Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A bankok "EU-s" válasza a felhő jelentette veszélyekre

2021. augusztus 14. - GABOR2

A bankok már megint azt csinálták, hogy bevezetettek valamit, aztán utólag aggódnak miatta.

Most egész konkrétan a felhőről van szó.

"Egyre jobban félnek a felhő jelentette kockázatoktól a bankok"

De hogy mennyire nem képesek meglátni a választott útjuk hibáját igazi "EU-s" megoldással jöttek elő.

Mi az EU válasza arra, ha mondjuk kiderül, hogy egy-egy területen az integráció egyértelműen kudarcott vallott?

Hát hogy még több integráció kell.

Mi a bankok válasza arra, hogy a felhőjük csődött mond? Még több felhőt akarnak.

"A Google felmérése szerint a bankok elkezdtek lépéseket tenni annak érdekében, hogy mérsékeljék a felhő jelentette esetleges kockázatokat."

"A brit és a francia jegybank egyaránt sérelmezték, hogy nem látható át, hogyan függenek a bankok néhány külső felhős szolgáltatótól, mint a Google, a Microsoft vagy az Amazon."

Ja végülis tök jó ötlet banktitkot bízni olyanokra akik korábban már ezerszer megsértették a felhasználóik privászféráját és azt is tudjuk róluk, hogy az amerikai titkosszolgálatok minden kérését teljesítik.

De vannak más problémák is:

"A hatóságok szerint az, hogy rengeteg bank ugyanazoktól a szolgáltatóktól függ, önmagában is szisztematikus kockázatot teremt, elvégre elég egyetlen felhős cégnek kidőlnie a sorból."

Igen, a felhő "előnye", hogy elég egy dolgot támadni és akár egy egész kontinens adatbázisa kompromitálódik.

Sz@r a felhő, mi hát a megoldás? Még több felhő... szerintük:

"A bankok most többek között többfelhős stratégia bevezetését fontolgatják, így bármilyen jellegű fennakadás esetén alternatív szolgáltatóval biztosíthatnák az ügyfelek zavartalan kiszolgálását. "

Tehát az amúgyis nem olcsó felhős költségeket, most duplázzák mondjuk. Aztán egyre több helyen lesz ugyanaz az adat, vagyis egy-egy felhő kirablásával még több adathoz jutnak majd a hackerek. Plusz, ahogy egy kommentelő megjegyzi... voltak itt olyan összeomlások mostanában, ami egyszerre kiütött több felhőt is:

"Pakoljunk be mindent tobb cloud provider moge, majd jatsszuk el a meglepett villampatkanyt amikor lehal az Akamai/Cloudflare es ugyanugy downtime van. Szep. "

Vagyis még inkább merülnek el a bankok a sz@rba.

Ja és a másik... Na mi van a 99,9999999%-os rendelkezésreállással? Mintha úgy találnák, hogy nem így van dolog. Meg mi van azzal, hogy mivel redundáns a rendszer nincs leálllás... úgy tűnik mintha mást tapasztalnának az ügyfelek.

Dehát inkább még több pénzt nyomnának ebbe a sz@rba a bankok... aminek költségét majd rádterhelik... "Mert így kényelmes".

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2216659448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása