Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Na még egy kis évvégi felhő bullshitet?

2021. december 17. - GABOR2

Jeee, most sokkal kevesebb hírekkel kapcsolatos bullshit ért, mert... megállás nélkül ment a meló. Viszont... a legdurvább verzió, a felhős bullshitek így is betaláltak.

Tehát vegyruhát fel... még egy meló hátravan...

Az elsőnél igazából az tetszik, hogy elmondják neked, hogy hogyan kellene értelmezni azt, hogy megint az van, hogy a felhőket... minő hihetetlen... sikeresen fel lehet törni.

"Szinte mindenkit érint a Log4j nyílt szoftver sebezhetősége"

"Kutatók december 9-én (először a Minecraftban) egy olyan sérülékenységre bukkantak rá egy nyílt forrású szoftverben, mely különösen a vállalatoknak okozhat nagy gondot, de közvetve a felhasználóknak is."

"Log4Shell névre keresztelt sérülékenység az Apache Log4j naplózó szoftverében található (2.14.1-es és korábbi verziók) – ezt az eszközt széles körben használják, pl. többek között – hogy csak a legnagyobbakat említsük – az Apple, az Amazon, a Steam, a Cloudflare, a Twitter, a Baidu stb. Így nyugodtan mondhatjuk, ahogy a biztonsági szakemberek is tették, hogy a sebezhetőség az egész internetet érinti."

És még mennyi ilyen meglepi vár... "t@k jó" ilyen kártyavárra építeni életünk egyre nagyobb részét.

Hogy szerepelnek a hírek biztonsági megoldások, a többrétegű védelem stb.?

"A hiba súlyosságát az adja, hogy a rés kihasználásával a támadó képes távoli kódot futtatni, majd bejutni a belső rendszerekbe, és ott átvenni az irányítást. Még súlyosabbá teszi a helyzetet, hogy a hiba folytán a támadó úgy juthat be, hogy képes megkerülni az olyan védelmeket is, melyek többrétegűek, vagyis – főleg a nagyvállalatoknál – egymás után több védelmi vonal is ki van építve."

"A támadásokra nem is kellett sokat várni: a sebezhetőség híre hamar kiszivároghatott – vagy már korábban is ismert volt egyesek számára –, a felfedés után alig 12 órával már detektáltak sikeres behatolásokat."

Aztán így kell "előny csinálni" abból, hogy a felhők megint csődöt mondtak:

"Ugyanakkor az is nagy gondot okoz, hogy bár a nagyvállalati rendszereket, mint például az Amazon felhőszolgáltatása, gyorsan lehet frissíteni, a számtalan harmadik fél esetében ez biztosan lassabb folyamat lesz."

Szóval a felhő jó, mert gyorsan foltoznak majd most... Igen, meg el van felejtve, hogy a sebezhetőséget mások már ismerhették és akkor ilyenkor a felhő egy svédasztal a hackereknek. Meg persze még hány ilyen sebezhetőség lehet.

Aztán...

"Az építőipari digitalizáció hozza össze a magyar és amerikai piacokat"

Futok egyből a cikk végére és képzeljétek a sokkomat, amikor ez fogadott:

"A cikk megjelenését a Graphisoft támogatta."

Hát igen... már a címnél tudtam, hogy a felhő garantált... és az is, hogy támogatott cikk lesz.... és... felhőcske majd később bújik elő, nem rontanak már csak úgy rád... mert már annyira leamortizálódtak, hogy szívesebben hallgatsz biztosítási ügynököket.

Első totál őszinte független kérdés:

Mit lát, milyen trendek, változások zajlanak most a globális építészeti szoftverfejlesztési piacon?

"Azt gondolom, hogy a globális piac átvészelte a világjárványt, és meglátta a BIMcloud, illetve a valós idejű, egyetlen modellben történő munkavégzés előnyeit. "

Ó f&ck... mégis egyből képedbe nyomták a felhőt.Meglepi!!!

Szóval a világ meglátta a felhő előnyeit... de mégis kell egy támogatt cikk... meg várjunk, nem két hete volt arról cikk, hogy igazából ez a vírus miatt mindenki digitalizálódik nem jött be? Vagy másik megoldás, hogy meglátták az előnyeit és azt mondták... Kösz nem.

Óké, tovább.

" A Graphisoft fejlesztőcsapatai továbbra is a BIM-re vonatkozó ígéretek beváltására összpontosítanak. "

Várjunk csak, várjunk csak, várjunk csak... szóval... őőőőő, volt megint egy csomó igéret... jött a felhő... de nem valósultak meg az ígéretek... de nincs kiszállás, havi díj van, szenved a cég, próbálják teljesíteni utólag az ígéreteket... igazából csak azért, hogy a balekok minél később lépjenek le:

"Jött egy felhő, mi leszállt közénk,
S mi felszálltunk rá oly könnyedén.
Égő vágy vad táncot jár.
A buli indul, nincs kiszállás.
A szárnyad ég, de nincs leszállás,
Égő vágy vad táncot jár."

" Ez az integrált tervezési folyamat azért kiemelten fontos, mert a kivitelezés előtti problémák koordinálását, valamint megoldásukat segíti még azelőtt, hogy a probléma ténylegesen bekövetkezne."

És mivel a felhőből már folyamatában ki lehet lopni a készülő találmányt, vagy épületet... a konkurencia még előbb lehet kész a másolatokkal.

Aztán egy igazi felhős cikkhez méltóan felmerül megint az, miután elmondják, hogy ez t@k jó, meg mindenki ismeri és tapsol hozzá, hogy... azért milyen tök jó lenne, hogy az állam... erőszakkal kikényszerítené a használatát:

"Magyarországon jelenleg nincs olyan szabályozás, ami rákényszerítené az építőipart a BIM és a tervezőszoftverek használatára. Az Egyesült Államokban van ilyen jellegű mesterséges ösztönző?"

"Az Egyesült Államokban jelenleg nincsenek nemzeti szintű BIM-követelmények az építőipar számára. Azonban egyre több államban és helyi ügynökségnél látjuk, hogy irányelveket és szabványokat hoznak létre, amelyek megkövetelik az építészmérnöki szolgáltatóktól a tervezési, pályázati, építési folyamatoknál a BIM és 3D-s szoftverek használatát. A kezdeti tervektől kezdve, az ajánlattételi dokumentáción át, egészen a projekt lezárásáig."

Gondolom ott a tisztviselő urak kaptak egy kis korrupciós pénzt...őőőő "mesterséges öszönzőt".

Sz@rok vagyunk, mert:

"Az amerikai felhasználók jobban kedvelik az előfizetéses licencmodelleket, "

Úgy tűnik kezdik unni az európai piac győzködését és inkább olyan helyekre mennének, ahol még nem ismerik őket, ahol azt hiszik, hogy ez menő Európában és ahova az NSA és társai is biztonsan örülnek majd, hogy mennek.

"Az elmúlt néhány év és a jelenlegi tapasztalatokat összegyűjtve, milyen várakozásokkal tekintenek a jövőbe?"

"A 2020-as utólagos visszatekintéseket alapul véve, akár reményteliség, de akár szkepticizmus is jellemezhetné a jövőt illető várakozásainkat."

Ó szóval akkor mégse alakult minden f@szán, pedig volt koronavírus, meg... a cikk elején nem arról volt szó, hogy megismerte a piac a felhőjük előnyeit és hogy minden szép és f@sza?

"A feltörekvő gazdaságokban, például a Közel-Keleten, vagy Délkelet-Ázsiában a magán-, illetve állami partnerségekkel és finanszírozásokkal támogatott infrastruktúra-fejlesztések kulcsfontosságú növekedési hajtóerők lesznek, csakúgy, mint a városi lakosok számának gyors emelkedése."

Huh... ez nem is volt olyan vészes... felhős méregből idénre elég volt ennyi... várjunk csak... levettem a ruhát és fulladok... ez a sz@r rádióaktív és az ellen ez nem véd...

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2916786746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.12.17. 20:40:10

A cikkben szereplő versben a költő arról írt a korai XXI. századból, hogy a felhő hirtelen megjelent náluk és ők oly könnyelműen balekokká lettek téve; a cég elkezdte égetni a pénzt ami arra kellett volna, hogy továbbszárnyaljon, de a felhőből nincs kiszállás, havi díj van. A cég vezető végül beleőrül és "vad táncot" kezd járni.

A költő arra akarta figyelmeztetni a világot, hogy kerüljék el a felhőt, mert különben nincs jövő. Én se írhattam volna meg ezt a dolgozatot a tanító néninek, ha nem hallgattak volna később az emberek a költőre.

GABOR2 2021.12.24. 01:18:42

Mindenkinek kívánok felhőtlen ünnepeket...
süti beállítások módosítása