Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy újabb alapja a demokráciának recseg-ropog az USA-ban

2021. április 26. - GABOR2

Bármennyire is csalódást okoz Biden sok szempontból a progresszíveknek, azért azok is kapnak dolgokat... leginkább olyanokat amik nem kerülnek pénzbe. Például feláldoznák egy ember életét is nekik, meg néhány demokratikus alapot... de ne menjünk ennyire előre.

A George Floyd ügy egyik rendőrpere zajlott éppen és én rendszeresen hallgattam, hogy mivel állnak elő a védők, hogyan halad a tárgyalás és abból amiket hallottam biztos voltam benne, hogy a legdurvább dolgok alól felmentik a legfőbb vádlottat, de egy picit bűnösnek találják.

Ehhez képest mindenben bűnösnek találták és olyan 75 év börtönre számíthat a rendőr akár.

Amin nagyon meglepődtem.

Aztán kiderültek itt dolgok... Pl. hogy bizonyos dolgokat, nagyon fontos dolgokat, amit mondott a védelem egyszerűen... nem vettek figyelembe. Ilyen lehet arrafele...

Azt is tudjuk már, hogy a halál oka több minden dolog összejátszása volt, és a védelem csinált egy olyat, hogy tán 15 független szakértőnek elküldték, vakon, vagyis hogy nem tudták, hogy kiről van szó, a halál körülményeiről szóló dokumentumokat és senki se találta a rendőr tettét döntőnek abban, hogy meghalt.

Sokat lehetne erről még beszélni, 23-án volt egy Kossuth Rádiós beszélgetős műsor, ami nagyon jól körbejárta a témát, még nekem is mondtak újat, de én nyilván leginkább angol forrásokat nézek.

Szóval bizonyos dolgok amik mentenék a rendőrt... nincsenek figyelembe véve, illetve hazudnak róluk, bizonyíthatóan...

De még ennél is van tovább. Joe Biden és Kamara Harris az ítélet előtt kijelentették, hogy elvárják, hogy "helyes ítélet" szülessen, vagyis legyen bűnös a rendőr. Kiderült az is, hogy mi az ítélet, kihírdetés előtt... Már önmagában ez elég lenne rá, hogy új tárgyalást követeljenek, erre már volt is precedens, mert az amerikaiknál nem lehet ilyen szakaszban még ítélet, hogy nem hallgatták meg teljesen a másik oldalt... Mégis volt ítélet... előre.

Aztán más, kisebb kaliberű politikusok is hergelték a népet, ha "rossz" ítélet születik, akkor vegyék kezükbe az igazságszolgáltatást.

Ítélethíridetés után pedig Bidenék felhívták George Floyd családját...

Szóval látszik, hogy nem igazán voltak fair körülmények a tárgyalás során, sőt mondják azt is, hogy soha az amerikai történelemben nem volt olyan, hogy egy elnök arra szólított volna fel egy bírót, hogy így vagy úgy döntsön. Biden nyilvánosan megtette.

Aztán kiderült az is, hogy az esküdtek közül többen visszaléptek, mert meg lettek fenyegetve, hogy ha "rosszul" döntenek, akkor szépen felgyújtják a házukat. Úgyhogy pótesküdtek voltak akik végül befejezték a pert és mondták ki a saját szavazatukat. Az is érdekes, hogy amerikában lehet olyan, hogy előzetesen meginterjúvolják az esküdteket és lehet nekik elfogultságuk egy bizonyos szintig és hát kiderült, hogy az eredeti esküdt nem akarta bűnösnek mondani az illetőt, míg a pót igen... és meg is tette.

"A George Floyd-per egyik esküdtje zavargásoktól félt az ítélet miatt"

Aztán videó is van róla, hogy maga a bíró is mondja, hogy hallja, hogy a tüntetők utasítgatják, hogy "jó döntést" hozzon és azt se tartja jó dolognak, hogy Bidenék is utasítgatnák; ezért  nincsenek meg a fair tárgyalás feltételei... de ő maga nem lépett az ügyben, nem dobta az ügyet.

Ez le is van videózva és erre hivatkozva simán újra lehet kezdeni az egész tárgyalást, mert közelében se volt a fairségnek ami lefolyt.

Itt van, ahogy a bíró mondja, hogy a "békés tüntetők" és a megválasztott tisztviselők és a média "bármi kevesebb mint gyilkosság mint ítélet az elfogadhatatlan" és egyéb fenyegetései nem nyerik el a tetszését:

https://www.youtube.com/watch?v=sup-BYt8FG8

Szóval volt egy olyan hangulat, hogy... áldozzuk be a rendőr életét és az igazságot azért, hogy béke legyen.

Még a Fox TV egyik műsorvezetője is kiverte a biztosítékot saját beszélgetős műsorukba, mert valami olyasmit mondott, hogy hát bár az ítélet talán igazságtalan, mert nem kellene ennyire mindenben bűnösnek mondani az illetőt, de örül neki, hogy ez történt, mert így legalább nem fogják megint lerohanni a környéküket a "békés tüntetők"... megéri beáldozni ezért a rendőr életét. Hát... saját kollegái és a nézők is jól kiakadtak. Ők volnának amúgy arrafelé a konzervatívok...

Itt van róla a videó: https://www.youtube.com/watch?v=0Uo587ng9w4

Persze felmerül, hogy... akkor eljött a béke?

Nem. AOC és a többiek és még Biden is rögötn kijelentette, hogy nem lehetnek elégedettek az eredménnyel és hogy igenis a rendszert kell lerombolni. Tehát nincs béke.

Voltak akik még ennél is őszintébbek voltak... az utcán emberek, de még maga a BLM vezetése is kijelentette, hogy... "Sohase lesz nekik elég."

"'We are never going to be satisfied': BLM Minneapolis responds to Chauvin verdict"

Vagyis hiába áldozták be a rendőrt... nem lesz béke, sohase fognak leállni... tehát eleve ez az etetési taktika hibás.

Ők a rendszert akarják lerombolni és milliárdosok finanszírozzák a vezetőiket, hogy maximálisan végigvigyék a dolgot. Nem az igazságról, vagy egy rendőr életéről van szó. Sőt igazából a feketék élete sem számít nekik, ez hamar ki is derült egy másik úgy kapcsán.

Ugyanis az ítélethirdetés előtt történt egy olyan, hogy egy rendőr lelőtt egy fekete tinédzser lányt, akit ha fél másodperccel később lől le, akkor leszúrt volna egy másik fekeke lányt. Vagyis a rendőr tette a dolgát... védte az egyik polgárt egy másik erőszakjától.

A média először ferdítéssel próbált hangulatot kelteni, de mivel két videó is pontosan mutatta, hogy a rendőr megmentette ezzel egy másik fekete életét, taktikát váltottak. Vagyis... média se akar itt semmiféle békét.

Először csak annyit írtak, hogy volt nála kés, azt hogy éppen bele akarta döfni egy másik feketébe kihagyták... de videó népszerű lett és akkor voltak akik azt követelték, hogy ne merje senki állítani, hogy azért lőtt a rendőr, hogy segítsen egy másik feketét.

Pl. itt van egy csondálkozás ezen, hogy fura és ijesztő nekik, hogy egy fehér rendőr meg akar menteni egy feketétől egy másik feketét...

"BLM activist Bree Newsome finds it 'FRIGHTENING' that white cops didn't let Makiyah Bryant do what teenagers have been doing 'for eons' and kill a black girl"

És a fenti cím már előre is vetítette a végleges változatott... azt mondják, hogy fehér rendőrök ne próbálják megakadályozni, hogy fekete tínédzserek olykor megkéseljék egymást, mert ez náluk normális, hozzá tartozik a kamaszkorhoz, ezer éve. Tehát fehér rendőr ne mentsen meg egy másik feketét egy feketétől... ennyire számít a feketék élete.

Aztán még volt itt egy igen-igen-igen bizarr dolog is. Még a haladók is kiakadtak tőle. Nansy Pelosi tartott egy beszédet az ítélethozatal után, amiben mintegy felfelénézve "beszélt" George Flyoddal, akinek megköszönte, hogy "feláldozta magát" az igazságért... ez életem egyik legbizarabb politikai videója.

De mondom, még a progresszívek is kiakadtak, hogy az önfeláldozás az ügye... önkéntes, de őt szerintük megölték, tehát hogy mondhat ilyen hülyeséget Pelosi? Bizarr, mondhatni szektás jelenet már.

https://www.youtube.com/watch?v=6UseCnOwDxM

Aztán Chicago demokrata polgármestere egy új törvényt akar ami szerint majd a jövőben rendőrök csak akkor üldözhetnének egy bűnözőt, vagy gyanusítottat, ha egy felettestől előbb engedélyt kérnek erre... amíg nincs meg az engedély nem mehetnek utánna a menekülő bűnözőknek... No comment:

"Chicago police may have to check with their supervisor before chasing suspects on foot after 13-year-old Adam Toledo was shot dead in the city"

De most ezekből úgy tűnik, hogy "Bidennek megjött az esze" és újra teljesítgeti a progresszívek kívánságait és "helyreállt a rend".

Hogy mennyire nem ez a helyzet, azt mutatja az, hogy bár itt van az ítélet Georg Floyed ügyében, meg történt ez a másik eset is és mégis... Biden pont most árulta le, hogy... 

az ígéretével ellentétben nem lesz rendőrségi reform.

Mekkora arc, hogy pont most meri ezt elárulni... szerintem minden PR-es azt mondaná, hogy nincs rosszabb időpont elárulni, hogy nem akarja megreformálni a rendőrséget, de megintcsak... ő bátran telibesz@rja a progresszívek érzékeny kis szívét.

"Joe Biden stands down at a critical juncture for police reform"

Aztán ugye ott van az is, hogy visszavonja a csapatokat majd Afganisztánból. Igen... csakhogy az a terv, hogy kimegy 2.500 amerikai katona és majd 18.000 fizetett zsoldos fog majd ott továbbiakban tevékenykedni.

Szóval ahogy a cím is mondja... Biden nem megszünteti az afganisztáni háborút, hanem csak "privatizálja"... amitől persze sokkal drágább lesz a dolog.

https://thegrayzone.com/2021/04/16/biden-afghanistan-war-privatizing-contractors/

Aztán a BLM megrohamozta az oklahomai kormányzó épületet, mert egy új tüntetési törvénnyel állnának elő.

"BLM protesters storm Oklahoma Capitol over GOP bills protecting drivers fleeing riots, police from 'doxxing'"

Az új törvény önvédelemnek fogadná el, ha egy autó gázt ad, amikor rátámadnak a tüntetők és védené a rendőröket is és családjukat a fenyegetésektől.

Aztán... tök mindegy, hogy mennyi szólásszabadság díjat venne magának a Google, most volt egy interjú a Youtube igazgatónőjével ahol bevallotta, hogy mesterségesen visszaveszik a Youtube-osok hírműsorait a sorrendben és a "hivatalos" hírforrásokat meg előre... mindig. És szerinte erre azért van szükség, mert azoknak akik az otthonukban csinálnak hírműsorokat sokkal könnyebb dolga van, mint a milliárdokból gazdálkodó "hivatalos" csatornáknak.

Ráadásul fennáll a veszélye, hogy az emberek inkább hisznek egy saját szobájából közvetítő valakinek mint 100 országos szakértőnek, tehát ezért szükség van a szólásszabadságból visszavenni kicsit.

"YouTube CEO: It’s easy to “make up content and post it from your basement” so we boost “authoritative sources”"

Plusz nyugtalanító, hogy sok Youtuber nézettsége magasan veri a legnagyobb progresszív hírcsatornáékét is.

Ha most megnézzük a CNN-t, akkor mióta már nem Trump az elnök jóval több mint a nézettsége felét elveszítette:

"CNN has shed more than half its viewers since Biden took office, down staggering 60 percent in key demo"

Aztán...

Korábban dicsekedtek vele, hogy Kamara Harrisnek van egyfajta "digitális hadserege", ami gyakorlatilag arról szólt, hogy azonnal odamentek bárhova ahol kritizálták a neten és lenyomtak ott mindenkit, aki bármi rosszat szólt róla.

Most történt egy kis probléma, mert tán a Twitter új biztonsági intézkedése ami a "orosz robotok" ellen lett kitalálva rájött, hogy... ez a bizonyos "digitális hadsereg" nem is igazi emberekből áll, hanem automatizált hamis accountok, vagyis, amivel az oroszokat vádolták... pont azt csinálják a demokraták maguk. De orosz "robotokat" nem találtak.

"Kamala Harris Built a ‘Digital Army’—Now She Gets to Use It"

Az is kiderült, hogy ezt a digitális hadsereget bevették Berine Sanders ellen is és úgy csináltak mintha Bernie támogatók lettek volna és ebben a minőségben mindenféle rasszista szöveget nyomattak, hogy lejárassák Bernie-t.

Csalás a digitális hadsereg, nagyrészt nem igazi emberek állnak mögötte:

"While the media defends KHive’s disturbing attacks on critics of Kamala Harris, new findings reveal a Democratic Party-linked bot farm amplified its leaders."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1616513668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása