Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Túladagolás vírus bullshitekből

2021. március 17. - GABOR2

Itt volt a nemzeti ünnep és annyi adag bullshitet kaptam, hogy a halálos adag alatt vagyok közvetlenül. Talán ideje lenne ellőni az évi kettő alkalmat amikor valami igazán pozitív dolgokról írok... valamiféle egyensúly, minden rosszban van valami jó stb. jegyében... Mindegy, most még nem az jön. Most halálos adag bullshit jön. Annyit még most elárulok, hogy 2021 van és ebben az évben fordult elő, hogy a forrásokat amiket találok, van, hogy egyszerűen törlik, és most is volt ilyen, jó pár forráshoz vezető anyag törölve lett... talán azért legalább egy része meglesz, némi trükközéssel.

Oké, szóval a nemzeti ünnep előtt voltunk egy nappal és talán nem is hozzá tartozott, de a Kossuth Rádióban megint volt ilyen pár perces szöveg egy proftól. Ez valami különlegesebb volt mint szokott, mert nem csak egy perc volt, meg nem volt tán ilyen szellemi felvilágosodást sejtető háttérzene, hogy tudd, hogy az életedet megváltoztató bölcsességeket hallasz, csak egy professzor nyomatta agresszíven a szövegét... talán csak látták, hogy a kis, megnyugtató dalocska nem működne ezúttal.

És az egész szövegben amit mondott nem volt tán egy igaz mondat se...

Kezdődött tán azzal, hogy "korunk pestise a koronavírus"...

Nem azért, de a pestis kiirtotta Európa lakosságának a felét, vessük ezt össze a koronavírus adataival az USA-ból.

Ez egy állandóan frissülő oldal, a mai adatokat írom be, amik már ugye több mint egy év statisztikáját foglalják össze. Igen, még ez se pontos, hisz korábban mindent is, koronavírus fertőzésnek/ halálozásnak írtak.

https://covidusa.net/

Halálozás per fő ( per capita ): "0.162%

0.162%... korunk pestise...

Halálozási ráta azok körében akik elkapták: 1,8%

A fiatalok körében az influenza halálosabb...

Ezért kellett tönkretenni a gazdaságot világszerte...

Aztán a prof úgy folytatta mintha egy milliót adnának minden egyes szégyenteljes hazugságért és egyáltalán nem érdekli, hogyan égeti be magát.

A prof szerint ugyanis senki se volt biztonságban ettől a vírustól, de a tudomány diadalmaskodott és elhozta nekünk a vakcinákat, amiknek nincs semmi rossz oldala és amik az egyedüli menekülést jelentik.

Egyedüli menekülés, a 0.162%-os veszélytől. Az USA-ban oltás nélkül is megvan kb. már a nyájjimmunitás, korábban írtam erről, de Indiában is így van, meg volt egy tesztelés ami szerint a horvátok is hatalmas számban immunisak már... vakcina nélkül.

Aztán a prof még folytatta, de nálam már a bullshit sugarzás tünetei jelentkeztek és a szervezetem felejtéssel próbál védekezni... Undorító volt.

Aztán jött a nemzeti ünnep és végülis mi a sz@rrol kellett volna másról szólnia mint a koronavírusról.

A progesszíveket kiröhögik, hogy szánalmas dolgok nyomatásával akarnak akkora hősök lenni, mintha ők győznék le Hitlert, de a kormány és idézettjei szövege kb. ugyanilyen szánalmasak most.

Nem nagyon akarok idézni, a szervezetem próbál védekezni azáltal, hogy felejt, de voltak igazi nagy kövér bullshitek.

"Képesek vagyunk-e az eddiginél is jobban összefogni egy, az életünket és szabadságunkat fenyegető erővel szemben, amely fájdalmat és halált hoz közénk? - tette fel a kérdést a közmédiában hétfőn sugárzott március 15-i ünnepi beszédében a koronavírus-járványra utalva a magyar köztársasági elnök."

0.162%... hogy fogja ezt túlélni az emberiség...

"Áder János azt mondta: a küzdelem akkor válik személyessé, ha a baj már a mi ajtónkon kopogtat. "Amikor a kapuból kinézve tűztől vöröslik az ég alja" - fogalmazott a politikus."

Ez már megtörtént és élek, de most hogy írok róla azért újra veszélynek teszem ki magam. Mi a f@sz ez... Áááá és még nincs vége.

"Eloltjuk-e a járvány tüzét azzal az egyszerű döntéssel, hogy beoltatjuk magunkat, vagy maradunk áldozatok, és tehetetlenül várjuk, hogy valami csoda történjen velünk? - tette fel a kérdést."

Úgy tűnik nem igazán akarnak még most se tudomást venni arról, hogy többfele már nyájimmunitás van mindenféle vakcina nélkül és még egyszer... 0.162%... itt tényleg csak a csoda segíthet. Igaz, sok ember úgy kapja el, hogy észre se veszi.

"Tudunk-e cselekedni hazánkért, családunkért, közösségeinkért, szomszédunkért, mindannyiunk szabadságáért, vállaljuk-e a védekezésből a felelősség ránk eső részét? - firtatta."

Talász itt még bullshitet:

"Ha a magad házát meg akarod menteni, a másik házát is ótalmaznod kell"."

És bár én szándékosan kerültem, kivéve egy alkamat, amikor híreket azért mégiscsak meghallgattam, nem tudom hányan elmondták, hogy egy nagy sz@r vagy, ha nem oltatod be magad és persze egy igazi hős... sőt egy legendás hős, ha beoltatod magad és meg kell tenned, mert különben mind meghalunk.

A szervezetem ezután védekező módba kapcsolt és jelezte, hogy bullshitből mostmár igazán elég volt, de ha utáljátok az életeteket keresgélhettek politikusi beszédeket, mindegyik mondott valamit, és tudom is, hogy az legalább egyik valami gigászi baromságot mondott, de a szervezetem védekezképpen elfelejtette és nem siettetett, hogy jaj találjam meg gyorsan a neten.

Aztán gondolom tudjátok a héten a másik nagy vírusbullshit az AstraZeneca-val történt.

Röviden... először Dánia felfüggesztette az oltásoakt vele, majd egyre több ország szintén...

Az volt a baj, hogy miután beadták az oltást elkezdődött egy nagyon durva vérrög képződés és ebbe tán többen bele is haltak... talán több mint harmincan... annyira nem ástam bele magam, nehogy a halálos adag bullshit miatt el kelljen ásni engem...

Na mindegy, jött a válasz az EU gyógyszerügynökségtől és hasonlóktól, hogy minden rendben, menjen tovább az oltás.

De aztán még több ország felfüggesztette az oltást, mert.... minő véletlen, pont ugyanaz a probléma állt elő náluk is.

Az EU ügynökség és rokonai erre elmondták, hogy mindenki hülye, hogy fél, de azért vizsgálódik... Szóval még csak elkezdett vizsgálódni, de már mondja, hogy nincs mitől félni.

Aztán még több ország függesztette fel, mostmár több tán mint 10 és az EU ügynökség valami olyan magyarázattal állt elő, hogy évente hány ember hal meg ilyen betegségben oltás nélkül és igenis meg van rá az esély, hogy teljesen véletlenül pont akkor történik egy ilyen amikor megkapta az illető az oltást és eltelt egy perc...  Az, hogy tíz ország is leállította mert ugyanazt tapasztalják... nem jelent semmit. De ha mégis jelentene " az előnyök magasan túlszárnyalják a hátrányokat"... úgy mint hogy meghalsz, vagy tüdőemboliád lesz.

Ja, Magyarország nem állítja le az ezzel való oltást és meg is lettünk az EU-tól, vagy WHO-tól ezért dícsérve... ritka pillanat.

A teljesség igénye nélkül:

"Dánia felfüggesztette az AstraZeneca vakcinájának a használatát"

"Brit gyógyszerfelügyelet: Nincs bizonyíték arra, hogy az AstraZeneca-oltás okozott volna vérrögképződést"

"Bulgáriában is felfüggesztették az AstraZeneca vakcinájának alkalmazását"

"Újabb országok függesztik fel az AstraZeneca-vakcina használatát, Magyarország nincs köztük"

Aztán eljutottunk ahhoz a hírhez, hogy talán nem árt mégis óvatos lenni... de azért nem állunk le vele Magyarországon:

"AstraZeneca-oltás: az óvatosság indokolt, a pánik nem a szakemberek szerint"

Aztán volt érdekesség a logisztika körül is. Például kiderült, hogy miközben megy a sírás, hogy nincs elég oltás Nyugat-Európában, igazából az EU továbbadja Afrikának az oltásai kb. 50%-át... mert így politikailag korrekt, vagy nem tudom. Annyira nem érdekelt, hogy elmentsem a forrást.

Viszont olyan ügyek is voltak, hogy kiderült megint, hogy hopp, a korábbi megállapodásnak mint tudom én tán csak az egyharmadát teljesíti a gyógyszercég... csak egy újabb "aprócska" hiba a becslésnél:

"Elismerte az AstraZeneca, hogy kevesebb vakcinát szállít az uniónak"

"A közösség és a svéd vállalat közötti megállapodás eredetileg 90 millió dózisról szólt, egy február végén köttetett alku keretében ezt 40 millióra szállították le. A Reuters által ismertetett iratban azonban az szerepelt, hogy a cég már korábban látta, hogy legfeljebb 34 millió jöhet össze."

Aztán voltak a statisztikák körül megint... furcsaságok... de most máshogy.

Megtudtuk a brit mutánsról, hogy 50%-kal fertőzőbb:

"Sőt, még az is elképzelhető, hogy azért fertőzőbb a brit variáns nagyjából 50 százalékkal, mert a betegekben egyszerűen több vírus termelődik, így könnyebben tudják átadni azt."

"Na tessék: ezért annyira veszélyes a brit mutáns az emberre"

Aztán egy érdekes dologra figyeltem fel... bár 50%-kal fertőzőbb, de Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője azt mondta, hogy egy brit mutánssal fertőzött, 3 másik embernek adja át. A normál koronavírusnál egy ember adja át egynek statisztika szerint, vagyis... Magyarországon megint rejtélyes dolgok történnek, nem 50%-kal, hanem 300%-kal fertőzöbb a brit vírus.

"Galgóczi: Egy fertőzött három embernek adja tovább a vírust"

De aztán olvastam olyat is, hogy igazából arra nincs is bizonyíték, hogy jobban terjed... Ehhh.

Ami a halálozást illeti:

Megtudhattuk, hogy rengeteg cáfolat van arról, hogy halálosabb lenne:

"Eddig csupán szóbeszédek és kismintás megfigyelések alapján mondogatták azt virológusok, hogy súlyosabb lefolyású a brit mutáns, majd rengeteg cáfolat érkezett ugyanilyen alapon arról, hogy ez nincs így."

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210311/ime-a-halalosabb-es-fertozobb-brit-mutans-koronavirus-ami-letarolta-magyarorszagot-mit-tudunk-rola-eddig-473694

De ezt is csak azért, hogy ma kapjunk egy másik kutatást, ami szerint 55%-kal halálosabb:

"55 százalékkal lehet halálosabb a koronavírus brit variánsa egy kutatás szerint"

Nem azért, de az egyes kutatások nemcsak egy-két százalékkal mutatnak mást, hanem több mint 50-nel... hogy a f@szba lehetséges ez... hacsak nem a statisztikák nagyon hamisak.

Oké, és akkor egy kis személyes történet.... egyik ismerősöm aki már átesett szívrohamon, nem is egyszer már, elment oltatni és őt csak a Pfizerrel szabad tán beoltani...

Kapott ilyen kis papírkát, amit ránézésre egy levélládába bedobott reklámanyagnak néznél és van rajta egy telefonnal leolvasható QR kód, hogy ott tovább információkat találunk... És angolul van, úgyhogy fordítsam már le.

És a szövegben olyan dolgok vannak, hogy megkapta az engedélyt a gyógyszer, a betegségre és minden pontos névvel, szóval nem csak Covid-19, meg nemcsak "Pfizer vakcina", hanem konkrét teljes névvel, meg hogy 16 év fölött lehet beadni... a lényegtelen dolgokat most hagyjuk.

Ami érdekes volt, hogy volt egy olyan rész, hogy ha még ennél is több infóra lenne szükséged, akkor haladj tovább és ott volt egy olyan, hogy add meg melyik országból való vagy és, hogy... egészségügyi dolgozó vagy-e... mert ha nem vagy máshova jutsz el.

Én fáradt voltam ehhez és csak később jutott eszembe... vajon milyen más infót kapok, ha azt állítom magamról, hogy egészségügyi dolgozó vagyok, merthogy amikor azt állítod, hogy nem, akkor megkapod magyarul pdf fájlban, amit a gyógyszer mellé mellékeltek papírkát, olyat amit minden gyógyszerhez adnak, de vajon... ez miért nem jó az egészségügyiseknek... Kár, hogy csak később jutott eszembe. A nem egészségügyi dolgozóknak szánt cuccot se olvastam el, az már magyul van és ahhoz nem kellett segítség... majd talán megkérem az illetőt, hogy hozza el újra a QR kódot és elolvasom az egészet.

Aztán... magyar story, hogy a fiatalok egyre inkább nem akarják beoltani magukat... miért is tennék... semmi bajuk nem lesz a vírustól.

"Ipsos: a magyar fiatalok többsége nem oltatná be magát"

"Az elmúlt hónapban jelentősen enyhült a vakcinákkal kapcsolatos bizonytalanság Magyarországon, nőtt az oltást támogatók aránya, de ezzel párhuzamosan az oltást ellenzők tábora is – közölte 1000 fős reprezentatív kutatásának eredményét az Ipsos."

Igazából még a harmicasok között is csökkent, tehát nemcsak a fiatalok körében... vagyhát... nem csak a legfiatalabbak körében.

Aztán volt itt egy orvos, aki megtagadta az oltások beadását... elsőre még azt nyilatkozta, hogy azért, mert nem vesz részt "emberi kísérletekben" vagy ilyesmi, de aztán a megfélemlítés miatt tán valami technikai kifogással állt elő... mert talán úgy nem kap büntetést:

De kapott:

"Egymilliós bírságot kapott az oltás beadását megtagadó háziorvos praxisa"

Erről  a hvg írt több cikket... ha érdekel jobban utánnanézhetsz.

Aztán egy olyan dolog történt, amit csak az nem látott előre aki... de még azok is. Szóval itt a válság, nincs segítség, csak hitelek ajánlgatása... vajon mi fog történni:

"Megugrott a magyarok hiteltartozása a koronavírus-járvány alatt"

Orbánék "szuper" gazdasági válság kezelése nemcsak azt érte el, hogy az államháztartás adósodik el a sok felesleges és nem segítő költekezéstől, hanem a családok is egyre csak mennek ebbe az irányba.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr916468030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.03.17. 15:31:14

Szakadnak rám az emlékék... Orbán is arról beszélt tán, hogy a gyerekeink majd visszanéznek ránk, hogy milyen remelkül kezeltük a válságot, de volt valami politikus aki totális párhuzamot vont 1848 és a koronavírus elleni védekezés között, sőt tán forradalomnak nevezete, hogy beoltatjuk magunkat... ááá.

GABOR2 2021.03.17. 16:15:32

Ja aztán ott volt az is, hogy valaki azt nyilatkozta, szakértő, hogy rögtön az oltás után véd majd a vakcina... máskor meg az van, hogy várni kell tán három hetet is. Ti hallottatok valami érkedes bullshietet a hétvégén?

GABOR2 2021.03.17. 22:26:27

Most több ismerősöm is kapott oltást és valakit csak 5 hét múlva, de valakit meg valami júniusba hívnak vissza a második adagra... hogy van ez a három hét és be kéne adni a második adagot? Ez is már el lett felejtve, pedig elvielg uszunk az oltásokban és be lehetne adni másik fajtát is.

promo921 2021.03.18. 10:03:46

Én orosz, kubai és ír vakcinával kezelem magam. Szajon át szedhető, minimális mellekhatás, szédülés fejfájás másnap, de hamar múlik. Sörrel kísérve még kellemesebb.

GABOR2 2021.03.18. 12:41:29

@promo921: 40% fölött már tán fertőtlenít is...

KalmanBlog 2021.03.18. 15:22:44

Én maradok a magyar változatnál, amit gyümölcsből főznek kisipari módszerrel :-) Az az igazi.

A legendává válásról meg ez jut eszembe: www.reddit.com/r/memes/comments/gnj4py/fucking_legend/ (Mildly NSFW meme)

Bullscheit, ahogy David Icke szokta mondani.

KalmanBlog 2021.03.18. 15:23:08

Jó sok olvasnivalót írtál megint :-)

GABOR2 2021.03.19. 15:38:16

Hányszor elmondták az EU-sok is, hogy az AstraZeneca biztonságos és nem okoz vérrögöt... nos, kiderítették a németek, hogy de, sőt fura helyeken, pl. az agyban keletkezik vérrög.

Ennyit arról, hogy jobb oltást kapni, mint kockáztatni egy vírussal szemben ami nem okoz neked valószínű semmi bajt, észre se veszed, ha fiatal vagy és egészséges.

www.portfolio.hu/gazdasag/20210319/nemet-kutatok-kideritettek-hogy-miert-okozott-trombozist-egyeseknel-az-astrazeneca-vakcinaja-474888

promo921 2021.03.19. 18:06:35

El kéne engedni a picsába, ha "meghal mindenki", legalább a globális felmelegedés "megoldódik". Úgy nem jutunk a "Világok Harca" sorsra 0 immunrendszerrel, aki erős él, aki nem az kuka. (Igen, ha én vagy családtagom lesz beteg bla bla, akkor is)

GABOR2 2021.03.19. 21:02:27

@promo921: Nem, azért nem... inkább csak az időseket kellene oltani és különösen védeni, a többieket meg hagyni, hogy éljenek, dolgozzanak. Ettől a vírustól nem kell hullahegyeneken átgázolnod a városon, ez egy nagyon enyhe vírus ami fiatal és egészséges embereknek meg se kottyan... pár kivételtől. De ennyi kivétel kedvéért az influenzánál se zárjuk le az országot. Plusz ne felejtsük el, hogy sok, sokkal súlyosabb beteg kap minimum kevesebb ellátást és ez lehet az életükbe is kerül... és ők vannak többen szerintem. Nem is rég volt a Kossuth Rádióban szó egy költünkről aki meghalt... és talán a felesége volt aki beszélt róla és erő kellett, hogy a Kossuth Rádióba be merje mondani... azért halt meg, mert a koronavírus miatt nem kapott normális kezelést.
süti beállítások módosítása