Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhős cégek nedves álma az önvezető autó...

2021. június 04. - GABOR2

Olvastam egy rémes cikket. Gyakorlatilag a legrosszabb verzióját jósolja meg az önvezető autóknak. Azt ami szerteszét kommunikál mindennel és távolról lehet frissíteni, úgyhogy "észre se veszed".

Ahogy senki más se tudta megoldani a sebezhetőség problémáját, vélhetően ők se fogják tudni megoldani. Ez pedig autók esetében halálos veszély.

"Frissítés észrevétlenül"

"A gyors vezeték nélküli kapcsolat a fentiek mellett számos más, a vezető kényelmét szolgáló megoldás bevezetését és alkalmazását teszi lehetővé. Így többek közt az autók fedélzeti számítógépén futó szoftvereket gyorsan, akár egy néhány perces megállás alatt, észrevétlenül frissíteni lehet, aminek köszönhetően már nem csak a pár évenként esedékes időszaki szerviz során végezhető el ez a folyamat."

A felhő persze hogy benne van a buliban, de még hogy...:

" ...az autók valós idejű frissítéseket is küldenek a Mobile Edge Cloudnak, ami lehetővé teszi, hogy a mögöttük haladó autók is megkapják a releváns frissítéseket a felhőből. Mindehhez az is kell, hogy a gépjárműipari fejlesztések mellett az 5G hálózatok nemzeti és nemzetközi kiépítése, és az ehhez szükséges döntések is kövessék a technológiai fejlesztések ütemét."

A felhős cégek azon problémája is megoldódna, hogy mit csináljanak a sok kihasználatlan kapacitással:

"Egy óra alatt 4000 gigabájt adatot termel egy önvezető autó"

4000 gigabájt per óra, per kocsi... Nem azért, de ehhez az 5G nagyon kevés... márha minden kell... de ha nem akkor nem csökken a biztonság?

Na mindegy, a lényeg... a felhős cégek megtölthetik a kis adatközpontjukat és kérhetnek... nem kevés pénzt majd... minden kocsi után. Legalábbis ez az álom, merthogy a valóságban ez egy zsákutca.

Egy zsákutca amibe a mi kormányunk nagyon lelkesen viszi az országot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4416582238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása