Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kína pontosan arra használja a Covid app-ot amitől rémálmod lesz

2022. szeptember 07. - GABOR2

Kína éppen most nagy bajban van.

Ugye én már évekkel ezelőtt írtam róla, hogy kezdenek nagyon rosszra fordulni arrafelé a dolgok, de most konkrétán egy olyan probléma van, hogy ott a házépítések ilyen piramis játék-szerűséggé váltak, odaadod a pénzed és ebből igazából másnak a házát építik fel, míg várnod kell, hogy majd valaki más a tiédet fogja majd megfinanszírozni... már kifizetted a házat, de még el se kezdték építeni, ez még megpaprikázva némi banki hitellel.

A dolog remekül működött, minden nagyon gyorsan tudott épülni, de aztán a PÁRT egy picit belenyúlt a dologba és a modell többé nem működött... erről már írtam szerintem.

A lényeg, hogy kezd bedölni az egész építőipar Kínában és rántják magukkal a bankrendszert is.

Nem nagyon juttott el ide Magyarországra ennek a híre, de angol nyelvű forrásokban hatalmas a pánik.

A bankok olyan dolgokat csinálnak, hogy egyszerűen letiltják az emberek bankkártyáit és amikor fel akarják oldani, mindenféle akadályokat gördítnek eléd.

https://timesofindia.indiatimes.com/business/international-business/why-some-chinese-banks-cant-repay-their-depositors/articleshow/93204263.cms

"Several local banks in China have had to freeze withdrawals to prevent a bank run, which is when a large number of depositors, fearing that their bank will be unable to repay their deposits in full and on time, simultaneously try to withdraw their funds."

És képzeljétek ez a piramis játék odáig "fejlődött", hogy azoknak is kell már a jelzáloghitelt fizetniük akiknek még a házát el se kezdték építeni.

És itt is van egy kis bökkenő, mert ez az összeomlást nem kicsit siettetné:

"More Chinese Homebuyers Refuse to Pay Mortgage Loans Amid Contagion Fears"

Szóval gondold csak el... odaadtad a pénzt a házra, a ház nem készült el... alighanem nem is fog... de a hitel után úgy szedik a kamatot tőled mintha már benne laknál.

Ez a kínaiaknál is kiverte a biztosítékot és sok nagy tüntetés van arrafele és mint a fenti cikk is mutatja, sokan kijelentették, hogy ők ezután nem hajlandók fizetni a jelzálog hitelüket.

És igazából most kanyarodunk rá arra amiről ez az egész cikk úgy igazából szólna.

Rengeteg kínai jelzi, hogy a kínai PÁRT és a bankok... amiket amúgy a PÁRT irányít, azért hogy megállítsák az embereket, hogy fel próbálják venni a pénzüket, már nem csak simán letitlják a kártyákat és hónapokig elhuzzák az újraaktiválásukat, hanem egyszerűen ha be akarnának menni egy bankba, nem tehetik meg, mert koronavírus elleni app azt kezdi a bejáratnál jelezni, hogy az illető koronavírusos... ha máshova akar menni akkor nem. Az se segít, ha ott helyben letesztelteted magad kétszer is akár...

Én ezt igazából sok egyszerű kínaitól olvastam, de valamennyire eljutott az újságírokhoz is... igazából talán a PÁRT rájött, hogy ezzel az app-al remekül vissza lehet élni:

https://www.youtube.com/watch?v=-LkQHzao1ZU

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2517926343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.09.07. 15:27:20

Amit Kínában csinálnak koronavírus elleni harc címén amúgy is az elmebaj egy fajtája, képesek a omikron miatt is egész városokat lezárni, hatalmas károkat okozva, miközben az olyan veszélyes mint egy influenza.

GABOR2 2022.09.07. 15:30:36

@Madarász Henrik: Igen és szerintem ez azért is van, mert anélkül se teljesülnének a dolgok amiket a PÁRT ígért és amiket eddig nagyjából szállított is. Így most majd lehet ráfogni a koronavírusra. De úgy tűnik ebből sokkal nagyobb baj lesz mint gondolták.

btprg 2022.09.07. 15:38:46

Annyira beteg rendszer ami Kínában van, hogy ahhoz képest az 1984 egy tündérmese... Remélem megbukik az a mocsok kommunista párt, talán egyszer az engedelmes ázsiaiak is rájönnek, hogy mindennek van határa.

GABOR2 2022.09.07. 15:42:15

@btprg: A másik érdekes dolog az a "" projektek. Ez arról szól, hogy igazából egy csomó építményt rendkívül silány minőségű anyagokkal építettek fel és 10 év és ez teljesen nyilvánvaló lesz. Tavaly a rossz időjárás már előrevetítette ezt. Olyan módon omlottak össze építmények mint a legdurvább katasztrofa filmekben. A Youtube-on nagyon durva dolgokat találhattok...

GABOR2 2022.09.07. 15:43:24

@GABOR2: Basszus, a blog.hu oldal valamiért cenzúzza a specifikus szót amit be akarnék írni... Nem vicc.

vodkasprite 2022.09.07. 17:36:02

@GABOR2: be tudod írni úgy a szót, mint pl ezt "gondolat" -> g_o__ndol_at?

GABOR2 2022.09.07. 18:03:26

@vodkasprite: Írd be : t-o-f-u --d-r-e-g-s

GABOR2 2022.09.07. 18:08:56

Most amúgy van valami friss hír, hogy volt egy földrengés, de sokan nem tudtak kimenekülni, mert a vírus elleni harc címén lezárták az házukat. Volt ahol az ajtóban állt a beöltözött alak és mondta, hogy nem mehetnek ki az épületből, nem számít, hogy földrengés van.

gigabursch 2022.09.07. 18:28:51

Nem vagyok meggyőződve arról, hogy itt nincs egy, valóságot ugyan nem nélkülöző, féknyúz halom.
süti beállítások módosítása