológomb és egy videojáték-kontroller jelentette az inspirált csapat által megalkotott korszakalkotó technológiát.

A cégtulaj szavai:

"When I started the business one of the things you'll find is there are other sub operators out there, but they typically have gentlemen who are ex-military submariners and you'll see a whole bunch of 50-year-old white guys. I wanted our team to be younger, to be inspirational, and [an old white guy is] not going to inspire a 16-year-old to go pursue marine technology.

We also want our team to have a variety of different backgrounds.” 

Lásd még: www.westernjournal.com/titanic-sub-ceo-admitted-hired-diversity-shunned-50-year-old-white-guys-military-experience/

magyarnemzet.hu/kulfold/2023/06/figyelmen-kivul-hagyta-a-korabbi-biztonsagi-figyelmezteteseket-az-ocean-gate-vezetoje

Magyar nyelvű épkézláb cikket sajnos nem találtam, ami a föntieket hangsúlyozná. Nem is meglepő, mivel amelyik hírportál nem fityeszpropagandát tol (avagy légyfing súlyú ellenzékit), az maga is a „sokszínűségnek" álcázott egyszínűség fellegvára, ami természetesen nem fogja a föntieket kellőképpen kitárgyalni (pl. az önjelölt módon „független" Telex).

A lényeg, hogy most már a gyilkosság is szavatolva van az agymosott ideológusok részéről. Olyan tébolyult világ lesz ez, mint a kommunizmus, ahol szintén előbbrevaló a párthűség a hozzáértésnél vagy az emberéletnél.

A csattanó, hogy a cégtulaj is az áldozatok között van. Instant Darwin-díj.

GABOR2 2023.07.23. 15:57:07

@Koenigsberger: Majdnem írtam erről, de aztán több dologra is azt mondták, hogy "nem megerősített" és az is maradt. Pl. az állítólagos utolsó nem tudom 20 perc beszélgetés.

Igen, itt legalább ha minden igaz a gazdag tulajdonos lett az áldozat, + plusz volt ott Davoson beszédet mondott milliárdos is... vannak elméletek, hogy az egész történet hazugság.

Nem tudom, tényleg nagyon fura, hogyha a matematika teljesen világosan kimutatta, hogy ezt nem kéne, meg korábbi merüléseket is félbekellett szakítani akkor hogy mehettek ebbe bele...
süti beállítások módosítása