Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Versenyfutás az idővel az igazság eltussolásáért ( koronavírus helyzet )

2021. március 09. - GABOR2

Van az úgy, hogy ott vagy a bullshitvédelmi vegyruhádban, leolvasod hogy a mérőműszered azt mutatja, hogy a halálos adag bullshitednek csak 30%-át kaptad meg a hónapban és örülsz... aztán hirtelen meghallasz valamit és a bullshitmérő kiakad és máris megkaptad a bullshit adagod 80%-át pár másodperc alatt.

Velem is ilyesmi történt most hétvégén... És aztán persze nem állt meg az idő azután se.

Szóval hallgatom a Kossuth Rádiót és örömmel hallom, hogy a magyar hallgatókhoz is úgy kb. egy hónap késsel, de végre megjött a hír, hogy az USA-ban erősen esik az új koronavírusosok esetszáma.

De aztán... aztán beszoptam egy bullshitet, amivel egy pillanat alatt közel-halálos adagot kaptam és igencsak kiakadtam.

Csak egyetlen mondatról van szó... Szóval a rádió ismerette, hogy zuhan meredeken az új fertőzöttek száma az USA-ban, egyre nyitnak ki a dolgok és azt mondta, hogy ez...

annak köszönhető, hogy az USA-ban háromféle vakcinával is oltanak...

Kedves olvasóm, a tudás olykor valóságos átok, ha te olvasol engem már egy hónapja tudhatod, hogy az USA-ban esik az esetszám, nem is csak egy cikket írtam róla, és azt is megírtam, hogy semmi köze nem lehet ennek a vakcinákhoz, mutattam, hogy még közel se oltottak be annyi embert...

És ez vérlázító, úgy bekiabálnám, hogy hazudtok mint az állat, ennek semmi köze sincs a vakcinákhoz és nemcsak az USA-ban történik ez, hanem Indiában is. És pont a legutóbb ezzel foglalkozó cikkemben írtam... vajon miért nem akarja ezt észrevenni Európa, hisz ha ezek az adatok igazak, akkor a vírus statisztikája egészen más és másként kellene hozzáállnunk.

És most itthon is beütött a "baj", ugyanis hétvégén olyan adatok kerültek elő, hogy a magyar számok is bezuhantak, jóval többel mint 50%... de erről Müller Cecília egyszerűen nem volt hajlandó tudomást venni.

Erről írt a portfolio.hu is. Az egész portfolio.hu cikket olvasd el, mert végre nem kerülgetik a forró kását... megint kib@szott nagy hazudozás megy a statisztika körül, legszívesebben beraknám az egész cikket, de nem lehet.

"Mégis, mit higgyünk el a magyar koronavírus-adatokból?"

"Kisebb könyvet lehetne már írni a magyar járványügyi statisztika látványos fiaskóiról. A mai fertőzéses adat közlése külön fejezet lenne benne."

"A koronavírus-járvány gyorsuló szakaszban van Magyarországon, a fertőzés gyorsan terjed, az összes járványügyi adat felfelé megy – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján. Csak annyi a probléma, hogy mielőtt ezt a mindenki számára nyilvánvaló tényt ismertette, mechanikusan beolvasta a mai friss adatot, miszerint az elmúlt 24 órában 2696 új fertőzöttet regisztráltak. A szám sokkal alacsonyabb az elmúlt napokban látott 6500-7000-es adatoknál, olyannyira, hogy még a járvány meredeken emelkedő trendvonala is megtört."

"A mai adat annak ellenére lett extrém alacsony, hogy elég sok tesztet végeztek el, nem egy „üres” (kedden megjelenő) vasárnapi jelentésről van szó."

"Egyszerűen egy csodaszerű jelenség. Müller Cecília valószínűleg nem hisz ebben a csodában, hiszen továbbra is erősen romló képet festett fel a járványról („az összes járványügyi adat felfelé megy”), ügyet sem vetve arra, hogy előtte olvasta be a váratlanul alacsony számot.

EZ ESETBEN VISZONT A MAI FERTŐZÉSES ADAT HIBÁS. NEM PONTATLAN, NEM BIZONYTALAN – TELJESEN EGYÉRTELMŰEN HIBÁS."

"Hogy ennek mi az oka, azt sajnos nem tudjuk, ugyanis a magyar járványügynek nem jutott eszébe, hogy a közleményben, vagy legalább az operatív törzs tájékoztatóján mondjon valamit a jelenség okáról. Vagy fogalma sincs róla, vagy van, de nem akarja, hogy a közvélemény megtudja."

Megmondom én mi lehet a baj... Ha most elmúlik itt is a járvány magától akkor egyrészről a szakértők lesznek nagyon hülyének nézve, hogy ennyire nem ismerték fel hónapokon át a valós helyzetet, másrészről ugye...

van nekünk mostmár közel az ország beoltásához 300%-kal elég vakcina lekötve... amit milliárdokért vettünk és most majd lehet a csatornába önteni.

Kidobott pénz.

Persze lehet mondani, hogy kellett vakcinát rendelni elővigyázatosságból és ez még rendben is van... De nem háromszor többet mint amennyi az ország lakossága, úgy hogy ráadásul sokan nem is akarják magukat beoltatni.

És most ezért megy tán versenyfutás az idővel... minél előbb be kell oltani annyi embert amennyit csak tudnak, nehogy kiderüljön, hogy nem is kellenek a vakcinák... és sok-sok milliárdot pazarolt ez a kormány és sokkal többet szerzett be belőlük mint szükséges lett volna.

Ezzel persze az emberek testi épségét veszélyeztetik, hisz az oltás nem kockázatnélküli... nem is tudjuk igazán mennyire veszélyes... és ez még a kedvesebb hozzáállás.

Az EU kérte, hogy még várjunk az orosz vakcina oltásával:

"Az Európai Gyógyszerügynökség vezetője arra kéri az uniós országokat, hogy még ne engedélyezzék a Szputnyik V-t"

"Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) egyik vezetője arra kérte az európai uniós tagországokat, hogy tartózkodjanak az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag engedélyeztetésétől, amíg az ügynökség nem vizsgálta meg biztonságosságát és hatékonyságát."

Volt amúgy, most olyan, hogy egy 49 éves ápoló az oltása után azonnal meghalt, egy 35 éves meg tüdőembóliát kapott:

"Felfüggesztették az AstraZenecával az oltást Ausztriában, miután meghalt egy beoltott ápoló"

"Elővigyázatosságból, a vizsgálatok idejére felfüggesztették vasárnap Ausztriában az AstraZeneca vakcinájával a koronavírus elleni oltásokat, miután véralvadási okok miatt elhunyt egy 49 éves ápoló a zwettli kórházban a megkapott oltás után, míg egy 35 éves ápoló szintén ugyanabban a kórházban ugyanúgy vérkeringési problémára utaló tüdőembóliát kapott – írja a Reuters."

De ugye nincsenek mellékhatások és teljesen biztonságos.

Most valami idézett professzor a hétvégén azt mondta a rádióba, hogy annál nagyobb gonoszságot el se tud képzelni, hogy valaki felveti, hogy problematikus lehet az oltás... megy itt pszichológiai hadviselés.

Nézzünk még pár dolgot a cikkből:

"Nincs ebben amúgy nagy meglepetés, hiszen a magyar járványügyi statisztika nem először néz át elegánsan a hiányosságokon, megmagyarázhatatlan jelenségeken. Eddig is tudtuk, most csak egy újabb bizonyíték van rá:

a magyar járványügynek a megismerésre és a megismertetésre való igénye zéró körül mozog."

A kormányzati koronavírus portál „természetesen” a legfontosabb járványügyi mutatóról, a napi fertőzéses esetek számáról nem közöl idősort, és regionális adatokat sem. Megyei adat a járvány elejétől kumuláltan van, már ha gyűjtögeti naponta valaki. Jobb híján a Portfolio például gyűjtögeti. Hogy mit hisz el belőle, az más kérdés. Hiszen volt olyan, amikor a nyilvánvaló hamisításon kívül más magyarázat nemigen akadt az anomáliára.

És miért kell hamisítani? Mert kamu a járvány? Igazából... influenza... ami a szokásos módon szépen most eltünne?

"Lelkesen közli azonban a koronavírus portál minden nap az aktív fertőzöttek számát, amin csak a téma komolysága miatt nem kap röhögőgörcsöt mindenki, aki ismeri az összeadás műveletét, és tudja, hogy a betegség lefutása átlagosan nem hosszabb, mint két hét. (Ehhez képest gyakran hónapokra elegendő friss megbetegedés gyűlik össze benne.) Hasonló a helyzet a gyógyultak számával is, a karanténban lévők számának cikkcakkjait pedig már senki nem próbálja meg követni."

"A sor folytatható lenne az inkonzisztens járványgörbékkel, a hivatalosnál több ezer fővel magasabb kórházi ápolttal (ami amúgy a miniszterelnök elszólásából derül ki), a hivatalos koronavírus-áldozatnál jóval magasabb többlethalálozással, stb. A statisztikák hitelessége azonban elsősorban nem azért nulla, mert gyenge minőségűek. A fő gond az, hogy szinte hetente találkozunk olyan esettel, amelyek az ilyen hibák körüli ignoranciáról, elleplezési szándékról szólnak. 

A KÉRDÉS CSAK AZ: EZEK UTÁN MÉGIS, MIT HIGGYÜNK EL A MAGYAR KORONAVÍRUS-ADATOKBÓL?"

Bárcsak mindig ilyen szókimondóak lennének a cikkek... mondjuk számtech biztonság tekintetében is.

De szóval láthatod... nemcsak nekem, vagy pár kétes hírű alaknak tűnik fel, hogy hazudnak a statisztikákkal... nagyon.

Épp ezért már nincs is értelme velük foglalkozni nagyon és ez nem csak a vírust érinti már.

Aztán van egy ilyen cikk is:

"Szlávik János megint megszólalt: "ennek óriási a valószínűsége"

"Az immunológus főorvos szerint a 25 százalékos átoltottság már "nagyon komoly" lesz."

Ez érdekes, mert egy másik prof. szerint, aki a Kossuth Rádió beszélgetős műsorában volt, már most van tán pont ennyi ember aki immunis, az oltottakkal és a már betegségen túllevő, immunisakkal együtt.

Mindazonáltal ez a másik prof. meg arról beszélt, hogy "törvényszerű, elkerülhetetlen", hogy a következő három hétben meredeken emelkedjen a fertőzöttek száma... pont mikor 6000-ről lezuhant 2000-re...

Érdekes az is, hogy mostmár csak 25% megint a cél, az már nagyon komoly átoltottságot jelent, de ez a cél is csak hónapok alatt lesz elérve szerinte:

"néhány hónapon belül elérhető a 25 százalékos átoltottsági arány, ami már a járványt meg tudja fékezni"

Ez elég lassú. Miért? Talán... minél előbb ki akarják hirdetni, hogy "győztek" a vírus ellen... hála természtesen az oltásoknak, nem pedig annak, hogy magától eltünt a vírus... mint az influenza.

A briteknél meg, ahol nagy az átoltottság most épp ellenkezőleg, azt mondják, hogy hiába vannak sokan beoltva, akkor is még marad a baj és ott tán 80%-os átoltottságot tartanak elégnek:

"Hiába a nagy oltottság, a britek szerint jöhet még járványhullám"

Magyarán a vírus mindenhogyan viselkedik... vagy hazudnak nekünk.

Ja egyébként visszatérve a legelejére... ugye mondtam, hogy azt mondta a rádió, hogy az USA-ban a háromféle oltás miatt esik a koronavírus esetek száma.

Megpróbáltam megkeresni a cikket, de leírni nem merték a saját sajtójukban, de megtaláltam az eredeti témát ahonnan ez jött:

"Koronavírus: már 82 millió oltást beadtak az Egyesült Államokban"

"Andy Slavitt aláhúzta, hogy míg hat héttel ezelőtt az időseknek - azaz a koronavírusnak leginkább kiszolgáltatott korosztálynak - csak 8 százaléka kapta meg a vakcinát, mostanra a 65 éves vagy annál idősebb emberek közel 55 százaléka kapott legalább egy oltást. Hozzátette: több mint 450 oltási pontot nyitottak meg, vagy bővítettek ki.

A teljes népesség 8,6 százaléka már mind a két oltását megkapta a Bloomberg adatai szerint. Az USA-ban három vakcinának van engedélye, a Pfizer és a Moderna vakcinája mellett a Johnson & Johnson egydózisos vakcinája is zöld utat kapott."

Itt van, hogy háromféle vakcinával oltanak az USA-ban... de sehol sincs az, hogy az esetszám az oltások miatt esett... azt a Kossuth Rádióban tették hozzá. Undorító.

Még egy cikk ami a fura statisztikával foglalkozik:

"Koronavírus: közel 8000-en kórházban, hirtelen és váratlan törés a fertőzési görbén"

"A szokásosnál jóval később tették közzé, mégis kevesebb adatot tartalmaz az operatív törzs hétfői járványjelentése. Eddig napi szinten követni lehetett, mennyivel nőtt a (kétszer) oltottak száma, de most csak annyit közöltek: eddig egymillió ember kapta meg a vakcinát. Dömötör Csaba államtitkár már meg is osztotta a Facebookon az erre a célra készített kormányzati reklámot. "

Aztán tudjuk azt is, hogy káosz volt a hétvégén az oltásokkal kapcsolatban... amiról "szuperül", digitálisan értesültek volna az emberek.

"Sebességet váltott volna az oltás Magyarországon, de elhasalt"

"A TERHELÉS MIATT AZONBAN A RENDSZER RECSEGETT MÁR AKKOR IS, DE A HÁZIORVOSOK MAXIMÁLISAN HELYTÁLLTAK A KÖRÜLMÉNYEKHEZ KÉPEST."

De a digitális ország koncepció máshol is elhasalt:

"Azért omlott össze a KRÉTA rendszer, mert nem jól csoportosították az erőforrásokat"

"Több szülő is arról számolt be hétfő reggel, hogy nem működik KRÉTA oktatási rendszer. A Telex megkérdezte az eKRÉTA Informatikai Zrt.-t, hogy mi volt az oka a leállásnak.

Azt írták:

„ezt az átmeneti elérhetetlenné válást az okozta, hogy a rendszer rendelkezésére álló és/vagy bocsátott erőforrásokat nem megfelelően csoportosítottuk, osztottuk ki a rendszeren belül, és ez vezetett a – kritikus terhelés alatti – hibás működéshez.”

"Az erőforrás-elosztás annak ellenére nem sikerült, hogy szimulációval és tervezéssel is készültek erre a napra."

De nemcsak itthon van az úgy, hogy tudomány mögé bújva közölnek hülyeséget.

Az USA-ban készítettek egy tanulmányt, hogy végre kiderüljön... mi az igazság: most akkor ér valamit a maszk használata vagy nem? A kutatás kiadta, hogy kimutathatóan a maszk használat semmit se ért, a halálozások száma ugyanannyi... még egy százalékot se javított a maszk viselés.

" (p<0.01 for all). Daily case and death growth rates before implementation of mask mandates were not statistically different from the reference period."

De aztán a sajtónak szánt összegzésben már ez van:

"Mask mandates were associated with statistically significant decreases in county-level daily COVID-19 case and death growth rates within 20 days of implementation."

Vagyis az összegzésben amit a sajtó szokott olvasni már az van, hogy jelentősen javítja a maszk használat az esélyeket... pedig nem.

100 nap a maximálisan vizsgálat idő, de akkorra is csak 1,8%-kal jobb az esélyed...

Ennyit ér a maszk.

Ja és még valami... ma már újra " rendes" számok jöttek a vírust illetőleg... valaki szólt megint, hogy figyelni kéne...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5916455706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.03.09. 22:54:46

Ma vagy ötször megszakadt az internet míg írtam... remélem a végső verzió jó lett, mert csak sejtem, hogy igen... Ez van ha az ember felhővel dolgozik.

promo921 2021.03.10. 17:26:43

Szóval az van, hogy a párhuzamos univerzumok létezése ezennel bizonyított lett. Az én elméletem szerint a higgs bozon felfedezésekor a CERN-ben megszakadt a hártya, amely a párhuzamos univerzumokat váalszotta el egymástól, valamint az emberek döntő többsége szuper képességet kapott és egy random párhuzamos univerzum eseményeit látja az aktuális helyett. Ime a lista a szuperképességűekről, természetesen nem teljes:

1. femcsik
2. balosok
3. Müller Cecília és a magyar kormány
4. felnőtt lakosok 80%-a

lomposfarkas 2021.03.10. 20:04:33

A hiteltelenségért a szakemberek is keményen megdolgoznak. Pillanatok alatt lehet találni nagytekintélyű nyilatkozókat, akik egymásnak homlokegyenest eltérően nyilatkoznak. Egy példa, az első igazi gyöngyszem (de jópárat elő ehet bányászni):

"Az olcsó, elavult módszerrel készülő kínai vakcinák Kína külföldi térnyerését szolgálják, nekünk azonban nem szabad elkezdenünk oltani velük – mondja a Válasz Online-nak Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem orvosi karának professzor emeritusa."
2021 01 20

"Magyarországon elkezdődött a kínai Sinopharm-vakcinával is az oltás. Ez a vakcina teljes, inaktivált vírust tartalmaz, amely a szakemberek szerint védelmet nyújthat a különböző vírusmutációk ellen is. Rusvai Miklós virológus az Origónak azt mondta: körülbelül két tucat fehérje épít fel egy koronavírust – ezek pedig mind megtalálhatók a kínai vakcinában"
2021 02 06

A n-edik szekember meg számonkér, hogy mért vagyok bizonytalan. Télleg, miért. Csak mert már a teli van a zacskóm a sok hazugsággal?
"Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa (...) kitért arra is, hogy Magyarországon többféle vakcina áll rendelkezésre, amelyekről elég sok elbizonytalanító információ látott napvilágot. "
2021 02 26

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.10. 22:57:51

@promo921: Ez már túl bonyolult, a két bit sok, csak szépen egybitesen: jók-rosszak, mi-ők!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.10. 23:02:09

@lomposfarkas: Sikerült a nagy frekvrnciaugrás, az emberiség felemelkedett az n+1 dimenziós csillámfaszlelkekhez, ez itt már a születés előtti és halál utáni szürreális abszurd: minden is egyszerre igaz, meg az azt kölcsönösen kizáró ellenkezője is.

GABOR2 2021.03.11. 00:59:11

@lomposfarkas: A kínai vakcina olcsó???? A legdrágabb tudtommal mind közül.

De nekem is volt az elmúlt 24 órában megint egy érdekes statisztikai élményem. Valaki elmondta, hogy a brit mutánst egy ember háromnak adja oda... miközben arról volt szó, hogy csak 50%-kal fertőzőbb... dehát ez csak egy furcsaság a sok közül.

GABOR2 2021.03.11. 01:01:06

@don Fefinho: Orbánt olyannak kell látni amilyen... tud tenni rossz dolgokat is és kritizálni kell érte... persze a másik oldal még mindig sokkal rosszabb lenne, de Orbán előnye az elmúlt több mint egy évben sokat apadt.

/ Látom nemcsak én fogyaszottam mostanában sokat bullshitből...

csi szi 2021.03.11. 20:08:12

Hétfőn volt csak kevés új fertőzött, gondolom a hétvége miatt. A közölt "mintavételek" száma másnap, kedden esett le, szóval simán lehet, hogy a mintavételek eredménye csúszott, de már beírták a megtörténtüket.

GABOR2 2021.03.12. 17:44:10

@csi szi: Ha nem lett volna annyi baj korábban a statisztkával, ezt az egyet elnéznék... De volt.
süti beállítások módosítása