Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Háborúzni nagyon drága dolog... kultúrháborúzni is ( Netflix fordulat )

2022. május 21. - GABOR2

Háborúzni nagyon drága dolog, nagyon rövid idő alatt hihetetlenül nagy vagyonok emésztődnek fel és válik a háborúzó fél szegénnyé.

Például ott van a második világháború. Van egy könyv, tudtommal az egyetlen magyar nyelvű könyv ami a Harmadik Birodalom gazdaságával foglalkozik. Van még olyan is, ami specifikusan csak a háború alatt mondjuk a fegyverek gyártásával foglalkozik, de ez sokkal átfogóbb.

A nem magyar szerző akkor jött ide kutakodni, amikor még nem a Fidesz által kijelölt jegybank elnök volt, hanem a baloldal alatt kijelölt. A szerző elárulja a könyvben, hogy amikor bejelentkezett, hogy kutatna a jegybank archivumában, megkapta a lehetőséget. Később viszont elbeszélgetett a jegybank elnökkel konkrétan miről is kutat és akkor azonnal kitiltotta őt. De már késő volt... legalábbis nagyjából. Ugyanis a szerző a magyarországi zsidó vagyonok adatait kutatta a második világháború környékén. A szerző maga meséli el, hogy ez a megdöbbentő dolog történt vele, elzárták továbbiakban az archivumból.

Egyébként a könyvében arról volt szó, hogy a nácik kijelentették már a háború második részében, amikor szorultak vissza, hogy Magyarországnak a háború finanszírozásában részt kell jobban vennie. Viszont nyugi magyarok... nem tőletek vesszük el a pénzt, hanem a zsidóktól... nagyjából És a szerző ezeket a számokat akarta megtudni.

És valami nagyon megdöbbentő nagy szám, a vagyon nagyon nagy százaléka volt zsidó kézen már akkor. Talán 2006-ban volt, hogy Gyurcsányék talán a Holokauszt emléknap alkalmával kiadtak egy tanulmányt, ahol cáfolni akarták a zsidókról közölt sztereotípiákat, de még abban is volt valami ami mellé ment... elismerte, hogy a zsidók nagy szerepet játszottak a magyar gazdságban akkoriban. De úgy tűnik a konkrét szám annyira döbbenetesen nagy volt, hogy jobb ha erről nem tud a magyar ember, mert alkalmas... a sztereotípiák tovább éltetésére.

És a könyv szerint ha jól emlékszem ez a hatalmas vagyon akkor tán képes volt finanszírozni a háborút... további négy hónapig.

És a háború egyre csak drágább lesz. A mai precíziós amerikai rakéták sokszor sokkal többe kerülnek mint a célpont amit megsemmisítenek.

Na de... létezik ugye a kultúrháború is és az is nagyon drága.

A kultúrháború alatt a nagy cégek megváltoztatják az alapvető magatartásukat és lesz@rják a profitot, "woke" állapotba kapcsolnak és nem a profit, hanem "az üzenet", az ideológia fontos.

Szerintem azt várták az Y generációtól hogy ők már mindent lenyelnek, aztán mostmár későbbi generációkban bíznak, hogy ők aztán tényleg már roncsok. Viszont bár az Y generáció a vártakkal ellentétben nagyon is erős ellenállást mutat, mégis megindították a kultúrháborút és tartották is az irányt, mert szerintem bíztak abban, hogy közel limit nélkül tudják majd elviselni a veszteségeket.

Vannak cégek amik eleve nagyon sokat elviselnek veszteségből, mert mondjuk van olyan bevételük ami kb. így is úgyis jön és rengeteg. Viszont amiben tán még jobban bíztak, hogy ugye kapják a jegybanki pénzt, azzal kimentik őket.

Így lehet az, hogy szinte egyszerre "hülyült meg" szinte az összes nagy amerikai, nyugati cég... Igen, igazából a tulajdonosok ugyanazok kb. tudjuk, hogy a világ vagyonának hatalamas része igen kevés ember kezében van. A tulajdonosok kiadták az irányt és bíztak abban, hogy annyira limit nélkül tudják a háborút finanszírozni, hogy biztos győznek.

Viszont a háború szupergyorsan, generációk alatt felépített vagyonokat semmisít meg szuper rövid idő alatt... simán csak azzal, hogy finanszírozni kell, nem is kell nekünk elszenvedni fizikailag semmit szinte.

És itt egy jel, hogy kezdenek kiábrándulni akik elkezdték ezt a háborút.

A konkrét mostani példa... Netflix.

A Netfilx ugye az egy amerikai médiaszolgáltató és produkciós vállalat.

Sorozatokat nézhetsz a honlapján. És idővel úgy alakult, hogy rengeteg ilyen "woke" emberke a legfőbb céljának tartotta, hogy legyen egy saját Netflix sorozata. És simán rengeteg kultúrharcos meg is kapta a lehetőséget, mindenféle előképzettség nélkül.

És beállt az a helyzet, hogy a Netflixen nem saját sorozat mostmár alig van a korábbi állapothoz képest, hanem inkább rengeteg saját gyártmányú van... amik totál woke-ok és... totál pénzkidobások. Senki se nézi őket, meghalnak már az első évad során sokszor, némelyiknél leragadnak finanszírozzák még akkor is ha nem nézik... És sok éven át ment ez a hozzáállás, hogy lesz@rjuk a nézőink igényeit, azt csináljuk amit mi akarunk és az woke, de nagyon.

Viszont a cég kezd pénzügyileg nagyon rossz helyezetbe jönni és... itt a fordulat náluk.

Pár napja megjelent a hír, hogy a Netflix változtatni akar, valóban talán szórakoztatná az előfizetőit és emiatt kiakadtak a woke dolgozók, vagy inkább talán "dolgozók". Viszont ellentétben a korábbi évekkel, erre az volt a válasz a vezetőségtől, hogy ha kiakadnak ezen, akkor talán hagyják ott a céget.


"Netflix tells ‘woke’ workers to quit if they are offended: ‘culture’ memo"

És most nem segített a kiakadás, a szöveget tettek követték pár nappal később. A Netflix kirúgott 150 "leginkább woke" munkatársat és nem random kirúgás volt, kifejezetten őket, a legwoke-abbakat távolították el:

"Netflix's woke purge: Troubled streaming giant's latest layoffs targeted staff who were among its most vocal social justice warriors working on original content about marginalized communities" 

Az újság persze, tisztogatásnak írja, meg marginalizált közösségek hőseinek állítja be őket.

De nincs mit tenni, fogy a pénz és az előfizetők nagy számban hagyják őket ott:

"'a slow down in revenue and decline in subscribers'"

Mostmár az életük a tét, kimerültek. Az állam sem nyomtathat végtelenségig pénzt, az infláció halálos... politikailag is.

Egyébként hallotam, hogy ezek a woke munkatársak milyen "jó" munkát végeztek e téren. Pl. azok az emberkék akik ilyen közönségkapcsolatért feleltek, amikor jött hozzájuk a panasz, hogy a műsoruk nem szórakoztató és túl woke, szépen elmondták az illetőnek, hogy ő egy náci és kifejezetten kérik, hogy iratkozzon le a Netflixről, nem akarnak náciknak készíteni műsort.

És az emberek megfogadták a tanácsot. És most a Netflix küzd az életéért.

Inkább ezután ilyen koreai műsorokat vennének, azok beváltak úgy tűnik.

Viszont ha örülnél neki, hogy jee, a cégek kirúgják a woke munkatársakat, nyertünk... jusson eszedbe, hogy igazából ez ami volt... a tulajdonosok elvárása volt... és ők maradnak szépen hatalomban... és tovább fogják kavarni a sz@rt. Talán máshogy, talán mivel kimerültek adnak egy hosszabb szüntet is... de újra támadni akarnak majd... alighanem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9717837063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.05.21. 22:49:59

Szerintem viszont nagyon jó munkát végeztek a saját szempontjukból, félelmetesen hatékony a agymosás. Nézzük meg a német példát, úgy bebeszélték az embereknek hogy gonosz oroszok, szegény ukránok, hogy nyíltan az arcukba vágják hogy fagyoskodni fognak, áramszünetek lesznek, minden megdrágul és mégis a tartományi választásokon azok törnek előre akik a legnagyobb háborús uszítók, mint a zöldek és a CDU, akik szankcionálni akarnak és fegyvert szállítani az ukránoknak és azokat büntették meg akik igyekeztek ellenállni az USA követeléseinek, a SPD-ét, az AfD-ről nem is beszélve, akik több százalékot buktak. Az emberek általában buta birkák akiket a saját érdekeik ellen is lehet fordítani, ha kellő agymosás éri őket.

Wildhunt 2022.05.22. 00:06:57

@Madarász Henrik: ok, de a németek századok óta menetelnek a führer után, náluk ez a normál működés. Engem inkább az érdekel hogy Abdul is hajlandó lesz-e fagyoskodni Hansjürgen mellett, vagy kellemes kis tábortüzet gyújt a gyaurok ingóságaiból.

GABOR2 2022.05.22. 01:38:11

@Madarász Henrik: Kicsit úgy érzem, hogy másról vitatkoznál mint amiről írtam. De sebaj, amiről úgy tűnik, hogy részben vitatkoznál máris írtam egy új cikket... vajon szuperhatékonyak-e a háttérhatalom módszerei.

Deansdale 2022.05.22. 09:04:56

Szerintem ez kamuzás. A kirúgott idiótákat felszívják majd más hasonló cégek, pl. a disney, a netflix pedig továbbra is ugyanazt a propagandát fogja tolni amit eddig. A tengernyi fehér- és nyugatellenes kultúrpusztító marxista szart nem fogják eltávolítani a platformról, sőt, továbbra is ilyeneket fognak gyártani. Az anyagi oldalon meg simán kimenti őket a Blackrock vagy a Vanguard, amik - bár ez még csak a saját konteóm - ezermilliárd dollárokat nyeltek be rejtett csatornákon az utóbbi években, pl. a "covid mentőcsomag" $5 trillion jelentős része szerintem náluk landolt, és ebből tartják fenn a globális woke gazdaságot ill. nyomják a great resetet, pl. az USA lakóingatlanjainak felvásárlását. Persze ezzel óriási inflációt okoznak, de ők ezen is nyernek, hiszen míg maguknak végtelen mennyiségű pénzt nyomtatnak addig az ellenfeleik készletei végesek, és rohamosan értéktelenednek.

GABOR2 2022.05.22. 14:06:32

@Deansdale: Igen, a jegybanki pénzen meg lehet menteni a woke gazdasági szereplőket, de a pénznyomdát most vissza kell fogni, már így is hatalmas az infláció. Vagyis tán a cégeknek vissza kell most egy darabig térni oda, hogy nyereségesen működnek, ami nem megy woke-sággal. Persze egy fecske nem csinál nyarat, de lehet hogy ez az eset egy újabb szakaszt jelez.

Borathan 2022.05.24. 15:01:31

szerintem van némi túlzás a woke-nyomulás számlájára írni a Netflix gondjait. (A woke-nyomulás ténye vitathatatlan amúgy.)
220 millió felhasználóval kezdték az évet, plusz 2 milliót vártak, ehhez képest lett -200 ezer előfizető. Szóval, az 1 %-os növekedés helyett lett 0,1%-os visszaesés. Szerintem nagyon sok cég kiegyezne egy ilyen eredménnyel. Ehhez képest a tőzsdén 35%-os árfolyamesés történt egy 1,1%-os csökkenésre. Nem lehet, hogy inkább a tőzsdén van a hiba? Hogy "remegő kezű brókerek" b@sszák el?
Ami a Netflix fő baja, hogy idáig egyedül voltak, most hirtelen sokan lettek. És idáig a nagy filmstúdiók eladták nekik a termékeiket, most viszont már nem. Sok az eszkimó, kevés a fóka minősített esete. Lett Disney+ , Amazon Prime, Apple Tv, HBO Max, az eddigi egyetlen játékos helyett.

GABOR2 2022.05.25. 17:10:31

@Borathan: A kilátások is benne van... Vége van a karantén időszakoknak, várható amúgyis nagy visszaesés így a nézettségben. Eddig nem tudták pontosan belőlni mikor, most ezt beárazták...

Így van, már nem adják el nekik a termékeiket és a saját termékek már csupa woke sz@rság amit senki se néz. Jó sok utat tettek meg a House of Cards-tól. És mostmár vannak versenytársak... nem ideális helyzet életveszélyes kísérletekbe kezdeni, amik csak pénzkidobások, semmi pénzügyi hasznuk nincs.
süti beállítások módosítása