Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Felhő és borulás ( Orange és Fastly )

2021. június 08. - GABOR2

Két rövid hírecske...

Az egyik arról szól, hogy a franciáknál tán emberek haltak meg, mert a felhő amire például bízták a segélyhívásokat borult...

Nem támadás, miatt, csak úgy... persze felmerülhet benned, hogy dehát nem azt ígérik a felhősök, hogy ilyen nem lehet, meg ha volna is ilyen rögtön lenne tartalék rendszer... Nos, de... de mint oly sokszor mindezek ellenére, borult minden, jó sok ideig.

Ezért most vizsgálat indult a felhős cég ellen.

"Kiberbiztonsági vizsgálatot kapott az Orange a szolgáltatáskiesése miatt"

"Az Orange hálózata Franciaországban a múlt héten több órán át nem volt elérhető, emiatt vészhívásokat sem lehetett kezdeményezni. Az ügy miatt a francia kiberbiztonsági hatóság vizsgálatot kezdeményezett."

"Macron elnököt saját elmondása szerint különösen aggasztja az eset. Az Orange ügyvezetője szerint a kiesést egy ritka szoftverhiba okozta, nem pedig támadás, karbantartás vagy emberi mulasztás."

Így jár az aki a felhőben bízik.

Aztán egy másik eset is ami mutatja, hogy tök jó dolog, ha sok mindent egy dolog kezel:

"Egyszerre bénultak meg a világ nagy weboldalai, globális szakadásról érkeznek a jelentések"

"Sorra érkeznek a jelentések arról, hogy leállnak, elérhetetlenek a világ nagy weboldalai, hírportáljai: nem megy többek között a Bloomberg, a Financial Times, a New York Times, a Reddit, a Twitch, az Amazon. Egy webes tartalomközvetítő szolgáltatónál adódhatott gond"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6616586462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása