Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Matolcsy-t ütik, de ő ettől csak még jobban akar ütni másokat

2022. február 14. - GABOR2

Ez nem Matolcsy hónapja volt... A jegybank hatalmas veszteséget "termelt" és várhatóan ez így fog folytatódni, az infláció elleni állítólagos harca ellenére jóval magasabb lett a infláció mint amit az elemzők várták és a Jegybank alapítványainak annyi lesz. Viszont Matolcsy úgy van vele, hogy akkor ő is rombolna tovább.

Ez egy sorozat... bár most Varga kimarad, de a sorozat a Varga-Matolcsy háborúról szól; most csak Matolcsy veszteségeiről lesz szó és az újabb terepről ahol meg akarja mutatni, hogy ő igazából egy zseni.

Na nézzük akkor:

"A legrosszabb forgatókönyveket is átírja a megdöbbentő infláció, erre az MNB-nek is lépnie kell"

A gond csak ott van, hogy Matolcsynak ez az egész nem az infláció elleni harcról szólt, hanem hogy ártani akart a gazdaságnak, azon keresztül Varga image-ének. És bár az eddigi tettek nem használtak csak ártottak, a cikk most is azt ajánlja ami eddig hatástalan volt, de cserébe nagyon káros.. drágítsuk a hiteleket:

"Szinte naponta kell átírnunk a 2022-es inflációs pályát, hiszen az adatok folyamatosan kellemetlen meglepetést okoznak. A pénteken közölt januári 7,9%-os áremelkedés után az elemzők is vakarhatták a fejüket, ennek apropóján pedig rögtön meg is kérdeztük őket, mit gondolnak jelenleg. Az eredmény: néhány nap alatt több mint 0,5 százalékponttal emelkedett az év végi várakozások mediánja. Emiatt pedig egyre többen gondolják úgy, hogy a jegybanknak is a gázra kell lépnie és nem fogja tudni 5-5,5%-on lezárni a kamatemeléseket."

Én egyébként egyáltalán nem várom az infláció csökkenését most... a hétvégén voltam vendégségben és többen mesélték, hogy voltak felvenni az adóvisszatérítésüket és az automata vagy kifogyott, vagy hatalmas összegeket akart mondjuk ezres címletekben adni... és hogy rengetegen álltak sorban. És a nyugdíjasok is ott végig hatalmas sorokban álltak. Tehát ebből nem lesz infláció csökkenés.Amúgy, így elég nehéz lehet haragudni Orbánra, de valahogy megoldják fejben a baloldaliak.

Aztán:

"Matolcsy György közölte, hogy veszteséges lett az MNB"

"A válságkezelés költségei, valamint a megugró infláció miatt emelkedő jegybanki kamatok együtt veszteségbe fordították az MNB-t - közölte Matolcsy György. A jegybankelnök szerint ez évi akár több százmilliárd forinttal is növelheti a költségvetés kiadásait. Ráadásul ekkora veszteségre az elmúlt évtizedben nem is volt példa."

Szóval Matolcsy György elintézte nekünk, hogy több százmilárddal nőljön a minusz oldal a költségvetésben... Igazán keményen nyomja, Varga feje fájhat miatta. Az ország meg szív.

Aztán... Matolcsy eredetileg tán az MNB-vel tervezte, hogy... átalakítsa a közgazdasági gondolkozást a maga képére. Most pedig itt a pofon, az összes alapítvány amit Matocsy létrehozott meg fog szünni:

"Bréking: hamarosan megszűnhetnek az MNB alapítványai!"

"2023 közepéig a magyar hatóságok megszüntetik az MNB alapítványait - derül ki az Eurostat dokumentumából."

És ha azt látjátok, hogy a "magyar hatóságok" szüntetik meg... ezt mintha nem Matolcsy akarná, hanem... viszont- szivatás azért, mert Matocsy szivatja Vargát és ezzel rontja Orbán esélyeit is.

"A magyar statisztikai hatóságok arról tájékoztatták az Eurostatot, hogy 2020 végéig tervezik megszüntetni az MNB alapítványait és azok leányvállalatait. Az általuk kezelt eszközök pedig közvetlenül a jegybank mérlegébe kerülhetnek – olvasható az Eurostat legfrissebb EDP-jegyzőkönyvében. "

"A lap szerint az MNB korábban semmit sem kommunikált erről, még az eredetileg kitűzött határidőről sem,"

Szóval most hogy Matolcsynak hirtelen elvették a játékát... ő is el akarja venni másoktól:

Azonkívül, hogy a hiteldrágítással és hasonlókkal mindenkit szivat, be akarja most hirtelen tiltani a kriptovalutákat...

Persze gondolhatod... dehát Matolcsy kicsi ehhez, de... ez Matolcsy jellemző tulajdonsága, hogy ő olyan nagy zseninek gondolja magát, hogy folyton más problémáit próbálja megoldani, miközben pl. most ég a saját háza. Lehet úgy van vele... ha nem ismerték el amit építettem, hát rombolással mutatom meg a nagyságomat. És ez veszélyes.

"Matolcsy betiltaná a kriptovaluták bányászatát és kereskedelmét az EU-ban"

"Ideje betiltani a kriptovaluták bányászatát és kereskedelmét az EU-ban, írja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank Facebook-oldalán."

Amúgy jutott ideje arra is, hogy Kínával kapcsolatban filozofáljon. Itt amúgy mentséget is keres tán a magyar inflációra és azt írja, hogy egy olyan korszak jön, ahol a háborús időket idézi infláció lesz és... ez van.

"Matolcsy György: A kínai gazdaság belépett a 2020-as évtizedbe"

"Kína helyesen ismerte fel az új évtized természetét. Háborús idők ezek, a korábbi békés globális gazdasági rendnek vége. Új ellenségek tűntek fel a világjárványtól a szankciókig, háborús időkben látott infláció van, és geopolitikai döntések által okozott új energiaválság - írta a jegybankelnök. "

Amúgy abból, hogy megint dícséri Kínát, hogy milyen ügyes, látszik az, hogy nem veszi észre amiről én már itt évek óta beszélek... Kína szupergyorsan adósodik és igazából már hanyatlik. De most hagyjuk ezt.

Aztán visszatérve a kriptókra... Matolcsy talán csak azért akarja betiltani őket... hogy az ő jegybankja adhasson csak ki kriptót... Amúgy korábban voltak olyan tervei, hogy ő lesz az első ebben... ezzel akarja tán beírni magát a történelemkönyvekbe.

Csak ehhez be kéne tiltani a most meglevő kriptókat és csinálni egy jegybankit mint Kínában... amivel egyébként az összes vonzó tulajdonsága megszünne a kripónak...

Dehát Matolcsy egy olyan ember tán aki úgy érzi, hogy akkor valaki, ha másoknak tud ártani.

Itt ebbe a cikkben egyébként más témák is felmerülnek:

"Elmondta a magyar jegybank, hogy mi lesz várható nálunk kriptovaluta ügyben"

" Az infláció a jegybankok legnagyobb ellensége, annak legyőzése a legfontosabb lépés a fenntarthatóság felé a pénz területén - írta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a magyarnemzet.hu-n hétfőn megjelent írásában. "

Nos, amint látszik... folyton veszít Matolcsy ezzel az ellenséggel szemben... de persze ez csak egy kamu indok arra, hogy Vargának keresztbetegyen.

" Megjegyezte: minél előbb képes megnyerni egy jegybank az infláció elleni küzdelmet, annál jobban képes élni a pénzteremtés eszközeivel."

Na ez egy érdekes mondat, ugyanis, ha pont a túl sok pénzteremtés okoz inflációt egy átlagos gazdaságban... ha sokat exportál és kicsi ország akkor persze jöhet máshonnan is jelentős drágulás, és amúgy Matolcsy ezzel mentegetőzik:

"A magyarországi infláció 80 százalékban importált, ezért csak együtt lehetnek győztesek a világ jegybankjai - véli Matolcsy György"

Vagyis Matolcsy kijelenti, hogy az intézkedései amivel megfojta a magyar gazdaságot nem lehetnek hatásosak, hisz az inflációt 80%-ban rajtunk kivülálló erők okozzák... és mint látjuk nem is hatásosak... de azért folytatja... és ezzel hatalmas károkat okoz a cserébe semmiért. Tudja ő, hogy mit csinál...

Aztán pár mondat arról, hogy ő hozza el "jövő-t":

""Korunk a nagy technológiai áttörések korszaka, amelyek innovációkat hoznak a modern élet minden területén, így a pénzügyekben is. Ebből a jegybankok sem maradnak ki, sőt motorként gyorsítják majd az átállást a pénz jövőjére és a jövő pénzére. A 2020-as évek egyik meghatározó karakterjegye lesz a jegybanki működés innovációja" - írta."

Pár nappal azelőtt, hogy be akarta tiltani a kriptovalutákat még ezt írta:

" Várhatóan folytatódik a kriptovaluták reneszánsza, e téren azonban "még forr a világ", lesznek új győztesek és korábbi sikeresek is megbukhatnak - jegyezte meg."

Megint nem kicsiben gondolkodik Matolcsy... egyenesen ő akar lenni a "pénzügyi rendszer 3.0" atyja...

"Ez egy fúziós és platformokon alapuló, jellegében 3.0-ás pénzügyi rendszert hozhat az évtized végére Magyarországon - szögezte le a jegybankelnök."

Orbán tehetne egy szívességet az országnak és leválthatná... Bár erre még neki sincs hatalma a jegybanki függetlenség miatt.

De nagyon meglepne, ha ezután tovább jelölné Matolcsy-t, amikor lejár a madátuma.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3417503876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2022.02.14. 21:31:46

@vodkasprite: Szerintem ez a meta annyi, hogy nagyon alacsony szintű grafika, hisz mindenkit be akarnak majd vonni és mindenkinek nincs elég jó gépe + alapvetően digiális boltokba mehetsz be és vásárolhatsz majd... amiből lesz százaléka a Facebooknak... és ennyi, ha lesz is szórakoztató része az ilyen Minecraft szintű dolog lesz... aminek van közönsége... legtöbb 12 év alatti, de léteznek.

Szóval nekem pl. az jut eszembe, hogy mindenki csak táblagépet használ és mostanra majd nem is lesz PC...

Ehhez képest már nem látok senkinél táblagépet, akiknek volt is tönkrement és nem pótolták. A PC viszont jól van:

"Nagyon bedurrantak a PC-eladások, tavaly 15 százalékkal nőttek a világon"

pcforum.hu/hirek/24219/nagyon-bedurrantak-a-pc-eladasok-tavaly-15-szazalekkal-nottek-a-vilagon

Cukorhegynek se hisznek tán a befeketetők, mert bezuhant 27%-kal tán tíz napja a cége, és ezzel rekordot állított fel az egy nap alatt való bezuhásban...:

"Pocsék évzárás után bezuhant a Meta"

www.hwsw.hu/hirek/64278/meta-facebook-instagram-whatsapp-q421-negyedeves-jelentes.html

Szóval valószínű az egész csak egy lufi amit sok-sok marketing millióval próbálnak felfújni, de... ehhh szerintem sokan egyáltalán nem lelkesek már alapból.
süti beállítások módosítása