Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A koronavírus és a gazdaság és Orbán... 22

2021. január 07. - GABOR2

Akik szeretik a rövid cikkeket azok örülhetnek most, mert próbáltam az ünnepi időszak alatt kevesebb bullshitet fogyasztani, úgyhogy lehet kimaradt néhány dolog ami idevaló lenne és ráadásul amellett, hogy rövid lesz, nem is annyira a gazdaságról fog szólni, hanem magáról a vírusról.

Ugye elvileg mindenki örülhet, mindenki meghatódott, mindenki táncol az internetes videókon, hogy végre itt vannak a koronavírus vakcinák és alig várják, hogy beadják nekik, különösen az okos orvosok. Nos... nem:

"Sok egészségügyi dolgozó visszautasítja a vakcinát Amerikában"

"Aggasztóan magas a vakcinát elutasító egészségügyi dolgozók aránya a Los Angeles Times szerint, és ennek a lakosság hozzáállására is nagy hatása lehet. Van olyan kórház, ahol a dolgozók fele nem kért az oltásból."

És ez tán azért van mert még emlékeznek rá mit mondtak nekik korábban... egész életükben. Ez pedig az, hogy nagyon fontos, hogy egy gyógyszert leteszteljenek mielőtt forgalmazzák, fontos, hogy sok éven át teszteljék. Most meg kidobnak egy vakcinát, ami pár hét alatt készült el és pár hónapig tesztelték és azt mondják, hogy adasd be magadnak egy olyan vírus miatt amin sokan tünetek nélkül túllennének és szinte senkinek se árt. Sokan viszont meghalnak azért, mert mondjuk a rákjukat nem kezeltethetik most normálisan, múltkor már beraktam a cikket.

Magyarul... a legjobb szándék mellett is okozhatnak súlyos mellékhatásokat a vakcinák, ráadásul vannak középtávú és hosszútávú hatások is, amikről nem is tudhatunk most még semmit.

Tehát talán az orvosok úgy vannak vele, hogy aszerint járnak el ahogy azt mindig is tanították nekik az egész életükben és nem vállalják be ezt a kockázatot, amit az oltás jelent... ami a rosszabb választás lenne.

De persze a médiában most nem lehet más. Olyan "véleménycikkeket" olvashatsz, hogy miért jó az oltás, de ha elleneznéd... elvisz a rendőr, kitiltanak, tönkreteszik a hírneved. Korábban azt mondták, hogy Orbán diktátor, de igazából ezt nem lehetett tudni, mert Orbán megengdett mindenféle őt szidó cikket, de tudta, hogy mivel az ellenzéktől jön senkit se érdekel, most viszont ha itt vannak valakik különvéleménnyel, egy mondjukhogy semleges témában, üldözi őket mint az áll@t. És nem számít, hogy komoly tapasztalattal rendelkező szakember vagy, akkor is kicsinálnak.

Ettől én még inkább nem akarom beoltatni magam. Másik kedves cikkek, hogy nincs mellékhatás senkinél... pedig ez eleve nem normális, hogy senkinél semmi sincs, aztán meg láthatod, hogy vannak mellékhatások... persze, de az nem számít, csak egy apróság, igaz korábban a létezését is féltünk elismerni.

Nézzük még kicsit ezt az amerikai cikket:

"A kutatók számára is teljes meglepetést jelent a trend, mert azt gondolták, hogy a kórházi dolgozók között lesz a legnagyobb az oltási hajlandóság. Ezzel szemben Riverside megyében azon kell gondolkodniuk a tisztségviselőknek, hogy hogyan osszák szét a leghatékonyabban azokat a dózisokat, amiket az elsőként jogosult egészségügyisek visszautasítottak."

Teljes a meglepetés, pedig abszolút logikusan járnak el akik elutasítják a vakcinát... ez valami olyasmi, mint amikor már saját hazugsága miatt maga a hazudozó is hinni kezd a hazugságban, vagyis annyira nem engedtek más véleményt megszólaltatni, hogy most meglepődnek... pedig nem kéne.

"Ez mindenképpen kiábrándító" - mondta Sal Rosselli, az Egészségügyi Dolgozók Országos Szövetségének az elnöke. "De nem meglepő, figyelmbe véve azt, hogy a szövetségi kormányzat hogyan viselkedett az elmúlt tíz hónapban."

Meg kell várni amíg azt lehet mondani, hogy "ez Biden vakcinája".

"Az aggódó egészségügyi dolgozók közül sokan attól is félnek, hogy az elsők között oltanák be őket, mert úgy érzik, mintha ennek teszt jellege lenne. "

"A vakcinával szembeni szkepticizmus nem csak a kórházakban van jelen, a kaliforniai idősotthonok dolgozóinak negyede nem bízik az oltásban, annak ellenére, hogy az államban az összes koronavírusos halott 35 százaléka idősotthonokban halt meg."

Sőt vannak akik extrém módon nem bíznak a vakcinákban, annyira, hogy meg is semmisítik őket... és egészségügyisek. Plusz pont a blogomnak, hogy a most idézett illető a vakcina károssága mellett valamillyen hatalmas kibertámadást is vár:

"Több tucat koronavírus-vakcinát semmisített meg egy összeesküvés-hívő gyógyszerész"

"Őrizetbe vett az amerikai Grafton város rendőrsége egy gyógyszerészt, aki több száz dózisnyi koronavírus-vakcinát próbált szándékosan használhatatlanná tenni - írja az AP. A gyógyszerész szó szerint a világvégére készült: úgy gondolja, az amerikai kormány egy hatalmas kibertámadással készül megsemmisíteni az ország áramellátását, ezért fegyvereket és élelmet kezdett el nagy mennyiségben felhalmozni. "

"Brandenburg azért követte el ezt a cselekedetet, mert úgy gondolta, hogy a koronavírus-vakcinák DNS-mutációt okoznak az ember szervezetében. Más összeesküvés-elméleteket is kedvelt: december 6-án például megállt felesége lakhelyén és hagyott neki egy víztisztítót és 30 napnyi élelmet, mondván, hogy a világ az összeomlás szélén áll. Ezen kívül úgy vélte, hogy az amerikai kormány arra készül, hogy egy nagy kibertámadással megsemmisítse az ország áramellátását. "

A média jó apaként mintha retardált kisfia lennél még ezt is odateszi neked, szinte mintha Donald Trumpos cikk lenne:

"Végül fontos leszögeznünk, hogy a vakcinák nem okoznak mutációt és az amerikai kormány nem készül arra, hogy egy kibertámadással összedöntse az ország áramellátását. "

Igen, ezt nagyon fontos volt hozzátenni, sohase jöttem volna rá, hogy a mainstream média ezt gondolja az ügyről.

Mi a helyzet itthon? Nos minden oké, hisz a médiában a minden oké cikkek jelenhetnek meg. 

Viszont azért ha nagyon odafigyelsz egy-egy cikkben elejtették, hogy nincs minden rendben... Lehet, hogy csak egy mondat erejéig. Nem mennek tervek szerint a dolgok... a magyar egészségügyisek is ilyen gonoszos különvéleményesek.

"Magyar Orvosok Szakszervezete: az egészségügyi dolgozóknak példát kell mutatniuk az oltással"

Szóval erről a dologról a médiában csak susogni lehetett tán addig, amíg az Orbán nyiltan kimondta... nem elégedett azzal, ahogy halad az oltás.

"Orbán az oltásokról: nem vagyok elégedett a tempóval"

Persze ekkor még "technikai okai voltak" csak a dolognak, aztán ki kellett mondani, de először még csak szinte elrejtve, hogy a magyar egészségügyisek nem oltatják magukat nagyon, de aztán már nem lehetett ezt takargatni... Vajon mi jön akkor ezután? Megértés, a másik különvéleményének legalább minimális tisztelete? Nem. Szidás és büntetés felemlegetése... fizess 20 milliót:

"A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes azt mondja, az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát. Aki pedig nem oltat, fizesse az esetleges intenzív kezelésének többmilliós költségét." 

Szóval mindegyik vakcinából rendelünk milliószám, de nyugi nem kötelező... de tudod mit, lehet, hogy kéne cserébe 20 millót fizetned. Ja meg, nem kötelező, de cserébe lesz majd valami "digitális oltási bizonyítvány" és csak azzal csinálhatsz majd egy csomó mindent, mondhatni majd kiiratkozol a társadalomból ha nem oltatsz... de nem kötelező.

Egyébként maga a KSH szerint a magyarok csak 15%-a oltatna:

"KSH: A magyarok alig 15 százaléka oltatná be magát biztosan koronavírus ellen"

Esetleg egy demokráciában a 85%-nak lehetne hangja, ellenvéleménye... nem, vagy ha igen fizessen 20 milliót.

Milyen kedves:

""Érdekeltté kell tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat, megértetni velük, hogy milyen költsége van a kezelésüknek, ha megbetegszenek.Ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat. Ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen" – ecsetelte."

Aztán minél jobban akarták a sz@rt lenyomni, annál jobban feltört:

"Szlávik János: az oltásellenesség miatt alacsony az átoltottság a magyar egészségügyben"

"Viszonylag magas az oltásellenesek aránya az országban, ez lehet az oka annak is, hogy eddig mindössze ötezer egészségügyi dolgozót oltottak be - nyilatkozta az ATV-ben Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa."

Magyarul... bár ezek szakemberek, de sz@rd le a véleményüket.

Még egy cikk arról, hogy még a "legérintettebbek" is mit gondolnak a vakcináról és a vírusról a sok agymosás, más véleményének kiírtása mellett:

"Az érintettek fele sem kérte a vakcinát a négy legnagyobb magyar idősotthonban" 

Amúgy a kormány naaaaagyon komolyan veszi a vírust, naaaaaggyon:

"Az új, fertőzőbb koronavírus-változat még nem jelent meg Magyarországon, de Szlávik szerint nem lehet megakadályozni, hogy ne terjedjen világszerte. A vakcina erre a mutációra is hatásos, ám a későbbi változatok esetén ezt nem lehet garantálni. A gyártók ígérete szerint ezekre 4-6 héten belül tudnak reagálni."

Hát igen, nem lehet megakadályozni, de minden erővel azon kell lenni, hogy ne jelenjen meg, éppen ezért elrendelik, hogy:

"Feloldotta a kormány a repülési tilalmat, jöhetnek a gépek Nagy-Britanniából és Észak-Írországból"

Mi... nagyon fontos, hogy védekezzünk, mindenki tiltja ki a briteket, közben mi meg... feloldjuk a tilalmat és engedjük, hogy a szupergyorsan terjedő vírus idejusson. Oké...

Na de beszéljünk valamit a gazdaságról is, hisz mint egy kutatás is kimutatta... fontosnak tartják az emberek a gazdaságvédelmet.

"Ipsos: a magyarok szerint a gazdaság megmentése legalább annyira fontos, mint az egészség védelme"

"Az egyes lakossági szegmensek korosztálytól, iskolai végzettségtől, anyagi helyzettől függetlenül nagy egyetértésben nyilatkoztak úgy, hogy a gazdaság megmentése legalább annyira fontos cél, mint az egészség védelme (átlagosan 85% szemben a 13% ellenzővel), írja az Ipsos."

Magyarul az emberek nem akarják, hogy a gazdaságot rombolják a védelem nevében egy olyan vírus miatt ami szinte senkinek se árt semmit.

Sőt szerintem örülnének annak ha elkezdődne valami igazi gazdaságvédelem, mert ha olvasod ezt a sorozatot tudhatod, hogy ami eddig ment az kamu. De ma is kapunk megerősítést erről.

Most viszont egy icipicit hagyjuk el az országot...

Képzeljétek itt van egy cikk arról, hogy minden dollárnak ami eddig létrejött a 23,6%-a tavaly jött létre... amihez hozzászámolták azt is ami később keletkezett, mert ez egy októberi cikk és tán az összes dollár ami eddig volt 35%-a tavaly keletkezett...

Ajánlom nézzétek meg az ábrát... kilő egyenesben:

"23.6% of All US Dollars Were Created in the Last Year"

Nem is csoda, hogy a bitcoin szárnyal... nem szeretnék sokan, hogy a pénzük elinflálódjon, vagy kormányok bármit is csináljanak vele. Biden "monomentális" gazdaságpolitikai fordulata sokba fog kerülni.

"Egészen elképesztő, 10 millió forint fölé emelkedett a bitcoin ára"

Ja és ha már Biden... ugye örült volna, ha nem szerzik meg a szenátusban a többséget, mert akkor lett volna egy automatikus kifogás miért nem hajtja végre a haladóknak tett monumentális igéreteket, de most ezzel majd izzadhat:

"Holnap dől el, hogy Bidennek tényleg le kell-e mondania a monumentális gazdaságpolitikai fordulatról"

Vajon lesz majd "medicare for all"... Inkább Joe bácsi mérgesebb oldalát fogjuk megismerni.

De vegyük fel a szokásos rutintempót és kezdjünk elmerülni az apátiába...

Ugye tök jó dolog ez az államadósság csökkentés... egy csomó álomról le lehet miatta mondani... azért, hogy aztán visszatérjen egy baloldali kormány és egy év alatt elherdálja az eredményeket, vagy mint most, jobboldali kormány megvalósítsa vezetőjének álmait a válságkezelésre hivatkozva.

"Már szeptember végére durván elszállt Magyarország államadóssága"

"Az előzetesen közölt 73,8 százalékkal szemben 74,3 százalék volt az államháztartás bruttó, konszolidált adóssága a GDP arányában – derül ki a csütörtökön megjelent részletes pénzügyi számlákból. Ezzel az év végére jó úton járunk a 80 százalék körüli adósságráta felé, ami 2014 óta a legmagasabb lenne."

Aztán megtudhatjuk, hogy igen, megerősítik, jelentős összegek mennek felesleges helyekre:

"Jelentős segítséget jelentenek a turizmus-vendéglátásnak a kormányzati támogatások"

Hogy miért kidobott pénz... nem mondom el mindig, olvass vissza.

Aztán egy igazi gyöngyszem.

A Gazdaság Kutató Intézet kutatása szerint, a kormány az összes munkahelyet megmenthette volna annak az összegnek az ötödéből amit gazdaságvédelemre fordított... vagyis inkább "gazdaságvédelemre", hisz ez a sorozat bemutatta, hogy igazából mire ment a pénz... gazdaságvédelemre szinte semmi... de a sport igazi nyertes volt pl..

"GKI: A kormány az összes munkahelyet megmenthette volna, ha nem másra költ"

"A gazdaságvédelminek nevezett (de például stadionépítéseket is magukban foglaló) állami kiadások ötödéből a válság miatt elveszett összes munkahelyet megmenthette volna a kormány a GKI szerint."

"Ha Magyarországon minden érintett munkavállaló bérköltségének 80%-át 3 hónapra állta volna a költségvetés, akkor a teljes nettó költségvetési kiadás 360 milliárd forint lett volna, ami soknak tűnhet (a GDP közel 1%-a). Azonban a „Gazdaságvédelmi alap” kiadásai jelentős részének semmi köze nem volt a valóságos gazdaságvédelemhez"

"A 360 milliárd forintos költségvetési kiadást mérsékelte volna az is, hogy a fogyasztás kevésbé esett volna vissza (így többlet áfa- és egyéb bevételt jelentett volna), illetve nem kellett volna több munkanélküli ellátást nyújtani (ez utóbbi kb. 50 milliárd forintot tehetett ki) – számol a GKI."

"Vagyis a két járványhullám bértámogatási költségeit összeadva 425 milliárd forintból meg lehetett volna őrizni az összes „érzékeny” munkahelyet 2020-ban. Ez a „gazdaságvédelemre” fordított kiadások 20%-át sem érte volna el – írja a GKI."

Klassz lenne, ha el lehetne ezért számoltatni a kormányt. Elment egy csomó pénz gazdaságvédelemre hivatkozva... gazdaságvédelemre igazából szinte semmi, de majd nemsokára jönnek a sírások az "egyensúly miatt" és tíz évig lehet majd szenvedni, hogy aztán majd megint egy éven belül az egészet elcs@sszék.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4216376714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2021.01.07. 22:07:16

Tényleg elképesztő ez a szakszervezetis nő, egy kommunista diktatúrában miniszter is lehetne belőle a terrorisztikus gondolkodása miatt. Arra tényleg jó volt most a járvány, hogy láttuk mire költene Orbán ha nem kellene törődnie a költségvetési hiánnyal. hát semmi értelmesre , még több pénzt adna a multiknak és még több pénzt sportra..

Madarász Henrik 2021.01.07. 22:10:04

A 360 milliárd szinte egymagában kijött volna a lélegeztetőgépekre feleslegesen kidobott 300 milliárdból.

GABOR2 2021.01.09. 23:38:24

@Madarász Henrik: Azóta egyre csak rosszabb a helyzet, mostmár az agyonhallgatás helyett, hogy "arról nem tudhat senki", hogy esetleg másként gondolja valaki, hogy azonnal beoltassa magát; most az megy, hogy állandóan ezt hallom azzal együtt, hogy "nincsenek jól tájékozatva az emberek" ezért félnek, a másik meg, hogy közlik, hogy amíg nem lesz meg az "elég beoltás" addig minden kisemberrel kiba@szás marad.

"Müller Cecília: Sok embernek kell beoltania magát ahhoz, hogy a korlátozások feloldásáról gondolkodjunk"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210108/muller-cecilia-sok-embernek-kell-beoltania-magat-ahhoz-hogy-a-korlatozasok-feloldasarol-gondolkodjunk-464498

Vagyis az elhallgatási fázisból (Túl sokan vannak.) megérkeztünk a "Hülye vagy ha nem oltod be magad" fázisba és a ha nem oltod be magad pokollá tesszük az életet fázisba.

Lehet jobban jártunk volna az Olimpiával: "Az olimpia nettó költsége 774 milliárd forintra becsülhető." Ez meg már valami mennyinél tart... 4000 milliárd forint, nem kis részt sportra költve.

Ez Orbán álmának kiélése, miközben a haverok is gazdagodnak. Undorító és nagyon káros.

promo921 2021.01.10. 13:30:13

Beszélgettem az utóbbi időben többször is, általam eddig értelmesnek gondolt emberekkel a vakcináról, azóta megváltozott a véleményem róluk. Deansdale topicjában is be van linkelve a pfizer.hu oldalán lévő cikk a vakcinagyártás összetettségéről, idézem:
'Egy oltóanyag kifejlesztésével kapcsolatban tudni kell, hogy egy akár 10-15 évig tartó, rendkívül komplex és költséges folyamatról van szó, ami nagyon sok fázisból áll.
...
A preklinikai vizsgálatok akár 2-5 évig is eltarthatnak, majd ezután áttérnek az úgynevezett humán fázisvizsgálatokra...
'

Ilyenkor felmerülhet egy gondolkodó emberben a kérdés, hogy mi okozta, hogy a 10 éves folyamat hirtelen néhány hónapra rövidült? A válasz, ez egy új módszer. Kérdés, nem kellene az új módszert elöször küönállóan tesztelni és aztán összevetni a régivel? A válasz...... hülye vagyok...oltásellenes vagyok...

GABOR2 2021.01.10. 15:21:17

@promo921: Épp ezért is van, hogy maguk az egészségügyisek se kérnek belőle. Vagyis mindenféle összeesküvés nélkül ez a probléma fennáll és a sajtó is hiába nyomatja, hogy "csak nem vagyunk elég tájékozottak", éppenhogy amit idéztél tudják az emberek, mert annyiszor elmondták... mert pl. pont ezzel indokolták, hogy drágák a gyógyszerek. - Csak nem Deansdale akar oltásokat?

promo921 2021.01.11. 10:20:49

@GABOR2: Ja nem, csak ott linkelte valaki a pfizer.hu-s cikket a vakcinagyártásról, ami most kivételesen nem érényes, mint a viccben.

"Három zsidó összeveszik, hogy melyikük rabbija kiválóbb ember. Az első büszkén mondja:
- A múltkorjában tűz ütött ki a faluban, a gyerekek bentrekedtek az égő házban és sehogy se tudtuk kimenteni őket. A rabbink elmondott egy imát, jött egy nagy zivatar, eloltotta a tüzet, memenekültek a gyerekek!
- Az semmi! Két hete hajón utaztunk, hatalmas vihar tört ki, már-már süllyedni kezdett a hajó, amikor is a rabbink elmondott egy imát, és 200 méteres körben elűlt a vihar!
- Az semmi! A múltkor sétáltunk a belvárosban, találtunk egy 100 dollárost az egyik pad alatt. De szombat volt, nem nyúlhattunk a pénzhez! A rabbink elmondott egy imát és 5 méteres körben hétfő lett..."

Madarász Henrik 2021.01.14. 21:11:41

Ezt nemrég olvastam majdnem lefordultam a székről, erre az elmebajra már szavaim sincsenek, Orbán 1700 milliárd forintot ajándékozott a multiknak tavaly, munkahelyteremtés címén, egy munkahely 132 millió forintba került, miközben nem voltak hajlandók pénzt adni a munkanélkülieknek és a magyar kisvállalkozóknak.
merce.hu/2021/01/13/annyi-tamogatast-adott-a-kormany-tavaly-a-nagyvallalatoknak-hogy-minden-uj-munkahely-130-millioba-kerult-az-adofizetoknek/

GABOR2 2021.01.14. 22:39:56

@Madarász Henrik: De gondolj bele, ha kétezer évig itt maradnak ezek a cégek akkor a tőlük kapott adó már fedezi is a támogatást...
süti beállítások módosítása