Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Csalódást, csalódásra halmoznak a progresszívek

2021. május 14. - GABOR2

Na hi! Egy ideje nem írtam már, most igen. Van egy csomó klassz story... sajna olyan sok, hogy nem is fogom mindet megírni, mert akkor több napig írhatnék. Volt, hogy valósággal belefulladtam egyéb teendőkbe... Úgyhogy specializálom a dolgot... nagyjából arról lesz szó, hogy mik történtek amik csalódást okoztak a progresszíveknek. De egyéb, nem itt levő cikkekkel is ez lesz... sajna csak a kiemeltekről írok majd.

Kezdjük azzal, hogy vajon jó ötlet volt-e Portland polgármesterének tavaly egész nyáron hagyni, hogy a "békés tüntetők" gyújtogassanak, raboljanak, erőszakoskodjanak?

Megengedte nekik... tehát szeretik ezért? Olyan mintha egy lenne velük?

Nos... halálos fenyegetést kapott videó formájában az Antifától... Az FBI is vizsgálódik.

A lényeg az, hogy lesz választás és csak két jelölt indul; ő és egy valaki Antifás. Az Antifa pedig úgy tűnik úgy akarja biztosítani a sikerét, hogy megöli az ellen jelöltet... és nem számít, hogy "mit tett értük" korábban. A fenyegetés szerint, ez az utolsó figyelmeztetés, és ha nem lép vissza azonnal akkor megölik.

"Portland cops, FBI reportedly probe veiled Antifa death threat against mayor"

Mostmár tán mer olyanokat is mondani a polgármester úr, hogy ezek huligánok és kéri a lakosságot... jelentsék fel egymást... vagyhát a huligánokat.

Ami viszont az egyszerű utcai progresszíveket akaszthatja ki az az, hogy AOC kijelentette, hogy Biden egyenesen... túlteljesíti a progresszívek várakozásait. Akik figyelik ezeket a híreket tudják, hogy nagyon-nagyon nincs így és AOC már megint hatalmas csalódást okoz a szavazóinak ezzel.

"AOC praises Biden administration, says it has surpassed progressives' expectations"

Ez a csajszika totál elárult mindent úgy tűnik, amit korábban hírdetett. Miközben ő volt a nagy progresszív remény.

Izrael oldalára állt valami ügyben pár hete, az is óriási kiakadást okozott, merthogy ugye... sok muzulmán benne látja a képviselőjét és úgy tűnik, hogy ez legalább hatott, mert mai hír, hogy most azért kritizálta már Izraelt.

Aztán nézzünk még dolgokat amik csalódást okoznak progresszív odalon...

Ugye a Demokraták a migránsok nagy barátai... de akkor hogy lehet, hogy Biden kevesebb migránst engedett be mint bármelyik korábbi "modern" elnök, beleértve Trumpot:

"Biden set to accept fewest refugees of any president, including Trump"

"Biden May Welcome Even Fewer Refugees This Year Than Trump, Report Finds"

Akkor... ugye a progresszívek, demokraták kedvenc szövege volt, hogy hogyha ők kerülnek a hatalomra akkor a pénzt majd szépen elveszik a hadseregtől és más, sokkal fontosabb dolgokra költik majd... kisebbségek oktatására, kisebbségek lakhatásának javítására, egészségügyre stb.... Nos, Biden több pénzt ad majd a hadseregnek mint Trump tette:

"Biden Wants to Spend Even More on Defense than Trump"

Jó azt azért hozzáteszem, hogy ez a rész a progresszívek csalódásáról szól, de azért nem kell azt hinni, hogy csak őket szivatják.

Pl. Biden azt akarja, hogy a rendőrök ezután csak úgy bemehessenek bárki házába és elvehessék a fegyverét... ami ugye náluk alkotmányos jog, hogy lehet nekik.

"Biden Administration Urges Supreme Court To Let Cops Enter Homes And Seize Guns Without A Warrant"

De mint mondtam, most a progresszív könnyekre koncentrálunk, menjünk is tovább.

Rögtön egy tipikusnak mondható példával folytatjuk.

Ugye a progresszívek szeretnék nagyon ha a gyógyszerek és drogok árába beleszólna az állam. Bidentől nagyon várták, hogy ezt megteszi.

Nos, újságírók jelentik... a hivatalos tervezetekben egy betű sincs erről... de héj, majd tart egy beszédet róla. Úgyhogy júhéj örüljön mindenki, olcsóbban nem kap majd gyógyszert senki, de Biden beszélni fog a dologról.

"Joe Biden Will Call For Drug Price Legislation In His Address To Congress"

"His economic plan doesn’t mention it, but White House officials say he will be specific Wednesday about what he wants — and when."

Ez is annyira aranyos... a hivatalos anyagokban egy szó sincs róla kb. de a beszédben amit majd tart, majd "szilárdan elköteleződik az ügyben, szavakban".

"The reason for the concern is that the White House is also releasing a policy blueprint on Wednesday, in advance of the speech, and the blueprint is nearly silent on prescription drugs. But the speech will include a firm rhetorical commitment, according to the White House official, who was speaking on condition of anonymity."

Aztán ha már gyógyszerek és drogok... Joe Biden meghosszabítja a Trump által ideiglenesnek hozott minimális börtönbüntetést a drogok használata miatt.

"BIDEN LOOKS TO EXTEND TRUMP’S BOLSTERED MANDATORY MINIMUM DRUG SENTENCING"

Ezért több mint száz civil szervezet-szerűség (érdekképviselet) írt egy tiltakozó levelet, amiben tudomány ellenesnek tartják, hogy Biden aggódik a drogok miatt.

"Over 100 advocacy groups sent a letter to Congress opposing the “hardline anti-science policy,” which applies to a broad range of fentanyl-related substances."

Aztán... ugye azt várták a Demokratáktól, hogy majd legálissá teszik az egész USA-ban a drogozást...

Ehhez képest Biden most tiltani akarja még a mentolos és ízesített cigarettákat is.

Ez különleges kiakadást okozott, mert nemcsak arról van szó, hogy egy legális... mondjuk bódítószert, is betiltana inkább minthogy még több dolog válna legálissá, hanem ez... LGBTQ ellenes lépés, hisz jött statisztika, hogy tán az ilyen mentolos és ízesített cigiket ők háromszor valószínűbb, hogy használják, mint egy normál ember.

"Biden administration announces it intends to ban menthol cigarettes and flavored cigars."

Aztán ennek se örülnek gondolom:

"Emberemlékezet óta nem történt ilyen: rommá adóztatnák az öröklést Amerikában"

"Szakértők szerint a magas jövedelmű amerikai háztartások akár 61%-os adóteherrel is szembesülhetnek öröklés esetén Joe Biden legújabb tervei alapján – írja a CNBC."

Aztán majd picit később mindenkire ez vár, gondolom, miközben a gazdagoknak lesz egérút.

De gondolhatod, hogy... héj... ennyi, de ennyi hazugság, be nem tartott ígéret, nem teljesült várakozás... a médiájuk próbál nyomást gyakorolni Bidenre?

Nos... a Washington Post Trump alatt nyitott egy külön rovatot, ami csak azzal foglalkozott, hogy bemutassa az elnök, szerintük, hazugságait és be nem tartott ígéreteit.

Ezt a rovatot, most bejelentették, hogy ezetúl megszüntetik.

"Washington Post shuts down presidential fact-checking database after 100 days of Biden"

"Editor cites overwhelming workload" 

A szerkesztő a túl nagy teherre hivatkozva szünteti meg a rovatot... hehe.

Amúgy az utolsó számukba olyanokat írtak, hogy "relative" keveset hazudik Biden... de ez talán azért is van, mert alig találkozik a sajtóval, meg előre megírt szövegei vannak.

Ebből is elég nagy kiakadás lett, annyira hogy talán valami "más formában", de nem külön rovatba vagy ilyesmi, biztosították az olvasókat, hogy figyelni fognak Bidenre... hát persze.

Mindenesetre amit az elmúlt száz napjáról összeírtak is törölték.

Aztán történt valami ami tényleg azt mutatja, hogy Bidennel nincs valami nagyon-nagyon rendben.

Történt egy olyan, hogy nemcsak egy-két szót mondott rosszul, hanem kiállt egy olyan bejelentéssel, hogy egyetlen egy penny adó se kell fizetnie majd azoknak az amerikaiknak, akik évi 400 ezer dollárnál kevesebbet keresnek... vagyis kb. senkinek.

Már kapásból amikor megtörtént, a média kijelentette, hogy ez nem lehet igaz, de persze védték Bident, hogy ez csak egy véletlen elszólás...

A Twitteren a baloldaliak viszont tán elhitték és ünneplésbe kezdtek, hogy az általuk választott elnök megcsinálja a világtörténelem legnagyobb adócsökkentését:

"Biden says Americans earning less than $400,000 will 'not pay a single penny in taxes': Twitter celebrates the 'biggest tax cut in history' after president's blunder"

Azért lássuk be, egy ilyen "tévedés" azért nagyon durva... Komplett mondatok hagyják el a száját úgy, hogy nincs egészen ott...

Ehhez képes semmiségnek tűnik, hogy Biden amikor egy honlap nevéről beszélt .com helyett mindig .gum-ot mondott:

"Biden repeatedly says 'vaccine.gum' instead of vaccine.gov and 'CCD' instead of CDC when reading out new COVID website"

Aztán Bidennel még történt egy másik hatalmas kudarc is.

Ugye bejelentette a gazdaságot újraindító programmját és mindenki azt várta, hogy majd dicsőséggel bejelenti a márt több mint egymillió új munkahelyet...

Ehelyett csak olyan kétszázezer új munkahelyet hozott létre és tán még több szünt meg.

Ez mindenkit sokkolt a médiában, senki se várta ezt, egyes progresszív médiák ezt valamifajta viccnek hitték, de nem... tényleg ekkora a kudarc.

https://www.youtube.com/watch?v=GUiMalgT9ig

"Major disappointment: America added way fewer jobs than expected in April"

Aztán további csalódások...

Ugye sok muzulmán szavaz a progresszívekre és ők is szeretnék őket szavazóiknak. Most viszont, hogy hatalmon vannak olyat mondanak, hogy...

Szerintük az Izraelnek szánt fegyverszállítmányok küldése nem múlhat az Izraelről szóló... Emberi Jogok megsértéséről szóló jelentésektől.

Így van, Izrael még a progresszíveknek híresen fontos Emberi Jogok tömeges megsértésere is kap felmentést.

Azt akarják, hogy az Izraelnek járó ingyenes fegyverek küldése maradjon teljesen feltételek nélküli.

És további szívdöfés a progresszív szívekbe, az hogy az ezt követelők között jó pár progresszív... vagy ma már inkább csak... progresszívnek mondott politikus is szerepel. Ja és külön hab a tortán, hogy a baloldaliak a jelenlegi izraeli kormányt jobboldalinak tartják...

"Since the Biden administration is already firmly committed to continuing unconditional military aid to Israel’s right-wing government, the letter appears to be a reaction to the recent introduction of a bill by Rep. Betty McCollum (D- Minnesota) that would prohibit U.S.-provided arms and security assistance from being used in certain violations of international humanitarian law, such as the military detention and abuse of children, the demolition of homes, illegal confiscation of Palestinian property, or the annexation of occupied land."

"Ironically, a number of the signatories are members of the Progressive Caucus and received endorsements from progressive groups like MoveOn, Peace Action and Progressive Democrats of America." 

Ha palesztinok az áldozatok, az emberi jogok nem számítanak annyira:

"It raises the question as to why such criteria should be lowered when the victims are Palestinians."

Aztán ez már nem a progresszívek csalódásáról szól...

A történet valami olyasmi, hogy egy tanár tartott egy interjút amiben kifejtette, hogy szerinte a gyerekeknek káros a "critical race theory" nyomatása, vagyis a progresszívek által nyomatott fajelmélet.

Miután megjelent az egyébként teljesen solid, normális véleményt tartalmazó cikk, az illetőt kirúgták.

Viszont itt jön a fordulat. Aki kirúgta, nem vette észre, hogy felveszik titokban amit mond és olyanokat mondott bizony, hogy ma...

... az iskolájukban, meg úgy általában az iskolákban, a fehér embereket démonizálják már csak a létezésük miatt is. Meg hogy az iskolák azzal vádolják a fehér gyerek, tanulókat, hogy megjavíthatatlanul gonoszok már csak azért, mert fehérek. Gonoszok olyan dolgokért eleve, amiről egyáltalán nem tehetnek.

"Audio Shows Grace Church Head Teacher Admitting 'We're Demonizing White People for Being Born"

" In the discussion, Davison appears to agree with the now-dismissed teacher's accusation that the school is teaching white students that they are inherently "evil.""

Szerintem ne legyenek illúzióink... ha ilyeneket tanítanak szerte egy országban, az iskolákban, akkor az szervezett és bizony arra készülnek, hogy talán olyan egy generációval később a fehér emberek legális célpontjai legyenek erőszaknak. Folyik a démonizálás... az iskolákban.

Hogy valami jót is mondjak, most volt valami választás ahol az iskolák jövőjét meghatározó pozicióba egy kifejezetten ezen elmélet ellen küzdő jelölt került be, a szülők masszív támogatásával:

"Anti-Critical Race Theory candidates for school board win overwhelming support from Dallas parents"

Aztán... miután Trump elhalasztotta, hogy szövetségi szinten normálisan újraszabályozza a közösségi médiákat, most legalább tagállami szinten, Floridában hoztak egy törvényt, ami megtilt sok ilyen kizárósdit. Pl. politikusokat nem lehet kizárni majd, vagy pedig még fontos, hogy hírkommentelőket se. Szóval ha egy Youtuber Floridában hírkommentel, nem tilthatják el a véleménye miatt. Máris hallottam, hogy többen fontolgatják, hogy oda viszik a Youtube businessüket.

"Florida passes bill prohibiting social media companies from banning politicians"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr916559698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2021.05.14. 19:35:27

Esküszöm neked, hogy azzal ültem le a gép elé, hogy jól megmondom neked, hogy most már elvonási tüneteim vannak, és követelem az újabb posztot!

Köszi a posztokat! Amikor elolvastam visszatérek!

GABOR2 2021.05.14. 19:39:35

@KalmanBlog: Nagyon helyes, tessék csak függő lenni. Próbálom teríteni ma az anyagot, de mostanában sok extra cucc volt...

Deansdale 2021.05.15. 08:33:19

"the Biden administration is already firmly committed to continuing unconditional military aid to Israel’s right-wing government"

Mit is lehetne erre mondani? Illegális közhelyeket, leginkább.

GABOR2 2021.05.15. 13:34:52

@Deansdale: Megint kiderült, hogy a nem igazán ugyanolyan ország Izrael mint a többi...

GABOR2 2021.05.15. 13:35:55

Biden eltörölte a műemlékek rongálását súlyosan büntető törvényt, és egy internetes cenzúrát tiltót. Ez utóbbi nem mintha elég hatékony lett volna...

www.portfolio.hu/global/20210515/joe-biden-szep-csendben-eltorolte-trump-cenzurat-tilto-es-muemlekeket-vedo-rendeleteit-483318
süti beállítások módosítása