Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Új, "szupervakcina" engedélyezve: emberi tesztelés nélkül

2022. szeptember 01. - GABOR2

Tudom, írtam erről a másik cikkben, de ennek muszáj külün cikket szentelni...

Az új "szupervakcina", a koronavírus ellen, engedélyezve lett anélkül, hogy emberi tesztelésre sor került volna.

Na most... a nagyon fiataloknak és nagyon rövid memoriájúaknak: Ez abszolút nem normális. Korábban sokszor, sok éven át elmondták, hogy alapvetően fontos a sok éven át tartó, alapos, több körös tesztelés, egy új gyógyszer esetében. Ez most ki van dobva a kukába. Pedig már vészhelyzet sincs, már mondták, hogy a koronavírus "olyan lett mint az influenza". Tehát miért nincsenek emberi tesztelések?

Te leszel az emberi tesztelő, ha ezeket beadot magadnak... Sőt, mégcsak főemlős teszt se volt, csak egerek.

"Sietve engedélyeznék a Pfizer és Moderna új vakcináit, ám van velük egy bökkenő"

Ez egy óriási nagy redflag, ez nagyon nem normális.

Jön a következő kör... ki tudja, most fog talán jönni az amit igazán el akarnak érni ezzel az egésszel.

Mindenki vigyázzon magára.

"Az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerügyi hivatala (FDA) várhatóan ezen a héten engedélyezi az új koronavírus elleni emlékeztető vakcinákat, mellőzve a szokásos döntéshozatali eljárás egyik legfontosabb elemét, vagyis annak ellenőrzését és alátámasztását adatokkal, hogy a készítmény megfelelően működik és nem veszélyes az emberre nézve."

"Kényelmetlenül érzem magam, amiatt, hogy most tovább lépünk - hogy több millió vagy több tízmillió adagot adnánk az embereknek egereken végzett kísérleti adatok alapján - mondta Paul Offit, az FDA tanácsadója és a Philadelphiai Gyermekkórház Vakcina Oktatási Központjának igazgatója. "

"Problémás továbbá, hogy a klinikai vizsgálati adatok kihagyásán túl az FDA  ezúttal a korábbi koronavírus elleni vakcinák jóváhagyását megvitató felülvizsgálati tanácsát ülését sem hívta össze."

Az engedély megvan:

"Jóváhagyták Amerikában a Pfizer és a Moderna szupervakcináit"

 "Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal  (FDA) szerdán engedélyezte a Pfizer /BioNTech és a Moderna által készített, a domináns BA.4 és BA.5 omikron alváltozatokat célzó, frissített koronavírus elleni emlékeztető oltásokat – írja az FDA bejelentésére hivatkozva a Reuters."

"Szakértők szerint a frissített vakcinák fontosak lesznek az idősebbek és az immunhiányos emberek számára, de azt mondták, hogy korlátozott adatok támasztják alá a kormány által ígért védelmi szintet."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9217921689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.09.01. 20:08:05

Köszönöm, nem kérek belőle!
Vissza fog ez még a kormukre égni...

KalmanBlog 2022.09.02. 09:18:01

Egyébként legalábbis elvileg a változás annyi, hogy az eddigi tüskefehérje szekvencia helyett (amit Karikó emailben kapott a kínaiaktól vagy valami ilyesmi) most már kétféle változat tüskefehérjének a kódja lesz benne a vakcinában? A "körítés" marad ugyanaz? És a mennyiség? A kétféle miatt duplázódik, vagy marad ugyanaz és típusonként feleződik? Az eredeti típusból marad benne vagy ezek már csak új típusok?

Hogyan jutottak az új szekvenciákhoz?

Megannyi kérdés... Mind csak érdeklődésképpen, nyilván nem adatnám be senkinek ezt a vakcinát sem és nem is ajánlanám senkinek.

GABOR2 2022.09.02. 13:02:35

@KalmanBlog: @KalmanBlog: Most jön egy olyan vakcina amit az Omikron verzióra fejlesztettek ki. Igazából ez is már le van maradva, de azt mondják jobban hat majd, de mint a cikk is írja "korlátozott adatok" vannak arról, hogy tényleg annyival hatékonyabb mint ígérik.

Viszont nem sokkal később jön majd az igazi "szupervakcina", ami állítólag minden koronavírus verziótól megvéd, még attól is ami még létre se jött.

Erről írtam itt, amúgy nemrég: ujtechkor.blog.hu/2022/08/08/a_jovo_vakcinai_nincs_ido_tesztelgetesre

"Hogyan jutottak az új szekvenciákhoz?"

Figyelj... már az eredetilnél is valami bibi van, mert még a mainstreamben is megmaradhatott, hogy azt mondják, hogy az eredeti koronavírust is még sohase izolálták. Itt egy példa, még a Youtube is meghagyta:

www.youtube.com/watch?v=OPxZj2dqunM

Igazából ilyen többszörösen közvetett módon kikövetkeztették mi lehet a vírus...

Aztán igazából már ki tudja... jön az új.
süti beállítások módosítása