Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Koronavírus: egyre nő a nyomás

2021. április 20. - GABOR2

Megint szerintem elég nagy mérföldkőhöz érkeztünk a héten... felmerült, hogy talán legyen kötelező az oltás.

De előbb még... Megint voltak "celeb oltások" a megnyugtatásunkra... amik persze megint az ellenkező hatást érték el.

Most kezdett tán elterjedni... a híres színész Anthony Hopkins oltása is fura volt... ugyanis a felvételen látszik, hogy nem belényomják az injekció tartalmát, hanem azt mellette kieresztik:

https://www.youtube.com/watch?v=tBLEKOww80I

Aztán Putyin is kapott oltást elvileg... de titkolják, hogy mit és hogy.

"Beoltották Putyint az ismeretlen orosz vakcina második adagjával"

 "A vakcina típusát nem közölték, a Kreml tájékoztatásában csak annyi szerepelt, hogy a már forgalomban lévő három orosz vakcina - a Szputnyik V, az EpiVacCorona és a Covivax - egyikét injekciózták be a bal vállába."

Aztán Merkel is celebkedni akar... a vérrögöt okozó AstraZenecát akarja kifejezetten beadni magának:

"AstraZenecával oltják be Angela Merkelt a német sajtó szerint"

Mondjuk annó a H5N1-nél is hazudtak a német népnek, tehát ne vegyék készpénznek.

Aztán mint írtam az elején... nől a nyomás. A nyomás, hogy legyen kötelező az oltás... Elvégre nekünk lesz pár millió felesleg akkor is, ha mindenkit beoltanak és majd talán válaszolni kéne a kérdésre... miért is? Miért vettek ennyit sok-sok milliárdért?

A héten az egyik beszélgetős műsor témája ez volt. Megkérdezték a hallgatókat, hogy vajon ők kötelezővé tennék-e az oltást mindenkinek. Természetesen jöttek a mást elképzelni se tudó idős hallgatók, akik szerint már tegnap mindekit kötelezően be kellett volna oltani. Amíg hallgattam nem volt egy betelefonáló se aki nem akarta volna az egész országot az akarata ellenére beoltani és azt is lesz@rták, hogy a műsorvezető szerint ez a lakosság hatalamas részét jelenti. Nem, ők sz@rnak rá, hogy mit akar több millió ember, nekik nincs joguk eldönteni, hogy be tegyenek valamit a testükbe amiről igazából senki se tudja, mennyire veszélyes. Az ilyen nem gondolkodó, de agresszív tömeg a hatalmon levők nagy álma.

Aztán Orbán is nyilatkozta, hogy senki se fogja megúszni...

"Senki nem ússza meg Orbán szerint: vagy beoltatja magát, vagy meg fog fertőződni"

Aztán a szomszédba is kitalálták, hogy legyen kötelező az oltás miután az egészségügyi dolgozók közül rengetegen nem hajlandók magukat beoltatni.

"Bevezetik a kényszeroltást a szerbek"

"Szerbia még fontolgatja, de van, ahol az egészségügyi dolgozóknak már kötelező a védőoltás"

Itthon is valószínű ez lesz... az ilyen rádió műsorokkal már hergelik a normikat, hogy támadjanak rá azokra akikben még csak picit is felmerül, hogy másként is lehet gondolkozni... pedig pl. a szerbeknél is... maguk az egészségügyi dolgozók nem kérnek a cuccból, tehát a szakemberek...Szakemberek tömegei akiknek a véleményét lesz@rják és elhallgattatják.

Aztán most, hogy pár millióan beoltották magukat, szó lehet arról ami nem is létezett hivatalosan... az, hogy a vakcina okozhat problémákat is. Még a szaporodást illetően is, hisz kiderült a mestruációra hat.

"Az oltás felboríthatja a ciklust, erre jobb felkészülni"

És még mennyi rejtett, későbbi, hosszútávú mellékhatás lehet... senki se tudja.

De akár a halálod is megéri, ezért mondanak olyanokat, hogy:  "a vakcina által nyújtott védelem még mindig felülírja a trombózis kockázatát", meg, hogy "az oltóanyagok nyújtotta védettség pedig jóval többet nyom a latba, mint az esetleges kockázatok." vagy hogy : " a vakcinának a betegségek elleni védelme terén tapasztalt előnyei jóval meghaladják az alkalmazással járó esetleges kockázatokat."

Mondják ezt azoknak akiknek meghalt valaki a családjában... biztos jobban jártak mintha vállalták volna az 1%-nál kevesebb esélyt, hogy a vírus okoz neki valamit.

Ja és az is kiderült, hogy a Johnson&Johnson vakcinája is halálos. Az USA-ban először betiltották aztán a gyártását is leállították... az USA-ban... aztán máshol mi van, az már más dolog.

Ugye most is mondták, hogy ááá, nem lehet semmi baj... aztán lett, a híres biztonságos, szakértők által elvégzett vizsgálatok ennyit értek.

"Leállítják a Johnson&Johnson vakcinájának használatát az Egyesült Államokban"

Mi nekünk is van ilyen vakcinánk, nem hallottam, hogy tiltanák:

"Az USA-ban eddig közel hétmillió ember kapta meg a Johnson&Johnson egydózisú vakcináját, amiből kedden érkezett 28 800 adag Magyarországra is."

"Leállították a Johnson & Johnson-vakcina gyártását az USA-ban"

Aztán felmerült az is, hogy nem csak ez a kevesebb mint 1%-ban halálos vírus létezik a világon, de miatta elhalasztanak valóban halálos betegségek kivizsgálását és, hogy ez talán nem jó ötlet...

"A rákellenes szervezetek szerint komoly egészségügyi kockázata lehet az onkológiai szűrővizsgálatok leállításának"

"Közös közleményben fejezi ki aggodalmát több rákellenes civilszervezet, amiért Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a múlt hét végén miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat a fertőzöttek száma miatt."

"Ismerjük a Covid-19 világjárvány okozta egészségügyi nehézségeket, a hivatástudatból jelesre vizsgázó személyzet leterhelését, de tisztában vagyunk azzal is, hogy Magyarország a világ élvonalába tartozik a daganatos megbetegedések okozta elhalálozások rangsorában, - a bármilyen krónikus - betegség megelőzésében pedig sereghajtók vagyunk. Szakmai tudásunk teljes birtokában és lelkiismeretünk szerint kijelentjük, hogy ezek az intézkedések hosszú távon súlyos, a társadalom széles rétegét érintő, komoly egészségügyi kockázatot rejtenek, ezzel magasabb pénzügyi kiadást eredményeznek, mint amennyi emberi erőforrást a kormányzat jelenleg visszatart a bevezetett rendelkezésekkel.”"

Aztán a pohár félig üres, vagy félig teli van... attól függ hol olvasod ugyanazt:

"A nap, amikor tömegek kérdőjelezték meg a kormány járványstratégiáját"

"Hosszú ideig joggal bízhattunk abban, hogy a kormányzati intézkedések megfékezik a koronavírus-járványt, így a társadalom gyakorlatilag vakon követhette azokat. Ez azonban sokat változott az utóbbi időben. Az iskolanyitás napján a társadalom széles bázisát alkotó, tájékozott vírusrealisták mértek csapást a kormány járványügyi intézkedéseire, akik nem vitték be gyerekeiket az intézményekbe."

"Vírusrealisták"... akik minden ijeszgetést a mainstreamből elhittek... Még ők okoznak itt galibát, annyira félnek már, hogy azért nem engedelmeskednek.

Ugyanezt a dolgot a kormány oldaláról így kommentálták:

"EMMI: a tanulók 75 százaléka bement ma az iskolába"

Káosz van, de minden óké.

Ja és megint hallottam, hogy lehet mással oltani másodjára, hogy az oké. Először is ezt mondták, aztán, hogy nagyon nem így van, most meg megint hallom a rádióban, hogy oké mással oltani másodjára. Fő a következetessék... elvégre ez tudomány.

Aztán most meg kiderült a "brit mutánsról" is, hogy azért annyira nem is vészes:

"Mégsem halálosabb és nem okoz súlyosabb a betegséget a brit mutáns egy új kutatás szerint" 

Mikor fognak felkíáltani a politikusok: It's just a prank!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1816507552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2021.04.21. 10:12:47

Most meg azzal riogatnak, hogy terhesség alatt nem volna ajánlott a második oltás: index.hu/belfold/2021/04/20/koronavirus-magyarorszagon-merkely-bela-vakcina-terhesseg-oltas-covid-19/
"Merkely Béla: Terhesség alatt nem javasolt a második oltás"

Eddig még nem úgy volt, hogy a terheseket is oltani kell a biztonságuk érdekében? Mi történt a tudományosan megalapozott igazsággal?

GABOR2 2021.04.22. 22:46:35

@KalmanBlog: "Mi történt a tudományosan megalapozott igazsággal?"

Az történik vele, hogy ezerrel járatják le.

Hartrigel 2021.04.23. 10:19:59

Én már túl vagyok mind a két oltásomon, és kaptam is róla egy narancssárga műanyaglapot.

Tegyük hozzá, hogy az egészség ügyben dolgozom - egy most meg ne nevezett intézményben -, csak az én esetemről tudok nyilatkozni, lehet máshol ez nem így van, de a saját történetemet elmesélem.

Nem nem volt nálunk kötelező oltás, ez ki is volt hangsúlyozva. Csak tudjátok "ez a kötelezően ajánlott" kb. ahogy a kínai katonák mennek "önkéntesen" a háborúikba.
Igazából tényleg nem kötelező hanem, elképesztően kényelmetlenné teszik, ha nem akarod magad beoltatni. pl. 2 naponta szűrés, ami azért elég fájdalmas ha annyiszor megszúrnak, és egy csomóhelyre nem egyszerűen nem engednek be, hogy tudd végezni a munkádat, hanem olyasvalakire hagyatkoztatnak, aki volt olyan rendes és beolttatta magát. Aztán természetesen a főnöknek leesik, hogy emiatti hátrányok miatt nem tudod rendesen végezni a munkádat, és neked fog állni X úr miért nem hajlandó dolgozni rendesen?
- Mert nem akarom betoltatni magam.
- Az egyéni szocprobléma. A munkáját így is kötelessége elvégezni. Ha nem tetszik menjen máshova.
(btw, adtam be önéletrajzokat, és egy igazi lehetetlenség most rendes állást találni, ha váltani akar az ember.)

A legijesztőbb az egészben Gábor, hogy ehhez még csak a technológiára sem volt szükségük, ahogy a blogodon szoktad írni. Megoldották kiberbulliing nélkül is. :(

GABOR2 2021.04.23. 15:31:41

@Hartrigel: Hát sajnálom, hogy akaratod ellenére így belevittek ebbe. Nem véletelen, hogy a vakcinákat leginkább elutasító csoport mindenfelé az egészségügyisek köréből kerül ki. Pontosan tudják, hogy mit mondtak eddig mindig erről... azért kell évekig tesztelni egy gyógyszert, mert csak így zárható ki igazából, hogy nem okoz nagy bajt sokaknak. Ez most szépen ki lett hagyva és hát... halnak is meg emberek, de ez nem érdekli a kormányt... megérte ahogy mondják. A kórházakban is egyes főnökök igazából egyfajta... politikai munkatársak, a politika miatt kerültek oda ahova kerültek és most az a dolguk, hogy rábírják az ott dolgozókat az oltásra. Van több száz százalékkal több oltásunk mint akik oltani akarják magukat, sőt tán úgy is megvan, ha mindenkit beoltanának... ez előbb-utóbb kellemetlen kérdéseket vet fel, hisz aranyáron vették őket és... miért ennyit? Tehát ezért is, be kell oltani minél több embert, meg hogy az oltásra lehessen fogni, ha csökken az új esetszám, hisz több helyen oltás nélkül is zuhan a szám, nyájimmitás közel elérése miatt.

Személyesen azt tudom mondani, hogy ismerősöm aki megkapta nemrég a Pfizer második oltását azt meséli, hogy csak a helyén fáj ha hozzáér; ez az oltás után másnap lett ilyen.

Ami viszont az AstraZenecát kapott ismerősömet illeti... Először volt neki egy nagyon durva bordafájdalma, ami később elmúlt, de most nem személyesen tőle, hanem egy családtagján keresztül hallottam, hogy megint nagyon rosszul lett és még meg is röngenezték, hogy mitől fájhat neki annyira, de a röngen nem talált semmit.

Te mint egészségügyi dolgozó... mit tudnál mondani arról, hogy ahhoz képest ahogy a mainsteam média lefesti a helyzetet mi a helyzet valóságban? Hogyan gondolkoznak a dologról az ott dolgozók igazából... merthogy tudjuk, hogy sokan más véleményen vannak... de ők sohase fognak kapni ilyen egyperces beszédeket a rádióban, hogy elmondják, hogy nem értenek egyett. Ott csak mindenki egy véleményen lehet.

Hartrigel 2021.04.24. 10:26:28

@GABOR2: Hát, gondolom nem kell hangsúlyoznom, hogy a helyzet, amennyire én látom egyáltalán nem olyan mint egy katasztrófafilmben.

Nálunk is vannak kovidos kórtermek, vagy emeletek, ahova csak védőfelszerelésben engednek be, meg most már az dívik, hogy inkább be sem engednek, még ha be vagy oltva akkor sem, mert meg van az is szabva, hogy kimehet be oda. De ez se nagyon high-tech valami, inkább csak oda tolnak egy orvosi cuccokkal megrakott kocsit az ajtó elé. Ez az egyszerűsített sittes verzió, ha egyetlen szobáról van szó, a dolog kicsit "professzionálisabban" fest, ha egy komplett emeletről van szó. De az sem ijesztő, inkább szokatlan.

Az emberek nem haldokolnak, meg hullanak mint a legyek, bár vannak betegek, akik elkapják, de szerencsére, eddig mind meggyógyultak, halálos esetről eddig csak "szóbeszédből, híresztelésből, pletykából " láttam, de élőben nem. De ettől még lehet máshol van több, mert egy másik kórházban lévő kollégám meg folyton arról panaszkodik, hogy mennyi sok van náluk, meg mennyi elcseszett lett a tüdejük a vírustól, ahogy a felvételeken látta. De hát ez is csak a "szájhagyomány útján" kategória.

Utána természetesen megyek más kórházakba, szerencsére csak váróson belül, nem pedig az isten háta mögé. De nálunk pl. nincsenek katonák, máshol pedig azok is vannak. Általában az oltóközpontok környékén. Ezek huszonéves fiatalok legnagyobb meglepetésemre. Általában ilyen kapuőrszerűségek, akinek meg kell mutatnod a papírjaidat.

Azt tegyük hozzá, hogy gyerek és szülés orvosként, nem éppen a nagyon veszélyeztetett kórcsoporttal találkozom. De másik kórházakban sem roppant ijesztő a helyzet. De ettől még nem akarom elbagatellizálni semmit, sőt inkább addig örülök, amíg ilyen nyugisak a dolgok, mert inkább ez, mint valami apokaliptikus összeomlás.

GABOR2 2021.04.28. 21:22:27

@Hartrigel: Kösz szépen az infót! Később is szívesen venném, ha írnál. A koronavírus témában minden héten van valami új... vagy régi, csak mégis új, mert megint mást mondanak mint addig.
süti beállítások módosítása