Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A biztonsági megoldások vonzzák a titkosszolgálatokat

2021. október 19. - GABOR2

Sokan próbálják akár van rá, akár nincs különösebb okuk valahogy védeni magukat az internetes megfigyelés ellen. A gond csak az, hogy sok ilyen "független" biztonsági cég valójában egy titkosszolgálat által alapított cég, ami pont az ilyen emberekre, cégekre, ország vezetőkre vadászik. Így a titkolózni vágyok talán jobban jártak volna azzal, ha simán csak próbálnak úgymond elveszni a tömegben.

Most is van egy hasonló történet.

"Titkos kém volt a VPN-cég egyik vezetője"

"Sokkolta a dolgozókat, amikor kiderült, hogy az ExpressVPN egyik vezetője egy külföldi hírszerzőügynökségnek dolgozott, és amerikai gépeket tört fel."

Sokkolta őket... akkor ezek is inkább naiv idealisták mint realisták.

"A VPN-szolgáltató azt állította, hogy számára nem jelentett problémát, hogy egy ilyen ember védte az ügyfelek magánszféráját, sőt, egyre nagyobb szerepkört ajánlottak Gericke számára, még az FBI-nyomozás során is. Augusztusban már technológiai igazgató lett a cégnél."

Erre alapból számítani kéne nekik.

"A dolgozók szerint a történtek után a fogyasztók nem bíznak majd a márkában, és lehetetlen lesz újjáépíteni a hírnevüket."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9816728234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása