Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

"A legjobb" a Tesla-tól még mindig egyáltalán nem elég

2021. március 19. - GABOR2

Már évekkel ezelőtt terjedtek olyan fals infók, hogy az önvezető autók már jobbak mint az ember és pl. a Teslánál  azt igérték, hogy 2022 előtt már meg lesz a teljes önvezetés. Most nemrég bevallották, (nem a nyilvánosságnak ) hogy fényévekre vannak ettől, érdemes ezt elolvasni.

Ez a cikk meg arról szól, hogy a leges-leges legfejlettebb, legújabb megoldás mire elég. Ime a Teslától a legjobb:

"Katasztrofális a Tesla-k "önvezető" frissítése, elképesztően veszélyes módon viselkedik"

"A Tesla a múlt év végén elérhetővé tett egy olyan frissítést autói számára, ami a cég szerint "teljes önvezető" képességgel vértezi fel azokat. Az egyelőre béta állapotú Full Self-Driving (FSD) funkció ugyanakkor a jelek szerint még legújabb frissítésében is egyetlen merő katasztrófa, ami állandóan az autóban ülő sofőr és utasai életére próbál meg törni - ha meg mégsem, akkor a haladást szabotálja."

És az is baj, hogy nemcsak a kritikátlan techimádók szelektálódhatnak ki, hanem teljesen ártatlan emberek is.

 "...a Tesla-k "teljesen önvezető" szoftvere olyan banális hibákat ejt, amiket egy, a vezetést még éppen csak tanuló sofőrtől sem fogadnánk el. Így például rendszeresen áttér a menetirány szerinti bal oldali - az ellenirányú forgalomnak fenntartott - sávba és tartósan ott halad, ok nélkül felkapat a járdára vagy éppen egy kerítésnek próbál teljes erőből hajtani; a balesetek megtörténtét pedig csak a kormány mögött ülő emberi sofőr gyors beavatkozásának köszönhetően sikerül elkerülni."

"Ehhez képest az, hogy a Tesla "teljesen önvezető" szoftvere néhol egyértelműen nem veszi figyelembe az útburkolati tiltó jeleket vagy a táblákat, máskor pedig teljesen megáll egy, az út szélén parkoló autó mögött (ahelyett, hogy kikerülne azt), már szinte bocsánatos bűnöknek tűnnek. Mindenesetre ezek is egyértelművé teszik, hogy a Tesla-k nem hogy a Musk által legújabban beígért idei év végére, de vélhetően még évek múlva sem fognak tudni eljutni arra a szintre, hogy tényleg önmagukat vezessék valódi, utcai forgalomban."

Úgy tűnik a Tesla beleütközött a valóságba és nem fog tudni mesét eladni ezután.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr416470534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.03.19. 16:02:29

Vannak itt még videók, még durvább hibák is:

www.youtube.com/watch?v=8IUn2mDE-xo

Öszintén azért volt párszor, hogy egész lenyűgöző volt a cucc, de nem ez még közel sincs kész... és elég ilyesztő számomra, hogy csak közelre lát a cucc, eleve sokszor egy épület tarkarja, hogy "lásson" és lehetnek simán esetek, hogy olyan gyors valami, hogy nem tudna már semmit tenni a Tesla olyan későn látja meg. Meg az is "érdekes", hogy van olyan hogy nem lát meg gyalogost... Nem lenne pihentető ilyen kocsival menni, mert mindig még jobban figyelned kell, hogy baj lesz-e és az is durva, hogy már látod előre a situáció kialakulását és csak reméled, hogy nem lesz baj, mert ha lenne, már közbe se tudnál lépni.

bomberman 2021.03.22. 12:32:39

@GABOR2: Ez a jó amikor olyanok szólnak témákhoz, akik még a közelében sem jártak a technikának.

GABOR2 2021.03.22. 15:01:51

@bomberman: Idéznek olyanoktól akik szakértők és megállapíották amit leírtam.
süti beállítások módosítása