Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Musk sikerének titka és ellensúlyozása

2021. március 09. - GABOR2

Muskkal kapcsolatban is kezdek mérgező adagokat kapni bullshiteket illetően.

Például Muskkal kapcsolatos motivációs videók ajánlgatása a Youtube által, vagy mesébeillő történetek hogyan lett gazdag, mit csináljunk mi, hogy olyanok legyünk mint Musk. Pedig megintcsak... én nem kerestem a bajt.

Ideje ezt ellensúlyozni, de sajnos egy kis méreg ide is kerül.

Viszont elárulom neked én a siker titkát.

Nem kell semmi motivációs beszéd, vagy hazudozás arról, hogy igazából egy zseni vagy belül, meg keményen dolgozol és akkor milliárdos leszel.

Nem... a siker titka az, hogy...:

Valamiért olyanok akiknek már vannak milliárdjai + az állam mindig ad neked pénzt... még akkor is ha már csődbevittél több vállalkozást korábban és saját erődből már rég hajléktalan lennél. Tadám!!!

Musk ha valamiben tud valamit az az, hogy mások átadják neki a pénzüket... vagy az állam esetében az adófizetők pénzét. Aztán előbb-utóbb ilyen sok pénz valahogy elkezdi termeli a pénzt magától.

Csakhogy ezt sok átlagember is össze tudná hozni, ha ők is közel limit nélkül kapnák a pénzt, hogy próbálkozzanak újra.

Na mindegy, most hogy megfejtettük a titkot, jöjjön egy kis méreg:

"Elon Musk 6 zseniális ötlete, amivel az egész emberiség életét megváltoztathatja"

Áhhh... a sugárzás egyből megütütt, le kell lassítanom... Idézek előbb:

"Egészségügy"

"Az egészségügyi innovációk között említhető a Neuralink, amely képes lehet a neuronok és egy okostelefon közötti információ átadására. Az érme méretű eszközt a koponyában kell elhelyezni és Musk szerint a haj alatt megbújó apró hegen kívül semmilyen nyomot nem hagy."

Komolyan alig várom már, hogy a 100 milliárd sebezhetőséggel teli okostelefonokat az agyamhoz csatlakoztassam. Biztos jót tenne neki.

Itt a cikk nem igazán őszinte, mert arról ír, hogy az agyi sérülteken akar ezzel segíteni, de közben meg olyanokat nyilatkozgat, hogy az emberi agyat integrálni kell a felhőhöz.... áhhh vért köpök... mert különben az AI a jövőben haszontalannak tart majd téged és kiírt mint nem hasznos eszközt, de ha az agyunkat mind egy felhőhöz csatlakoztatjuk, egy darabig még versenyben leszünk és csak később nyír ki majd az AI minket... Ugye milyen klassz emberek vezetnének minket az általuk elképzelt jövőbe?

https://thenewstack.io/elon-musks-neuralink-wants-enhance-humans-symbiosis-superintelligent-ai/

Aztán még folytathatod a "remek" ötleteinek olvasgatását, nekem ebből csak ez kellett.

Jöjjön már végre az ellenméreg:

"Harmadszor is felrobbant Elon Musk kísérleti űrhajója"

Igen, sokak ott lemaradtak, hogy egyszer sikerült visszaküldeni a rakétát és akkor már ezután gondolhatják mindig így lesz, megvan a siker titka... Nos, a fenti cím is mutatja: nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6716455394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2021.03.09. 14:53:17

Erről a rakétás sztoriról jut eszembe, amikor már ötödik rakétája robban fel visszatérés közben és néhányan kritizálni merik, hogy milyen szar munkát végez a cége, mindig megjelenik egy csomó fanatikus és gyalázkodni kezd, hogy milyen hülyék az emberek hogy nem értik meg hogy ez csak tesztelés és így megy a tudományos haladás.

bandiras2 2021.03.09. 17:44:03

@Madarász Henrik: Von Braun 1000+ V2 rakettát robbantott fel tesztelés közben, Atlasból is 20+ aztán a Saturn V hiba nélkül a holdra ment.
Musk az első 3 rakétáját felrobbantotta. A negyedik pályára állt. Aztán kitalálta hogy visszahozza a rakétát. Tűzgolyó, tűzgolyó, tűzgolyó... leszállt. Aztán kitalálta hogy hajóra száll. Csobb, Csobb, Csobb... Leszállt. Most már az a hír, ha nem sikerül visszaszerezni a rakétát.
És most valamiért nem érted hogy a kutatás fejlesztésnek vajon miért képezi részét a tűzgolyó...

promo921 2021.03.10. 11:15:13

Musk innovációinak 99%-a scam. Lehet csemegézni a tobbi videó
között is. youtu.be/6tLrGsDKJiI

GABOR2 2021.03.10. 13:11:39

@promo921: Kösz a videót! De tudod, ha annyi pénzed van mint egy országnak sokáig érhetsz. Musk az egyik ilyesmivel foglalkozó oldal szerint kapott 4.9 billió dollárt, ami olyan 1515 milliárd forintnak felel meg... abból már tud szárnyalni a képzelet.

GABOR2 2021.03.10. 13:13:16

Friss hír, nem a nagyközönségnek a Tesla elismerte, hogy nem önvezető a kocsijuk és... nem is lesz az még sokáig.

"Elismerte a Tesla: Nem képesek önvezetésre önvezetőnek hívott autói - és nem is lesznek képesek rá mostanában"

pcforum.hu/hirek/23246/elismerte-a-tesla-nem-kepesek-onvezetesre-onvezetonek-hivott-autoi-es-nem-is-lesznek-kepesek-ra-mostanaban

Koenigsberger 2021.03.11. 06:50:20

Nem baj. Nézzétek a rakettákat mint a hullócsillagot, vegyetek túlárazott teszlát, továbbá a bitkojn a jövő!

(Köszönjük, hogy megszűröd a híreket, én már rég nem bírom őket idegekkel.)

VikThor_ 2021.03.11. 08:50:56

@GABOR2: Itt azért van két dolog:
1- Egy új technológia kifejlesztése+gyártása sok pénzbe kerül. Biztosítani egy innovatív technológia pénzügyi hátterét is nagy meló - ha csak ennyit tenne hozzá, már az is szép teljesítmény.
2- De valójában ennél többről van szó, mert vannak nagyon gazdag emberek és szervezetek, akiknek sokkal több pénzük van mégis le vannak maradva Elon cégei mögött.
Ha az űrhajózást nézzük: például Jeff Bezos és a Blue Origin, Richard Branson és a Virgin Galactic, vagy éppen a Boing - pedig ők aztán tudják hogyan kell az állami forrásokat megcsapolni.
Ha pedig a villanyautókat, akkor akkor megint azt látjuk, hogy pl. még a Volkswagen sem tud olyan autókat gyártani, mint a Tesla, mert teljesítményben és hatótávban is elmaradnak.
Elon Musk túlértékelt? - Valószínűleg igen, de azért nem teljesen ok nélkül.
Szerintem a legjobb analógia, hogy Elon olyan mit a Microsoft részvény a dotcom lufi előt. Bár valós érték van mögötte, de messze nem annyi, mint amennyire a piac értékeli.

GABOR2 2021.03.11. 12:18:17

@Koenigsberger: Én kiválogatom nektek a legdurvább bullshiteket... itt csak minőségi cuccok vannak.

GABOR2 2021.03.11. 12:29:55

@VikThor_: Én nem mondom, hogy nem kell kísérletezni, meg hogy fura, hogy vannak kudarcok... azt mondom, hogy az az undorító, hogy úgy állítják be Musk-ot mintha a "self-made" uzelti ember mintaképe lenne, mintha magától ért volna el eddig mindent.

Nagyon sokan alányultak már és ezen segítségek nélkül már vége lenne rég.

Több saját maga alapította cégéből kidobták... és nem valami egyenes módon, ami mutatja, hogy azok az emberek akik közel vannak hozzá nem igazán szeretik...

Azt is kevesen tudják... a Teslát nem is ő alapította, hanem mások csak bevásárolta magát. Az eredeti feltalálok már rég otthagyták, mert nem bírják elviselni a felelősséget, hogy emberek halnak meg a félkészse "önvezető autóktól" és nem áll le Musk a forgalomba állításukkal és az ilyennek mondó reklámokkal.

Rengeteg csúsztatás amit mond...

Szóval ami zavar a teljesen hamis kép amit kialakítanak róla.

GABOR2 2021.03.11. 12:31:28

@GABOR2: Ja meg pl. olyan dolgok is, hogy emberek halnak meg feleslegesen miatta...

GABOR2 2021.03.11. 15:39:07

@VikThor_: Amúgy a Volkswagen tán bejelentette, hogy ezután majd csak elektromos autót fog gyártani... a Tesla izzadhat.
süti beállítások módosítása