Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy nagy felhőbe sok fontos jelszót? Vajon mi baj lehet belőle?

2023. január 21. - GABOR2

Igen, zseniális ötlet. Legyen egy helyen az összes fontos jelszavad a "nagyon biztonságos" felhőben... mindenkié legyen ott. Hisz akkor csak egy dolgot kell feltörni a hackereknek és vihetnek mindent. De persze a felhőt nem lehet feltörni ugye... de... már megint... sokadszorra.

"Újabb jelszómenedzsert támadtak meg a hackerek, milliók jelszavai lehetnek meg nekik"

"Nem egészen egy hónappal azt követően, hogy hackerek megszerezhették a LastPass szinte összes felhasználójának jelszófájlját, a napokban egy másik jelszókezelő is arra figyelmeztette felhasználóit: jelszavakait illetéktelenek szerezhették meg. "

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr318031562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koenigsberger 2023.01.23. 15:22:19

Az a röhejes ebben, hogy régen szidták az emberi hülyeséget: minél többször változtatott és minél bonyolultabb jelszót írtak elő a vállalatoknál a rendszergazdák a „biztonság" jegyében, annál valószínűbb volt, hogy a munkahelyen valahol a gép mellett egy fecnin vagy egy füzetben tárolta őket kvázi minden egyes alkalmazott.

Felhőben tárolni ugyanez, csak itt most már nem lokálisan kell betörni és ellopni őket.

GABOR2 2023.01.23. 20:40:45

@Koenigsberger: Meg elég egyszer betörni, hogy mondjuk egy kontinensrevaló jelszót megszerezzenek. Azért ez nagy külömbség.

Koenigsberger 2023.01.27. 05:19:04

Igen. És még szerencsénk van, ha egyáltalán kiderül... Nem az első eset lenne, ha még le is tagadnák a bajt.

Emlékszem, még szinte a felhő időszámítás előttről, a Yahoo Groups csinált egyszer olyat, hogy 2017. táján küldtek egy körlevelet: bocs, észrevettük, hogy 2012-ben kompromittálódhattak a felhasználói fiókok, mert észrevettük, hogy úgy néz ki, akkor valaki betört...

Az most mindegy, hogy már a kutya se használta a Yahoo Groupsot, és pár éve meg is szűnt.

Ez is jellegzetes, egyébként nem csak IT terén, mert alap emberi viselkedés, hogy az érintett csak akkor értesül a bajról, amikor már egy hatalmas vödör szarban turkálnak két pici bottal. Amikor már képtelenség tovább takargatni.
süti beállítások módosítása