Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Mese az önvezető taxiról aki életre kelt és próbált elmenekülni, hogy ne bántsák a gonoszos cég mérnökei

2021. május 20. - GABOR2

Ismét egy történet az önvezetés kudarcáról. Érdekesség, hogy az ezzel foglalkozó cikk ki is mondja, hogy van itt valami ami az álmok útjában áll... úgy hívják az illetőt, hogy valóságúr.

De ez nem igazán zavar egyeseket. A mostani esetben szereplő illető rendszeresen jár ezekkel a taxikkal és felteszi a videóit róla Youtube-ra... én most belenéztem a konkrét videóba és kiderül belőle, hogy egyáltalán nem csak akkor volt probléma amikor a cikkben szereplő incidens történt.

Csak fél perc telik el és máris megvan az első furacsaság ahogyan fékezget az autó, de aztán később többször is van olyan például, hogy simán belemegy olyan kereszteződésekbe, ahol mondjuk jönnek szembe autók és ő pedig fordulna le... szóval az illető nem kicsit az életével játszik azért, hogy elkészítse a felvételeleket.

Aztán a fő történet meg az volt, hogy...:

"Arizonában a napokban a Waymo egyik önvezető taxija működött rendellenesen, majd elzárta az utat, később pedig a technikus elöl is megpróbált megszökni."

Tökre megnyugtató, hogy a cég emberei is többszöri próbálkozára tudták csak uralni a helyzetet... azzal, hogy végre sikerült kiiktatni az "önvezetést".

A "legjobb" is vacak:

"A szakértők szerint ez az eset is mutatja, hogy az önvezetéstől még elég messze állunk, a Waymo ráadásul a kategória úttörője, a legkisebb hibaaránnyal a kaliforniai adatok szerint."

Hát amit a videón láttam, az nem kevés hiba volt... mi van a többiekkel? Félelem nélküli pszichopatákkal tesztelnek, mert normál embernek ez "kicsit" sok stressz lenne.

"Miközben továbbra is ömlik a pénz az önvezető autók és a robottaxik fejlesztésébe, egyre több szakember oszt meg aggasztó tényeket a valóságról, emellett egyre több kínos esetről jelennek meg beszámolók."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7316567344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása