Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ez lenne a magyar gazdaság jövője?

2023. május 23. - GABOR2

A magyar kormány nagyon pedálozott, hogy mi legyünk a jövő autóiparának... éllovasa vagy mi. Önvezetőautók, kutatás-fejlesztés, high-tech, magas fizetések.

De aztán eltelt pár év és inkább úgy tűnik ez lesz belőle:

"Újabb hatalmas kínai akkumulátorgyár jön Debrecenbe! - A BMW-t fogja kiszolgálni"

Környezetszennyezés, tiszta víz elhasználás, olcsó összeszerelde...

És főleg környezetszennyezés. Bár a legrosszabb rész maga tán a lithium bányászat, ami nem itt lesz, de bőven lesz még baj ezzel. Főleg, hogy tán a tervek szerint a gyártóhelyeknek kötelező lesz a használt akkumlátorokat visszavenni. Nem a cégeknek... a gyártó helyeknek.

A csodás high-tech álmodozásokból és magas fizetésekből ez valósul már megint a gyakorlatban Magyarországon...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8918130814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.05.23. 17:10:52

Engem ez a akuprogram a szovjet diktátor, Hruscsov elmebeteg ötleteire emlékeztet, aki időnként kitalált valami hülyeséget, mint a kazahsztáni puszták termőföldé alakítását, meg sem nézték mi lehet a következménye, aztán csodálkoztak amikor néhány év múlva kiszáradt az egész. Magyarországon víz és energiahiány van, hibbant ötlet víz és emergiafaló gyárakat telepíteni.

GABOR2 2023.05.30. 16:18:01

@Madarász Henrik: Megintcsak látszik, hogy igazából nem tanultak a vezetők semmit, csak a rövidtávú érdekeiket nézik, mert tudják, hogy az embereket meg lehet vezetni könnyen... Semmi se változik.
süti beállítások módosítása