Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Matolcsy megint magasan száll...

2021. október 27. - GABOR2

Matolcsy megint legalább kontinensnyi mértékben gondolkozik, "oldja meg" mások problémáját... kéretlenül:

"Matolcsy György: akár politikai és pénzügyi robbanás is jöhet az Európai Unióban"

"Amerika hegemón szerepének kialakulásával, tehát 1989-1991 után, az EU előtt folyamatosan két jövőkép lebeg. Az első szerint feladja nagyhatalmi törekvéseit, azonosítja Amerika nagystratégiájának Európára vonatkozó részeit, majd ezekre megvalósítható, hatékony és együttes válaszokat talál. A második esetén elszenvedi a 2020-as évek amerikai stratégiai döntéseinek következményeit, ahogy eddig is tette, írja friss cikkében Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke."

Magyarán nekem úgy tűnik, hogy Matolcsy újra felfedezte nemrég amerikát, mint világelsőt, de ugye... nincs két hónapja, hogy még Kína volt a favorit; és azt kéne tenni, hogy végrehajtjuk az USA kéréseit, mert az EU önmagában kudarcra van utalva. Matolcsy egyik könyvében azt írta, hogy azért volt Magyarország sokszor vesztes, mert nem ismerte fel az egyértelmű, nagy nyertest és állt az ő oldalára. Úgy tűnik, nála ez most megint az USA lett.

Lehet azért érdemes lenne leszállnia ide közénk magyarokhoz... bár alighanem éppen szabotál, úgyhogy neki így jó:

"Ez az igazi nyugdíjkatasztrófa: pillanatok alatt zabálja fel az infláció a nyugdíjprémiumot"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4916737146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása