Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Hogy áll Portland, a "Defund the police" zászlóvivője manapság?

2022. szeptember 15. - GABOR2

Mostanában eszembejutott Portland, a város amely a George Floyd zavargások közepette a " Defund the police " zászlóviője lett. A polgármester teljesen elköteleződött emellett akkor és úgy tűnik újra is válaszották... bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy rajta kívül csak egy valaki indult el... az Antifa színeiben... vagyis valaki még nála is rosszabb.

Amennyire én emlékszem az volt, hogy még az ő lakását is fel akarták gyújtani a tüntetők, bár ő számtalanszor kijelentette, hogy ő a tüntetőkkel van, de mindezek ellenére a családját végül egy titkos helyre kellett később menekíteni.

Úgy tűnik Portland nem tud jobbat.

Annó ugye kijelentették, hogy kitalálnak valami jobbat mint a rendőrség. Hogy áll a polgármester a rendőrséghez ma?

Most nemrég is a polgármester kijelentette, hogy mennek tovább a csökkentett rendőrségi létszámmal és nem tudja elfogadni az olyan rendőrfőnöki beszámolókat, hogy túl kevesen vannak ahhoz, hogy fenntartsák a rendet... ő ilyet nem akar hallani többet.

"City council meeting gets heated between Mayor Wheeler, PPB Chief Lovell"

Ahogy a cím is mondja, fűtött vita folyt a polgármester és a rendőrfőnök között...

Egyébként maga a város úgy néz most ki, hogy az egész USA-ban ott megy legjobban az, hogy simán besétálnak az üzeletekbe, mostmár igazából álca nélkül, leemelik amit akarnak és szépen elmennek fizetés nélkül. A biztonsági embereket akik ezt megpróbálták megakadályzni úgy, hogy hozzáértek a tolvajhoz sorra feljelentgették, és ma már meg se próbálják megállítani az ilyen rablásokat, sőt mostmár olyan a rendszer, hogy ha csak a bevásárlókocsit megpróbálja visszatartani a biztonsági őr, vagy alkalmazott, második ilyen alkalommal automatikusan elbocsátják, mert nem akarnak a cégek fizetni azért, ha valaki megsérülne. Most amúgy is van valami törvény ami szerint több százezer forintnyi összegig a lopást nem is tekintik büntetnek.

Azonkívül az egész USA-ban ott a legéletveszélyesebb bolti alkalmazottnak lenni.

"Portland area Target employee shares frustrations, dangers of working in crime-ridden store"

“I know if we touch a cart that someone’s walking out with, we are automatically on final warning and so next time we do it, we lose our job,” she said. “No matter what, Target is there to protect us and they don’t want anything to happen to us.”

Egyszerűen nem szabad tenni semmit a sorozatos lopások ellen:

"“It’s frustrating,” the employee said. “As a whole, I’ve talked to a lot of people, especially in my department, about how frustrating it is -- how upsetting it is -- we are working so hard to make everyone’s experience there enjoyable and then we have people walk out and we have guests who are shocked that we can’t do anything.”"

Ezenkívül Portland másik nagy problémája a hajléktalanok... node ezen hajléktalanok többsége nem hagyományos hajléktalan, hanem bedrogozott hajléktalanok, akik nagyon erőszakosak tudnak lenni...

És emiatt még a szuper laza, lesz@rom mi van a környezetemben, szuperwoke emberkék is elkezdték elhagyni Portlandot rekord számban, annyira, hogy ezt a polgármesternek is észre kellett vennie.

Könyörög a woke embereknek, hogy ne meneküljenek el, hanem inkább dolgozzanak vele együtt a jövő, rendőrség nélküli világán, mégha a mai idők nagy megpróbáltatásokkal járnak is. Megüzente azt is, hogy ne adják el a házukat az emberek most, mert most nagyon olcsón tudják csak eladni... mert ugye, egekben van a bűnözés arrafele... miatta. Továbbra is gondolkoznak azon hogy rendőrség helyett akkor mit kéne tenni és szüksége van a többi woke emberkére, hogy gondolkozzanak együtt. A woke emberek viszont úgy tűnik, hogy... feladták és menekülnek... valamelyik republikánus államba.

"‘Work with me’: Mayor Ted Wheeler pleads with Portlanders to not give up on the city"

Az eredeti cikket csak VPN-nel láthatjátok, mert helyi hír...

Egyébként az egyik újításuk, hogy ne legyen rendőrség az valami app, amivel be lehet jelenteni, hogy mondjuk egy hajléktalan rád támad. Szóval a liberálisok ha rájuk támadnak nem a rendőrséget hívják, nem fegyvert rántanak elő, hanem telefont.

A gond csak az, amint a cikk is írja, hogy csak a legutóbbi héten 3140 vészhelyzeti bejelentés jött az appon keresztül és... reménytelen, egyszerűen totál túl vannak terhelve. Több rendőr viszont nem lesz és pont. Azonkívül bevezették a 311 segélyhívó számot is... azon is napi több száz bejelentés jön és hónapokig tarthat amíg választ adnak.

És végül a cikkben megkérdezik a polgármestert, hogy mit szól a problémához, mert mintha semmi előrelépés se lenne...

És a polgármester kb. egy olyan képet fest le, hogy pokollá van téve az élete, mert bárhova megy, non-stop naponta ezerszer mindenki aki szempbejön vele azt kérdezi tőle, hogy mi lesz már végre a bűnözéssel, csináljon már valamit és üzeni, hogy elege van ebből, haladnak folyamatosan...

Pár statisztika:

2021-ben 2019-hez képest a lövöldözések megnőttek:

219%-kal; 1319 alkalommal volt

2021-ben 2020-hez képest 65%-kal több embert öltek meg.

"High crime sparks controversy in Portland City Council – Portland Tribune"

Szóval úgy tűnik, hogy ez a több mint két év még mindig nem volt elég a megoldás megtalálására, még mindig fontos lenne közösen gondolkozni rajta...

Szóval így áll a "Defund the Police" mintavárosa.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3617932117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

btprg 2022.09.15. 16:06:26

Beteg állatok... De majd a valóság visszarántja őket a talajra.

GABOR2 2022.09.15. 16:26:26

@btprg: Vagy mennek tovább átalakítani a következő várost.

Itt egy vicces videó arról milyen az amikor egy liberális pár átköltözik Texasba. Birom hogy ők is csak úgy védekeznek, hogy előkapják a telefonjukat, mint a portlandiak.

www.youtube.com/watch?v=HlDWzN6TW5Y

gigabursch 2022.09.15. 18:40:38

Amúgy ugyanilyen segghülye a teljes brüsszel(l?)ita szemétdomb is.

Madarász Henrik 2022.09.16. 04:08:48

Itt a baloldali paradicsom :) Az mondjuk nem tetszik hogy elköltöznek normális helyekre ezek az idióták, mert azokat is lerohasztják.
A boltosok gondolom szintén balos hülyék, én simán bezárnám a boltot, ha rendszeresen kirabolják.

GABOR2 2022.09.16. 15:20:19

@Madarász Henrik: @Madarász Henrik: Igazából a biztosítok ráspecializálódtak a helyzetre. Eleve azt akarják elhitetni hogy ez normális, normális hogy egy nagyváros teli van bűnözéssel. Bár szerintem a végcél, hogy el kell üldözni a kisboltosokat, szuperolcsón megvenni a legjobb helyeket, aztán majd jön az igazi szigor.

Szóval a biztosítók, nyilván piszok drágán, de erre is adnak már biztosítást és - legalábbis nagyobb boltok - úgy vannak vele, hogy a személyzet ne sérüljön, a rabló ne perelhessen... majd a biztosító fizet. Igyekeznek nyilvántartni a fenti helyen, hogy miket loptak tőlük. Meg persze a biztosító mellett a normális vásárlóknak kell többet fizetni, mint kéne normálisan.

De egyébként a statisztika is nem mutatja meg a teljes képet, mert már rengeteg esetet be se jelentenek; a bűnözőt egyből elengednék, holnap megint jönne, csak pazarolnák az időt a rendőrségi papiros ügyekkel, meg addig is nem mehet az üzlet, amíg a rendőrök ott vannak. Sokan úgy vannak már vele, hogy semmi érteleme hívni a rendőröket.

Madarász Henrik 2022.09.16. 15:25:17

@GABOR2: Csodálkozom hogy az ottani rablók még nem léptek lépcsőfokot és csak a boltokat fosztogatják, simán megtehetnék hogy lerohanják a tömegesen a gazdagabb környékeket kirabolnak egy egész utcát, a balosoknak úgy sincs fegyverük, nem tudnak ellenállni.

GABOR2 2022.09.16. 17:56:48

@Madarász Henrik: Nézd, az okosabbak, gondolom, beérik az ingyen bolttal, ott úgyis új minden, de ami a drogos hajéktalanokat illeti... pont itt egy tegnapi hír, hogy egy betört egy nő lakásába:

www.youtube.com/watch?v=JwbJ4RQo2OE

Az egyik bement a lánya szobájába szundítani az ágyán...

GABOR2 2022.09.16. 18:02:00

@GABOR2: Látom van frissebb hír ugyenerről. Kiderült rá is támadt a nőre, ezt az első videón nem látni + kiderült, a rendőrség már el is engedte és az ügyészség semmivel se vádolja. A rendőrség már azt se tudja, hol van.

www.youtube.com/watch?v=BnDQ2ti8EKE

gigabursch 2022.09.16. 18:50:44

@GABOR2:
Aztán majd jön egy MadMax vagy egy Bosszúvágy 3.
süti beállítások módosítása