Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft "kreatív" módszerei, hogy növelje a számait ( felhő, Win 11 )

2023. február 06. - GABOR2

A Microsoft már egy ideje tudja mivel lehet növelni az állítólag amúgy szép számait: erőszakkal.

Pl. senki se akarna Win11 verziót váltani, mert semmi oka nincs rá? Hát akkor jöjjön az erőszak, meg a "nincs más választásod" megoldás:

"Elkezdi automatikusan frissíteni a gépeket a legújabb Windows 11-re a Microsoft"

Vagy pl. eleve a Win11 se kell senkinek... megoldás: erőszak, átverés, "nincs más választásod":

"...nem egy bug miatt tűnik úgy, hogy lehetetlen az ajánlatot visszautasítani, hanem azt a Microsoft szándékosan tervezte úgy, hogy az látszólag csak az azonnali, illetve a kicsit későbbi frissítés közötti választásra adjon lehetőséget, mivel a frissítés kihagyására szolgáló gombot Redmond jól eldugta benne."

Aztán most itt van az, hogy ohhh... mindeközben bár azt nyomtad meg, hogy nem kérsz a felhőjéből, de mégis a felhője előfizetőjévé akar tenni... különben nincs Windows.

Tehát a megoldás megint... erőszak és a többi:

"Kötelezővé látszik tenni az előfizetést a Microsoft 365-re a Windows 10 új telepítője"

"A rendszer első indulásakor ugyanis egy olyan képernyő fogadja őket, ami gyakorlatilag kötelezővé teszi számukra a feliratkozást a Microsoft 365 előfizetésére - amíg ugyanis ezt nem teszik meg, nem tudnak belépni a gépbe."

Minek is itt győzködni a felhőről bárkit is... jöjjön az erőszak.

"a "No, thanks" gombon kattintás hatására az előfizetéshez az adatokat bekérő képernyőre jutnak a felhasználók."

"...hiába választja az elutasítást, így is bekéri tőlük az előfizetéshez az adatokat a Windows 10 telepítője, nem nagyon tudnak mást csinálni, mint végig menni a folyamaton, ezáltal előfizetve a Microsoft 365 szolgáltatásra."

"Az egyetlen mentség a Microsoft számára, hogy az előfizetés az első 30 napig ingyenes - így hiába is kényszeríti a telepítő az előfizetésre a felhasználókat, azok miután végre be tudnak lépni frissen felrakott Windows 10-ükbe, lényegében költség nélkül le tudják mondani a rájuk kényszerített előfizetést a cég szolgáltatásaira."

Ha olyan nagyszerű szerintük a felhő... Akkor mi szükség van ilyenekre? 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7718042684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koenigsberger 2023.02.06. 20:22:55

Igen, ez a szokásos „üzleti modell", csak épp egy oprendszer esetében hajmeresztő pofátlanság. Persze ha nem tetszik, nekiállhat az ember szegecselni a linuxot (mármint otthon - vállalati környezetben sok sikert), vagy használhatja az Apple semmivel se kompatibilis pénznyelő dolgait.

Az a baj, hogy a világ efelé megy, nem mint a gazdasági nagykönyvek okosságai írják. Pl. más területen ugyanez a légi utazás. Azt vártuk volna, hogy a nagy szabad Ajrópában a konkurencia miatt szépen emelkedni fog a fapados járatok színvonala. Ehelyett mi történt az utóbbi 15 évben? Gyakorlatilag nincs is konkurencia, a fapadosok mondhatni felosztották a piacot, és ráadásul a normális légitársaságok elkezdték átvenni a fapadosok lehúzó szarságait. Éljen a szabad piac...
süti beállítások módosítása