Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Fidesz felfedezi a digitalizáció sötét oldalát + A big data csődje és egyebek...

2022. április 05. - GABOR2

Most itt a választás előtt bepánikolt a jobboldali sajtó, ami amúgy a digitalizációval és a digitális állammal kapcsolatban mindig csak a szépet és jót nyomatja... 

Képzeljétek...

Meghackelték őket... Ilyet is lehet. Mostmár ők is tudják.

"Külföldi kiberbűnözők támadták meg szerverünket a választási kampány utolsó hetében. Véletlen lenne?"

"Baloldali politikai támadás: el akarják hallgattatni a Mediaworks lapjait"

"Internetes bűnözők feltörtek több magyar hírportált. Érintett többek között a Metropol, a Nemzeti Sport és a 888.hu is. A baloldali bűnözők a Mediaworks internetes oldalait támadták meg, el akarják hallgattatni a konzervatív, jobboldali hangokat."

Ja ne...

"Hétfő reggel több hazai hírportál elérhetetlenné vált hackertámadás miatt. Hazug baloldali propagandaüzenetek kerültek fel a Metropol és a Nemzeti Sport oldalára, a 888.hu is a támadás áldozata lett, elérhetetlen a lap. A bűnözők a Mediaworks internetes oldalait támadták meg, az említettek mellett a Mindmegette.hu-t is. Elérhetetlen a Szabad Föld, a Mandiner és a Figyelő is.

Az átfogó támadás tehát több oldalt is érintett, a cél egyértelmű volt: károkozás és a teljes körű tájékoztatás ellehetetlenítése,"

Remélem a kedves újságírók amikor megírnák legközelebb is, hogy a digitalizációval csak a szép és jó jön, eszükbe jut ez és mégse írnak totál egyoldalú cikkeket.

Amúgy most csodálkoztam is mert talán most először a "Trendidők" a legtechimádóbb műsoruk is... minő sokk... digitális veszélyekről beszélt.

Aztán volt még tovább is:

"A kampányfinisben a Fidesz honlapját is hackertámadás érte"

"A kormánypárt honlapja elérhetetlenné vált."

Volt viszont itt még ennél sokkal súlyosabb eset is.

Állítólag az oroszok a magyar külügyminisztérium sokféle titkos anyagába már ki tudja mióta bele tudnak nézni... Hála a digitális államnak.

"Direkt36: Az oroszok évek óta ki-be mászkálnak a magyar külügy számítógépein"

"orosz hackerek legalább tíz éve támadják Magyarországot, leginkább a Szijjártó Péter vezette külügyminisztériumot. A cikk szerint a támadások legalább egy része mögött feltehetően orosz állami szervek állnak, és a hackerek annyira sikeresek, hogy még most, az ukrajnai háború alatt is hozzáférhetnek a magyar külügy hálózatain továbbított információk egy részéhez."

"a magyar külügyminiszter már rég tudta, hogy Oroszország titkosszolgálatai megtámadták és feltörték az általa vezetett Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) informatikai rendszereit."

"Már 2021 második felére kiderült, hogy az oroszok feltörték a külügy számítógépes hálózatát és belső levelezését, ahogy a „korlátozott terjesztésű” és „bizalmas” minősítésű állami és diplomáciai információk továbbítására használt, csak szigorú biztonsági előírások betartásával használható titkosított hálózatot is."

Ha Szijjártó tud róla talán lehet egy magyarázat, hogy ez így mehetett tovább... Direkt hamis infókat lőttek fel, hogy megtévesszék a kémeket, de ha nem... akkor a kényelem fontosabb volt nekik mint az államtitkok őrzése.

https://hvg.hu/itthon/20220329_Direkt36_orosz_hackerek_magyar_kulugy_belso_levelezes

Aztán ugye volt itt egy aprócska ügy, ami viszont a sajtóban fel lett tornázva a "legnagyobb választási csalásnak". Ugye arról volt szó, hogy a baloldaliak összegyűjtöttek egy csomó adatot és abból a Big Data segítségével egy "csodafegyvert" csináltak, a kormánypárti sajtó úgy félt tőle mint az ördög a tömjénfüsttől, pedig ez is csak egy felhős/Big Data-s sz@rság.

"A rendszerváltás óta a legnagyobb és a legtöbb embert érintő választási csalás"

"Illegális adatbázis segítségével hajthatták végre azt a mozgósító kampány" 

Szóval a nagy csodafegyver az volt, hogy neveden szólított az SMS és nem tudom... írtak benne három mondatot. Én egyébként nem SMS-t, de jó sok telefonos "megkeresést" kaptam, a választás napján valóban felhívott élő ember is, akkor már nem robot volt, de...

Ezeknek a három mondatos üzenteknek az elbizonytalanító, meggyőző ereje... NUUUUULLLLLLAAAAAA!!!!!!! NULLA! Max. emlékeztetnek rá, hogy jön a választás.

Vagy ha valakit ez meggyőz mint ahogy a Big Data-sok ígérik... nem tudom, ha meg meglátna egy szép pillangót hirtelen ettől is mást gondolnának.

Csodafegyver... ja.

Aztán Gattyán legdigibuzibb pártja, hogy szerepelt?

Én hallottam őt nyilatkozni és egyszerre csalódott és büszkre az eredményre.

Csalódott mert tán a Google mesterséges intelligenciája 6%-ot ígért neki... Hmmmm...

Ehhez képest meglett az épphogy egy százalék. Amire amúgy büszke is, mert ők egy fiatal párt és hogy továbbra is a digitalizáció nekik a legfontosabb...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7017798305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása