Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ez egy hosszú háború lesz... feleslegesen

2022. május 12. - GABOR2

Az egyik oldalon ott egy játékos, aki egy igazi pszichopata, akit egyáltalán nem érdekel mennyi bábu veszik oda a játék során, a másik oldalon egy olyan játékos akinél minden megvan, hogy szinte egyből megnyerje a játékot, de mit tesz?

Kevés bábuval ráront a táblára, de ez nem sokkolja le a mindent beáldozni hajlandó felet és ezután úgy dönt, hogy oké, csak a tábla keleti sarka érdekli...

Ami fura, mert... nem logikus így tennie, ha nyerni akar. Úgy nyerhetne, hogy elfoglalja az egész táblát és nem hagy hátországot az ellenfelének, ezt meg is tudná tenni, de ő azt mondja, hogy az a pár keleti terület érdekli a tábla szélén, arra koncentrál?

Hogyan nyerhetne? Úgy, hogy vagy elfoglalja az egész táblát és nem kérdés, hogy ki az úr, vagy bár nem foglalja el az egész táblát, de így is eléri, hogy békét kössenek vele.

A probléma csak az, hogy a másik játékos egy pszichopata, aki nem ad békét és bármennyi bábut beáldoz és... ezt szövetségesei támogatják aktívan és van egy hátországa amit annyira nem háborgatnak, hogy ne érkezzen meg a támogatás.

Ez így egy recept a teljesen felesleges, hosszan tartó játékra. Az egyik fél aki lerohanhatná az egész táblát nem teszi, csak a tábla egy kisebb része érdekli, a másik fél viszont nem ad békét és van egy hátországa ahol folyamatosan összegyűjthet erőket akiket aztán beáldozhat úgy, hogy nem nyerik meg a játékot, de tartják a frontot.

A bábuknak a legrosszabb megoldás.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4617830129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.05.12. 17:38:50

A háború úgy érhet véget, ha a kivérzett ukránok megunják idővel és egy katonai csoport átveszi a hatalmat és likvidálja Zelenszkit, aki az utolsó ukránig akar harcolni az USA érdekében.

GABOR2 2022.05.12. 17:44:52

@Madarász Henrik: Ha van is ilyen csoport, az USA titkosszolgálata előbb elárulja őket és kinyirják őket mielőtt ők tennék Zelenszkivel. Ott minden alternatív erőcsoport már el van nyomva.

Éhes ló 2022.05.12. 18:07:23

Miből gondolod, hogy a sakkvilágbajnokok sorát, kivaló matematikusokat, tudósokat, katonai stratégákat felsorakoztató oroszoknak és a nemzetüknek nem ez az általunk meg nem értett verzíó lenne a megfelelő megoldás.

Ebben a harcban nem hónapokban, években gurigáznak, hanem évtizedekben és nem oszt, nem szoroz pártízezer hulla sem.
Főleg arrafelé nem.

Pont így lett a Délvidék alapos etnikai tisztogatás és betelepítés révén Rajkától Zimonyig, a Muravidéktől a Bánátig rác és krabót, a Felvidék tót, a Partium oláh.

A gyáva népnek nincs hazája.
Ez sokezeréves igazság.

GABOR2 2022.05.12. 18:25:13

@Éhes ló: Lehet, hogy van egy titkos elképzelés arról, hogy végülis az EU így jobban tönkreteszi magát és ez Oroszországnak jó...

De tudod, a történelem teli van hadvezérekkel, akiknek a terve végül nem jött be. Lehet nekik se úgy alakul ahogy akarnák.

Finnország is NATO tag lenne... egy újabb ország közvetlenül határosan Oroszországgal.

Az oroszok nem gyors játékra játszanak és a másik fél sem. Sőt, most nemrég Varsóban egy amerikai fontos emberke kijelentette, hogy nem akarnak megállapodásos békét, nekik csak a teljes ukrán győzelem ami elfogadható. Vagyis ez sokáig fog tartani.

www.youtube.com/watch?v=mtagh1_b_gk

Nem találtam meg most gyorsan, de van olyan videó is, hogy a lengyeleknél simán kimondja, hogy a háborúnak végig kell mennie, a győzelemig a megegyezés elfogadhatatlan az USA-nak is.

"We have to make sure the Ukrainians have what they need to win. What we have seen in the last two months is their ferocity, their intense pride, their ability to fight and their ability to win if they have the support to do so.”

“The United States of America is in this to win, and we will stand with Ukraine until victory is won,” he added."

" Our commitment is to be there for you until the fight is done,” Pelosi added."

www.cnbc.com/2022/05/01/nancy-pelosi-leads-surprise-delegation-to-kyiv-and-poland-and-vows-us-support.html

Ez a cikk lett meg, pedig van egy videó is, amiben Pelosi egyik embere nyiltan beszél arról, hogy az USA nem akar megállapodást, hanem egy olyan befejezés fogadható el, ahol az ukrán oldal minden kérése teljesül, totálisan kikap az orosz fél.

Éhes ló 2022.05.12. 19:05:37

@GABOR2: az usa az iraki, afgán, szír bukása után nem túl hiteles szövetséges.
A skandi nato csatlakozásra nem vennék mérget.
Lehet Erdogan vétózza.
Vagy putyin pincsije.
A görögök röhögve vétóztak évekig a makik belépése kapcsán.
Lehet más is kedvet kap hozzá.

Wildhunt 2022.05.12. 23:40:27

@GABOR2: az orosz hosszú távon fél nem kap ki. Az ő szövetségi rendszerében (BRICS) van a föld lakosságának és nyersanyagkészleteinek nagyobbik része.
süti beállítások módosítása