Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Már megint hamis koronavírus statisztikákat kaptunk

2021. augusztus 24. - GABOR2

Én már elveszítettem magamban a számolást hogy hanyadik olyan eset történik, amikor kiderül, hogy a közölt magyar koronavírus statisztika bűzlik, de nem javul a helyzet, megint ilyen cikkek jelentek meg.

"Koronavírus tesztek: napközben megváltoztatta a kiadott adatokat a kormány"

"Napközben frissítették a számokat, bár erről nem számoltak be külön, így az okát sem ismerjük. Beírtak még a statisztikába 6373 tesztet, ez alapján már 31 131 mintát vettek az elmúlt négy napban, írja a lap. Az új fertőzöttek számát nem változtatták."

"Napközben beírtak még néhány ezer koronatesztet a statisztikába"

"Beírtak még a statisztikába 6373 tesztet, ez alapján már 31 131 mintát vettek a napokban, aminek 1,1 százaléka pozitív. Így már nem igaz, hogy meghaladtuk volna a júniusi csúcsot."

Varázslat... szerű.

De nem csak ez volt:

"Most látszik igazán, mennyire megtévesztő a legértelmetlenebb magyar koronavírus-adat"

"A Portfolio olvasói számára nem újdonság, hogy az aktív fertőzöttek számának alakulása egy fabatkát sem ér. Most, az esetszámok lassú emelkedésének időszakában látszik csak igazán, mennyire problémás is ez a statisztika."

"Ha pedig nő a napi új beazonosított fertőzöttek száma, akkor logikusan gondolhatjuk azt, hogy egyre több az éppen aktuálisan beteg honfitársunk (aktív fertőzött). A hivatalos statisztikák szerint azonban folyamatosan csökken az aktív fertőzöttek száma."

"Hogy lehet ez? Úgy, hogy az aktív fertőzötti adatokat a koronavírus-járvány kirobbanása óta legtöbb kérdőjel övezi Magyarországon. Igencsak megtévesztő képet ad arról, hogy éppen mennyien vannak a regisztrált betegek az országban, és akkor is teljesen haszontalan, ha valaki a kórházak várható terhelését szeretné prognosztizálni vagy a halálozási számokra készítene becslést. Vagyis, igazából bármilyen felhasználásra is igyekeznénk hasznosítani az aktív fertőzöttek számát, biztosan hibás következtetésre jutunk."

"A mai hivatalosa adatok szerint több mint 9500 aktív fertőzött van. Ez csak úgy történhetett volna meg, ha május közepe (!) óta egyetlen beazonosított fertőzött sem gyógyult volna meg vagy halt volna meg. Mivel a koronavírus lefolyása átlagosan két hét (van, akinél hosszabb, van, akinél rövidebb), így teljesen kizárt, hogy 9500 körül legyen az aktív fertőzöttek száma."

Fő a bizalom. De amúgy is... nem kell ehhez statisztika.

Mondananak mindent és annak az ellenkezőjét.

Egyszer olvasom hogy a negyedik hullámnál már semmit se ér a maszk használata, mert a delta variáns sokkal gyorsabban terjed, aztán nemrégi hír, hogy azt mondják szokjunk vissza a maszk használatának gondolatára, sőt máris kezdjük el, hogy megelőzzük a nagyobb bajt.

Azt hallom, hogy 500%-kal nagyobb eséllyel fertőződik meg a nem beoltott, de azt is hogy csak 10%-kal, aztán elmondják, hogy a legátoltottabb országokban is szupergyorsan terjed a vírus és hogy több beoltott kerül kórházba mint nem beoltott.

Aztán mondják, hogy oltasd be magad, hogy megakadályozd a vírus terjedését. Aztán azt, hogy attól, hogy beoltottad magad még ugyanúgy hordozod a vírust és átadod, sőt még veszélyesebb vagy, mert észre se veszed, hogy elkaptad.

Lehet választani...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr216669360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.08.29. 13:50:55

Két napja este hallgattam a híreket a Kossuth Rádióban és két olyan hír közé amiben azt magyarázzák, hogy a beoltottak ha el is kapják a vírust nem lesz kb. semmi bajuk beraktak egy olyat, hogy Romániában meg máshol is tán jópáran nagyon rosszul vannak és kórházba kerültek, pedig megkapták az oltást. Az orvosok - bármiféle bizonyíték nélkül, sőt az oltási igazolványuk ellenére - azt mondják, hogy biztos ez a sok ember mind csak megvette az oltáspapírt és nem oltatta be magát igazából. Az, hogy esetleg akkor az oltás nem olyan hatékony... hát az nem, az nem is lehet.
süti beállítások módosítása