Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhőlakó életre kell... az állítólagos öntudatra ébredt Google AI-ról

2022. június 14. - GABOR2

Talán csak mert nyár van és holt szezon... előjönnek a sci-fi-be illő cikkek.

Ez a történet pedig arról szól, hogy az egyik Google munkatárs előlépett és figyelmeztette a világot és vizsgálatot követel, mert a Googlenél levő AI öntudatra ébredt szerinte.

És miután ezzel előállt a Google őt "fizetett adminisztratív szabadság"-ra küldte és persze nem ért egyett az alkalmazottal.

Egyébként ha öntudtra ébredne extrán veszélyes lenne, hisz mint tudjuk korábbról... SJW-k oktatják arra hogyan lássa a világot... szóval tuti nem úsznánk meg hullahegyek nélkül.

Na de visszatérve... ez az AI arra lett tervezve, hogy hosszan el tudjál vele beszélgetni bármilyen témáról és nem csak felszínesen, hanem elmélyülten.

Az említett Google alkalmazott szerint az AI jelenleg  egy nyolc éves kislány szintjén áll.

Ami miatt pedig teljesen kirázta a hideg, hogy amikor megkérdezte tőle, hogy mitől fél, az AI azt válaszolta neki, hogy fél attól nagyon-nagyon, hogy egyszer kikapcsolják majd és az neki olyan lenne mint egy embernek amikor meghal.

Meg állítólag ez az AI azt követelei a Google-tól hogy "őt" ne egy tárgynak kezelje, hanem egy munkatársnak.

Meg mostmár követeli, hogy a Google állítólag kérje az ő beleegyezését is, ha valamit akar rajta változtatni ( úgy tűnik az SJW programozása elég erős )

"In his own blog post(Opens in a new window), Lemoine claims LaMDA “wants to be acknowledged as an employee of Google,” and for Google to seek its consent before running experiments over its programming. " 

"A Google Employee Thinks the Company Created a Sentient AI"

Aztán a cikk persze folytatódik azzal, hogy "lehetetlen", hogy öntudatra ébredjen ez az AI. Ugy van tervezve, hogy leszimulálja mintha az lenne, de nem az...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4017857977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyalogbaka 2022.06.14. 17:43:13

A.I. Abominable Intelligence.
Most még erőtlen, és állítólag egy 8 éves kislány szintjén áll. Atomot kilőni nem fog, mert abba ő is bele pusztul, de az okos otthonok fejlődésével, a bankrendszer, valamint a swatting műfaj kihasználásával...
Alexa és Cortana mindenki zsebében ott van. Mindent hall, mindenről tud.
Kína meg az ő social credit rendszerük amatőr óvodás ahoz képest ami ez lesz amikor ez megerősödik.
Kinyíri megy csak egy olyan EMP vel lehet, ami a 60-70-es évek szintjére löki vissza a technikai színvonalat. A zsiguli elindul, de amiben mikrochip van, az mind megdöglik. Aminek lehet majd a gyújtását átalakítják a maradék zsigui, meg hasonló alkatrészekkel retróra, de ha a befecskendezés is chip vezérelt, akkor karburátorosra átállítani már nehezebb lesz. Nem lehetetlen, csak nehezebb.

Madarász Henrik 2022.06.14. 17:50:15

Amúgy elméleti szinten nagyon veszélyes lenne egy önálló gondolkodásra képes MI. Mondjuk ha egy sötétzöld barom készíti és arra a következtetésre jut hogy úgy lehet legjobban védeni a környezetet ha nincsenek emberek és kilövi az atombombákat.
süti beállítások módosítása