Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Végtelen lehetőségek, de semmi konkrét ötlet ( digitális egészségügy )

2021. február 16. - GABOR2

Néha érdemes hallgatni rádiót, elkapsz olyan dolgokat amikkel amúgy nem találkoznál... például megtudhatod, hogy akár te is diktálhatod a jövőt... őőő... játékpénzért ellopnák szívesen az ötleted.

Itt van egy cikk amiből megtudhatod, hogy a digitális egészségügyé a jövő, mondjuk talán nem igazán volt semleges a "kutatás":

" több mint 500 iparági szakértő véleményéből és a 100 legjelentősebb egészségügyi platform vizsgálatából állítottak össze."

"Technológiai forradalom előtt az egészségügy"

Rögzítik, hogy ez az elkerülhetelen jövő:

"Egy biztos, óriási iparág van kialakulóban."

Amikor ilyet olvasok mindig végzek egy tesztet... tartalmaz-e felhőt a cikk és nem kellett csalódnom:

"Elég csak a magyarországi felhőalapú TB-rendszerre gondolni."

Óriási pénzek, a lakosságnak nincs kétsége:

"Ha igazuk van, akkor 2025-ben a digitális egészségügyre fordított kiadások körülbelül 57 milliárd eurót tehetnek ki csak Németországban (19 milliárd euróval többet a korábbi várakozásokhoz képest), 232 milliárd eurót az Európai Unió területén, és 979 milliárd eurót az egész világon. Mindez a Covid-19 járványnak köszönhető: a válaszadók több mint háromnegyede úgy gondolta, hogy a világjárvány legalább két évvel felgyorsítja a digitális egészségügy fejlődését, mivel a lakosság alkalmazkodott a tényhez, hogy az orvoslás digitális megoldásokkal is végezhető. "

Felmerülhet az, hogy vajon a sok-sok szép és jó emlegetésébe belefér-e a biztonsági problémák legalább megemlítése. Hogy a fekete piacon a digitális egészségügyi adatokért fizetnek a legtöbbet, hogy már jó sok hír volt adatlopásokról, kórházak megbénításáról, zsarolásáról, betegek adatainak kiteregetéséről...

Természetesen ezekről egy betű sincsen. Sőt nemcsak a biztonság nem fontos "a szakértőknek", ha az egészségügyről van szó, hanem... még az egészségünk is kevésbé fontos a kényelemmel és a csili-vili külsővel szemben... Igazán klassz rendszer van kiépülőben:

"Meglepő módon az iparági szakértők az ügyfélélményt – tehát nem a platformokkal járó egészségügyi előnyöket – tekintették a digitális platformok jövőbeli sikeréért felelős tényezőnek. Ezek szerint, ha egészségügyi alkalmazásokról van szó, a felhasználóbarát felületek kulcsfontosságúak."

Aztán miután elájultunk attól, hogy micsoda nagy pénzek és lehetőségek vannak a digitális egészségügyben, itt lesz az ideje összeszednünk magunkat és erősen meditálnunk... Mert bár ez lesz a jövő és elkerülhetetlen lesz meg minden... azt, hogy konkrétan hogy lesz az... nem tudják... megtennéd, hogy elárulod te magad?

De mielőtt még előállnál valami zseniális ötlettel ami álmodba jutott eszedbe... őket az nem érdekli... az egyedüli ami érdekli őket, ami már bizonyította, hogy működik...

Igen, kicsit ellentmondás lehet, hogy elvárják ezt az apróságot, amikor még most alakulna ki minden, de annyira, de annyira bíznak ebben az egészben, hogy csak akkor hajlandók pénzt adni, ha te már bebizonyítottad, hogy működik az ötleted, lehet vele pénzt keresni... így szépen elvehetik tőled olcsón és ők kereshetnek vele sok pénzt... helyetted.

"Meghirdették a Vodafone Digitális Díj pályázatot"

"A 2021. évi Vodafone Digitális Díj meghirdetéséről tartott online sajtótájékoztatón Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára, a zsűri elnöke kiemelte, hogy a meghirdetett témakörök – a digitális egészségügy, a digitális oktatás, valamint a bolygónk és fenntarthatóság – rendkívül aktuálisak, és a járványhelyzet miatt mindenkit érintenek."

"A pályázóktól azt várják, hogy olyan megoldásokkal mutassák be a digitalizáció hasznosságát, amelyek segíthetik, jobbá, hatékonyabbá tehetik a mindennapi életet."

Kár, hogy  csak hasznosságról lehet szó, az én pályázatom bemutathatta volna, hogy miért nem hasznos és jobban járnánk az elkerülésével... dehat talán lesz majd egy másik pályázat, ami nem feltételezi egyből, hogy jobb lesz a digitalizációval...

Mi mondjuk, hogy ezeké a jövő... ti meg találjátok ki konkrétan, hogy hogyan. Biztonsági problémák... egyáltalán problémák felvetését nem kérjük.

"Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója videoüzenetében kiemelte, hogy a világjárvány hatására a telekommunikáció, a technológia minden korábbinál fontosabb szerepet tölt be. A most zajló változások lehetőséget adnak arra, hogy jobb, fenntarthatóbb digitális világ alakuljon ki."

Sorry, mi csak azért vagyunk itt, hogy learassuk az ötleted gyümölcsét... kísérletezni valami újjal... kösz nem, ha már bebizonyítottad, hogy lehet vele pénzt csinálni, szívesen elvesszük tőled, hogy mi csináljunk ezután nagy pénzt vele:

" Az innovációs versenyen bárki részt vehet a meghirdetett témákban már működő, de fejlesztendő projekttel, vagy bevezetés előtt álló digitális megoldással."

"A digitális egészségügy kategóriában olyan megoldásokat vár a kiíró, amelyek a technológia segítségével hozzájárulnak az egészségügyi ellátás hatékonyabbá tételéhez, vagy támogatják a digitális eszközök használatának népszerűségét az egészségügyi szektorban."

Tehát olyan ötleteket nem fogadnának el, hogy talán figyelnünk kéne arra, hogy ne digitalizáljuk az egészségügyet, mert hackerek támadják folyton... bár ez javítana a hatékonyságon, megelőzne csomó bajt, de erre nem kíváncsiak... népszerűség növelés viszont jó, mégha az ötlet agyatlan is és nem tesz jobbá semmit se.

Alig várom, hogy megtudjam mi lett a győztes pályázat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3616429568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása