Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Szokásos mainstream "jótanácsok" amik tönkrevágnak

2021. április 01. - GABOR2

Most itt van a húsvéti nagytakarítás időszaka is és erre ráment egy napom. Ilyenkor annyira szétszeded a házad, hogy még gépezni se tudsz amíg nem végzel... node viszont rádiót hallgathatsz.

Mindenki más jót akarna magának és valami zenecsatornára tekerne a munka közben, én viszont azt akartam, hogy duplán fájjon és épp a legjobbkor kapcsoltam be a Kossuth-ot mert éppen a "Trendidők" című műsor ment, amivel még rá is raktam pár lapáttal, ugyanis a Trendidők azért van, hogy az emberek gyűljenek össze a rádió köré és fél órán át imádják a technológiát.

Viszont most volt egy olyan témá, hogy jújj vannak ezek a kibertámadások és segíteni fognak nekünk elhárítani a bajt.

A mainstreamben ez általában azt szokta jelenteni, hogy rakjál fel vírusírtót és mindig töltsd le a frissítéseket. Vajon ebben a technoimádó műsorban ennél mélyebbre mentek?

Nos, végre eljutottunk ahhoz részhez és bíztatóan kezdődött. Elmondták, hogy valami ezer millárd dollár nagyságrendben okoznak kárt kiberúton, meg hogy mostmár minden 39. másodpercen valaki kibertámadás áldozata lesz... Elég érdekes becslés, szerintem az automata támadások miatt ez nem áll le egy másodpercre se, de mindegy.

Jött a szakértő aki még tovább idegelte azokat akik semmit se tudnak témáról, volt pl. kibertámadás miatt meghalt betegről story.

Azt hinnéd, talán valami megváltozott. De aztán jött az a rész, hogy mit kéne tenni ez ellen.

Két részre bontották.

Vállalatoknak az volt a tanács, hogy használjanak felügyeleti programokat és VPN-t... Ez azért is tök jó, mert pl. nemrég pont egy ilyen felügyeleti programmnak hála törtek be több tízezer céghez, úgyhogy köszi a jótanácsot.

A magánszemélyeknek meg fontos, hogy legyen "végponti védelme", vagyis... legyen vírusírtója ( ???!!!! ) Igen, ezt mondták, hogy ha van egy vírusírtód akkor van végponti védelmed... nem tudom ki volt a szakértő, de eléggé mellé lőtt, de jól hangzott... azoknak akik semmit se értenek a témához.

De igazából a magánszemélyeknek adandó tanácsokat elintézték ezután 5 másodperc alatt... Legyen vírusírtód és mindig töltsd le a frissítéseket és akkor rendben leszel...

Vagyis nem változott semmi, ugyanazok a tanácsok... amik egyébként egyáltalán nem védenek meg.

Aztán úgy tűnik, hogy nagyon rászálltak a kiber témára, mert utánna jött egy beszélgetős műsor és abban meg a "csomagküldős" hackertámadás volt a téma, ami állítólag nagyon durva most.

Meglepődtem, hogy annyira nem is volt gáz mint vártam, de azért volt olyan, hogy egy betelefonáló felhívta a rendőrséget, amikor megkapta ő is az üzenetet... Nem meglepő módon lesz@rták.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7016487980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása