Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Huhh, ezt egyenlőre megúsztuk ( Elon Musk, el az agyunktól )

2023. március 16. - GABOR2

Mostanában szinte el is felejthettük... Elon Musk szeretné ha rá tudna csatlakozni az agyunkra. Szerinte a mesiterséges intelligencia mindenképp kiírtja majd az embereket, de ha szeretnénk, hogy ez egy kicsit később történjen meg, mindenkinek fel kell töltenie a tudatát egy felhőbe... Na még mindig olyan szimpi Musk?

Most nem azért, mert az egész egy baromi rossz ötlet, hisz benne van az emberiség teljes kiírtása, hanem "egyéb" indokokkal megakaszották a projektet. Merthát szabályozók szerint a kísérletek során ami elvezet ide nem kéne embereknek meghalnia, meg ilyesmi, de Musk szerint... jaj ne már!

"Nem engedik meg Elon Musk-nak, hogy emberek agyával kísérletezzen - pedig nagyon akarná"

Pedig mások szerint is kell az emberi agy hamarosan...

"Emberi agysejtekkel mosná le az AI-t az organoid intelligencia"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8518073438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hartrigel 2023.03.17. 20:08:14

@GABOR2: én ebben nem hiszek, nagyon ilyen "mondjunk nagyot majd akkor dől a pénz" szagú :)
persze a leghalványabb lila gőze sincs senkinek se hogy hogy működik egy agysejt, de már egyből számítógépet építenek rá...
de scifinek nem rossz, mondjuk akkor meg le vannak maradva úgy 50 évvel

GABOR2 2023.03.24. 00:38:11

@Hartrigel: Vannak már eszközök amik bizony olvassák valamilyen szinten az agyi dolgokat. Musk majmokkal már csináita ezt amit most emberekkel akarna...
süti beállítások módosítása