Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egyre csak gyűlik a csalódottság a progresszíveknél

2021. június 08. - GABOR2

Na hi, megint itt egy politikai cikk... egyes olvasóim nagyon szeretnek megmártózni a politikai mocsokban és hát legyen így; viszont most is az lesz, hogy csak arra koncentrálok, hogy mi az ami nem tetszik a progresszíveknek.

Ugye a jobboldal és a baloldal számára se népszerű téma ez, úgyhogy próbálom ezt a le nem fedett területet bemutatni...

Ennek a résznek szinte lehetne alcíme a Refund the Police, hisz most tömegesen történik olyan mindenfele az USA-ban ( ahol Demokrata vezetők vannak ), hogy a rendőröknek nemcsak visszaadják a pénzüket, hanem még még többet is adnak nekik.

A gond csak az, hogy ugye a liberális nagyvárosokban ennek ellenére maguktól mennek el a rendőrök tömegesen és nagyon senki se akar jönni a helyükre. Ugyan ki a tXXXm vágyna rá, hogy olyan helyen dolgozzon ahol mindenki utálja öt? Így hát ha valaki mégis jönne akkor az csak több pénzért történhet meg, mert a régi sz@r fizetésért ki vállalná ezt be?

És itt van kapásból ezen belül is egy újabb nagy csalódás a progresszívek részéről...

AOC aki egymilliárdszor kiírta, hogy "Defund the Police", a többi progresszívvel kordináltan... mondhatni elintézte, hogy több pénzt kapjon a rendőrség, mint valaha... bár ez Washingtonra igaz, egy helyi dolog, ami a politikusokat is védi ugyebár, mégis kiakadtak a progresszívek nagyon.

Ez volt az első koordinált progresszív képviselői akció... az, hogy elérték, hogy több pénzt kapjon a rendőrség. Ő azzal védekezik, hogy nem mellette szavazott, hanem tartózkodott, vagy valami ilyesmi.

De ez egyenértékű volt azzal, hogy átment a dolog, ugyanis 213-212 aránnyal nyert hogy több pénzt kapjanak a rendőrök és utánna a progresszív Twitter felrobbant a méregtől, meg a Youtube-on is persze volt róla szó.

Itt egy random videó amin erről beszélnek:

https://www.youtube.com/watch?v=fZ-PS-8y4Ps

Ez pedig maga a törvény szavazásról:

"House approves $1.9B for Capitol security after Jan. 6 riot, but Senate GOP calls for 'pause'"

Egyébként a rendőrség költségcsökkentésének egyszerűen van egy olyan akadálya is, hogy ahol ez megtörtént legalább részben, hatalmas mértékben nőt a bűnözés. Itt egy cikk arról, hogy erre kezdenek rájönni a városvezetők és még bónuszként van egy rész benne, hogy a Black Lives Matters támogatottsága is hogy bezuhant az egyéves évfordulóra... főleg a fehérek körében... és még a Demokráták között is. Van is a cikkben róla egy szép, beszédes ábra.

"NY Times: Violent crime is a real problem for 'defund the police' activists"

Sokkoló felismerésre jutottak a városvezetők... nem kevesebb, hanem több rendőrségre van szükségük:

"Yesterday the NY Times published a similar piece about Los Angeles which reveals that the city’s “defund the police” efforts have effectively been reversed as local leaders realize they need more cops on the street, not fewer."

Aztán ugye itt volt az egyéves évforduló és megkérdezték a másik oldalt is... vagyis a rendőrséget megszüntetni akaró aktivistákat is, hogy miújság ezzel, hogy egekbe megy a bűnözés, az ő tanácsaiknak hála... talán változtatni kellene a hozzáállásukon?

Itt van rá a válasz:

"“I don’t care how bad it gets — no one wants more cops,” Ms. Jones, 56, said last week as she met with other activists outside a food hall in South Los Angeles. “We don’t need tougher police, we need more alternatives to help people"

Röviden annyi a válasz, hogy lesz@rja, hogy mennyire lesz rosszabb a helyzet amiatt, hogy kevesebb rendőr van. Szerinte senki se akar, több rendőrt látni... ami nem igaz, múltkor kiraktam egy friss statisztikát, hogy még a feketéknek is 80% ennyi, vagy még több rendőrt akar. Szerinte alternatívák kellenek amik segítik az embereket... de semmi konkrét ötlet... főleg olyan esetekre, ahol ez szóba se jöhet.

Dehát az aktivistákat ez nem érdekli... vagy megfizetik a "véleményét", vagy személyes bosszúja van, vagy mindkettő.

De a városi vezetőket se érdekli már a véleményük... persze nem nyilvánosan, retorikában még támogatóak, de ahogy a cikk is írja ezután rögtön:

"But more cops is what Los Angeles is getting."

Vagyis több rendőrt kap Los Angeles.

A valóságban, nem az ő hüly@ségükkel foglalkoznak, hanem szépen több pénzt adnak a rendőröknek.

Erre szükség van, ugyanis 36%-kal nőtt meg csak a gyilkossági esetek száma és a város úszik az új fegyverekben:

"All of this is necessary, some city leaders believe, because violent crime is up sharply — last year murders were up 36 percent in L.A. — and the city is awash in new guns."

A rendőrség szerint hála a Defund the Police aktivistáknak 10 év folyamatos kriminalisztikai javulása veszett oda. És persze legjobban maguk a kisebbségiek érintettek.

"“We’ve lost more than a decade of progress,” Chief Michel Moore of the Los Angeles Police Department said in an interview, referring to the significant drops in crime in the years before the pandemic."

Ez a trend szerte az országban ( ahol liberálisok a vezetők ) nagyvárosokban megfigyelhető:

"It is a trend mirrored across the country, where crime is skyrocketing in many big cities, putting liberal leaders under pressure to balance the demands of activists against the concerns of some residents about rising violence. "

És még itt sok adat van, de van tán egy jobb hely is ami összefoglalta a helyzetet, de itt a cikk amiből most idéztem:

"A Year After George Floyd: Pressure to Add Police Amid Rising Crime"

Ez is egy évfordolós cikk volt. Hát nem sokkoló... ki gondolta volna, hogy ha elveszik a pénzt a rendőrségtől, akkor nőni fog a bűnözés... senki se gondolt erre... csak minden normális ember... sőt igazából sok nem normális is még össze tudta ezt rakni magában... csak a progresszíveknek nem ment a dolog... vagy nem érdekli őket és úgyis a rombolás a cél.

Különben vannak másfajta liberális válaszok is.

Az egyik az, hogy egyes helyeken azt csinálták, hogy kimondták, hogy ezentúl ha egy boltból "csak" 500 dollár értékben lop valaki egy alkalommal, akkor nem megy ki a rendőr, nem csukja le az illetőt... ez többé nem bűn. És ez a remek ötlet kapott még celeb támogatást is, hogy a több milliós elzárt palotájukból elmondják a kisboltosoknak, hogy hagyniuk kéne kirabolni magukat, mert 1, ezek kétségbeesett emberek és ezért hagyni kéne; 2, ez a tüntetés egyik formája.

( Celeb támogatás, hogy hagyni kéne a boltosoknak kirabolni a boltjukat... illetve az, hogy sokan jelezték... ez a celeb se normális:

"Cynthia Nixon slammed on Twitter after claiming shoplifters shouldn’t be arrested" )

És a boltok erre elkezdtek felszerelni egyes termékeknél ilyen... nem is tudom... zárakat; szóval nem tudod csak úgy levenni a dolgokat a polcról. Ez olyan termékeknél volt, amiket gyakran ellopnak hála az új törvénynek.

Ezeket a boltokat az aktivisták megtámadták, hogy rasszisták, azért mert védik a tulajdonukat és szerintük főleg feketék által kedvelt termékeket zárnak el.

Ebből több boltnak is elege lett és inkább bezártak.

Sőt egy teljes bolt lánc úgy döntött, hogy akkor ennyi volt... 17 boltjukat bezárják... Non-stop kirabolják őket, a rendőrség nem segít, a politikusok nem segítenek, ha meg akarják védeni ami az övék, meg jönnek az aktivisták, hogy rasszista szemetek ezért... Úgyhogy akkor inkább már nincs bolt:

"San Francisco’s Shoplifting Surge – The New York Times"

"Five years later, the shoplifting epidemic in San Francisco has just worsened."

“I’m new to San Francisco,” I said. “Is it an option to pay here?”

A cikkben szereplő, kérdéséből kiderül, hogy szinte az tűnik nem normálisnak aki még fizet valamiért...

Szóval ilyen klassz hellyé tették a nagyvárosaikat a progresszív vezetők és az aktivisták.

Aztán itt egy újabb Wall Street Journal cikk, ami arról szól, hogy a városok elkezdték szépen újra tömegesen nemcsak visszaadni a pénzt a rendőröknek, hanem még emelik is a büzsdéjüket... ugyanis a bűnözés elképesztő mértékben növekedett:

"Cities Reverse Defunding the Police Amid Rising Crime"

Sajna úgy tűnik, hogy nem mentettem el a cikket amiben nagyon jól összefoglalták a bűnözés növekedésének mértékét városonként...

Amit sok cikkben megtalász az a rekorder... a progresszív jelkép... Portland. Ott a 800% nőt meg a "halál eset, úgy hogy más is ott volt", de van több más, több százszázalékos plusz eset.

"Can the Politics of Police Reform Survive the Crime Rates of Our Pandemic Year?"

Ja igen... volt olyan magyarázat is, főleg ami a színesbőrű bűnözést illeti, hogy... nem a feketéknek kéne beszámolni a bűncselekményt, hanem a koronavírusnak... komolyan... ugyanis a koronavírus miatt kerülnek ilyen helyzetbe, hogy megölik egymást is a feketék meg ilyenek...

Aztán az évfordulóval kapcsolatban... Saaaajnos, egyre kevesebb ember támogatja a BLM-et:

"A Year After George Floyd Killing, Fewer Americans Support Black Lives Matter Movement, Poll Finds"

Különösen a fehérek támogatása csökkent... nem tudom, lehet az agymosás ellenére is nem volt szimpi, hogy felgyújtogatnak városokat, meg kirabolnak üzleteket hónapokon át?

"A Year After George Floyd’s Killing, White Allyship Fades"

"Support for the Black Lives Matter movement soared last summer, but as the protests died down, so did the commitment."

De hagyjuk mostmár a rendőr témát...

Biden egyik nagy ígérete az volt, hogy el fogja engedni a tanulók tartozását... Bár valahol fura a munkások ügyének beállítani, hogy diplomásokat "mentsenek" az ő kontújukra... valahogy ez is sikerült.

Szóval örült a sok progresszív diák amikoris Biden megígérte: ha ő lesz az elnök, el lesz törölve a tartozásuk:

Tavaly választás előtt:

"Biden Affirms: “I Will Eliminate Your Student Debt”"

És aztán... a jelen:

"Biden Drops Student Loan Forgiveness From Latest Budget"

Hát ez van... nem fért bele ez a progresszív ígéret se a konkrét költségvetésbe... de talán majd mond a dologgal kapcsolatban pár szép beszédet.

Megkérdezték a diákokat hogyan osztályozzák Biden első 100 napját és minő sokk... csapnivaló osztályzatot kapott... még a sok kis színes progresszív diáktól is:

https://www.youtube.com/watch?v=JQHKiaC4o6o&t=158s

Szóval a sok kis diák tanult valamit a kedvenc politikusok igéretével kapcsolatban...

Aztán az is egy másik nagyon kedves kis történet ami Kamala Harrissel, az alelnökével történt.

Még korábban nagy büszkén jelentették be, hogy rábizza a határok ügyét Biden:

És mint a cím is mutatja majd... rábízták, hogy oldja meg a határnál levő "krízist":

"Biden puts Harris in charge of border crisis"

Csakhogy mint tudjuk a határhelyzet még a progresszívek szerint is borzalmas és most hirtelen kitalálták valahogy, hogy igazából ő csak minden más határért felelős, de ahol baj van ott nem... Komolyan... legalábbis megprogálták ezt elhitetni.

"Vice President Harris’ team tries to distance her from fraught situation at the border"

Szóval megpróbálták, mert ez a pozició rombolja a népszerűséget a progresszív oldalon nagyon... de úgy kb. minden oldalon.

Viszont az a jó az internetben, hogy még ha egy aranyhal emlékező tehetségével is birsz vissza tudsz keresni, mint mondtak a kinevezésekór:

"I’ve asked her, the VP, today — because she’s the most qualified person to do it — to lead our efforts with Mexico and the Northern Triangle and the countries that help — are going to need help in stemming the movement of so many folks, stemming the migration to our southern border."

Igen, bizony a kinevezéskor egyértelműen elmondta Biden, hogy ő fogja a mexikói határ ügyeit is intézni, "mivel ő a legalkalmasabb személy erre". Most meg menekül.

És egy újabb szupercsapásként a progresszív szívekre és Harris népszerűségére... végül mégis tett valamit ami bizonyítja, hogy ő ott a főnök.

Hónapokkal ezelőtt kikelt Trump ellen, hogy lezárja a határt és hogy milyen intézkedéseket hozott... nos, most Harris úgy döntött, hogy bevezeti ugyanazokat  a trumpi intézkedéseket a határnál újra, illetve nem törli el ami megmaradt...:

"Harris once opposed the border closure. As vice president, she supports it."

Jó nem ugyanaz talán teljesen, hogy azt lehessen mondani, hogy nem ugyanaz... de lényegében ugyanaz, sőt több embert fordítanak vissza mint Trump valaha. ( Persze mert több ember hitte azt, hogy majd akkor mostmár szabad az út. )

Most a legfrissebb meg az, hogy Kamala Harris járt Guetamalában, ahol "kibúzzzták", meg az ottani tüntetők szerint, az ő győzelmükkel... "Trump nyert", plusz az ország elnöke elmondta neki szépen, hogy ezt az egész sz@r helyzetet köszönjék meg maguknak.

"Guatemala’s prez blames Biden for border crisis as protesters tell Kamala Harris ‘Trump won’"

Szóval ezen progesszív ígéretek se valósultak meg, de héj... ne légy szomorú progresszív, nézd csak... a BLM zászlókat ki fogják tűzni az amerikai nagykövetségekre... így már rögtön jobb ugye... meg nem is kerül igazán sok pénzbe.

"Joe Biden már BLM-zászlókat rakat az amerikai nagykövetségekre"

Aztán még egy nagyon szomorú hír... A CNN... mit gondolsz hányan nézik ezt a hírtévék mintapéldányát? Trump után bezuhant a nézettsége azt talán tudod... de mennyire? Végülis az egész világon nézik nemcsak az USA-ban, és hát sokáig eszménykép volt... persze Trumpnál már világosan látta mindenki, hogy vége az objektivitás látszatának is, de mégis... mennyien nézik most a CNN-t? 300 millió, 100 millió?

A válasz... jóval egy millió alatt vannak:

"CNN Slips Further Away From 1M Viewers Tuesday, Fox News Dominates Key Demo in Wednesday Ratings"

A CNN legnézettebb műsora se érte el még a 900.000 nézettséget se:

"CNN’s most-watched show on Tuesday was Cuomo Prime Time, notching 873,000 total viewers, and 162,000 in the demo. "

De a többi balos, hasonló profilú médiával is hasonló a helyzet. A legnézettebb pedig a Fox Tucker Carlson-nal... aki a legnagyobb ellenlábasuk.

A CNN is egy áldozata a kultúrháborúnak, a tulajdonosai beáldozták... aztán a szép múlt miatt még talán zombiként életbenhagyják.

Most volt egy olyan náluk, hogy... az egyik jobboldaliak által legutáltabb műsorvezetőjük eljátszotta, hogy otthagyja a csatornát, hogy legyen már végre jobb nézettségei adatuk, de... nem hagyja ott, csak átnevezik a műsorát, ami ugyanaz marad. Elég szánalmas húzás volt.

Meg hát persze, annyira rákattantak Trumpra, hogy még most is róla írnak senkit se érdeklő cikkeket, egyéb ügyekben is viszont a hitelesség már nulla, úgyhogy senki se nézi őket, a progresszívek meg már úgy vannak vele, hogy minek nézzék, hisz nyertek és mostmár úgyis minden szép és jó lesz, ha nem így lenne meg nem akarnak hallani róla...

Méghogy a jobboldalnak kell ellenségkép...

Különben szerintem a haldokláshoz közeli nézettség miatt vettették be a csodafegyvert... nem Trumpot... a másikat: az UFO-kat.

Mostanában rengeteg UFO-s hír van:

"Elismerte az USA: Földönkívüliek állhatnak az UFO-észlelések mögött"

De legyen már szó valami pozitívról is... na jó, tudod úgy se lesz az... legalábbis a progresszíveknek nem.

Szóval Biden nem könnyít anyagilag a progresszíveken, de cserébe megtartja Trump adókiskapuját a gazdagoknak... egy kis csoportjuknak:

"Biden offers to keep 2017 Trump tax cuts intact in infrastructure counteroffer to GOP’"

Micsoda baloldali lépés...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5916586174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.06.08. 21:35:14

Pont ez maradt ki...:
"Erős üzenetet küldött Amerika alelnöke Latin-Amerika lakosságának: ne jöjjetek! Ne jöjjetek"

www.portfolio.hu/global/20210608/eros-uzenetet-kuldott-amerika-alelnoke-latin-amerika-lakossaganak-ne-jojjetek-ne-jojjetek-486912

GABOR2 2021.06.08. 21:40:29

@GABOR2: ""Egyértelművé akarom tenni azoknak a régióban, akik az amerikai-mexikói határra vezető veszélyes utat meg akarják tenni: ne jöjjetek! Ne jöjjetek!

„Az Egyesült Államok be fogja tartatni a törvényeinket és biztosítani fogja a határ védelmét” – fogalmazott Harris."

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke, Demokrata üdvöske aki még pár hónapja meg akarta nyitni a határokat"

Gyöngyszem, kár hogy lemaradt.
süti beállítások módosítása