Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft mégis gondolt a mazoistákra decemberben is...

2020. december 19. - GABOR2

Emlékeztek, hogy legútóbb még azt írtam, hogy a Microsoft árván hagyja szegény mazoistákat decemberre, mert nagyon-nagyon-nagyon fog vigyázni a Microsoft szuper diverz csapata, hogy olyan frissítést adjon ki amivel nem lesz baj, ezért még azt a szuperhatékony módszert is bevetették, hogy... leginkább nem csinálnak semmit és abból nem lehet baj. Nos... nem sikerült.

Sőt, egy igazi ütős kombót sikerült kiadni, mert van a totális összeomlás hiba és van a lassan ölő belassulást okozó hiba is,úgyhogy a maxoistáknak végülis nem lehet egy rossz szava se. Áhhh... mi lett volna, ha nem figyelnek extrán arra, hogy ne legyen baj?

"Baj van a Windows decemberi frissítésével - kék halált és lassulást okozhat a gépeken"

"Az egyre szaporodó számú jelentések szerint ugyanis a csomag telepítését követően a felhasználók egy része a gép belassulásával, sőt, kék halállal (BSOD) is találkozhat."

"A szerencsésebbeknél csak rövid ideig ugrik meg a processzor terhelése, ami bár sosem kellemes, de legfeljebb játékok futtatása közben okozhat komoly zavart. Ugyanakkor vannak olyanok is, akiknél használhatatlanná váltak gépeik a javítópakk felrakása után, és a továbbiakban kék halállal honorálta a rajta korábban tátongó biztonsági rések lezárását."

"Ezen kívül egyes felhasználók arról számoltak be, hogy bizonyos játékok már egyáltalán nem hajlandók elindulni a frissítés felkerülését követően, míg mások régebbi Office változatok kapcsán panaszkodtak hasonlókra."

Ezt a játékos dolgot egy ismerősömön keresztül meg tudom erősíteni.

Decemberre úgy tűnik jár egy extra is... ha törlöd a "javításokat" akkor is marad az utóbbi probléma:

"Utóbbi kivételével mindegyik esetben a hibajelenségek megszűnni látszanak ha a felhasználóknak sikerül letelepíteniük a KB4592438 számmal érkező frissítést, és visszaállítani a Windows egy korábbi állapotát. "

"Ugyanakkor, mint minden hasonló esetben, érdemes fejben tartani, hogy a javítócsomag eltávolításával a friss hibajavítások is eltűnnek a gépről, ami miatt az így támadhatóvá válhat hackerek és kártevők számára - így érdemes ezen problémakezelési mód előnyeit és hátrányait mérlegelni."

Hmmm... vajon mi a fontosabb... használni tudom a gépemet úgy ahogy normálisan, vagy... elfogadom, hogy nem 20.000 lyuk van a gépemen amin keresztül a hackerek támadni tudnak, hanem csak 20.000-1, de cserébe non-stopt szívok, esetleg el se indul a gép? Nehéz választás, nagyon nehéz... ezt meg kell jól fontolni.

A Microsoft egyébként megint fejleszt is majd, vagy hát inkább... "fejleszt". Mert megint elvesz az újabb funkciót az új frissítéssel majd.

"Bár a Microsoft általában nagy gondot fordít arra, hogy felhívja a felhasználók figyelmét a Windows minden apró fejlesztésére, azért akadnak a rendszernek olyan funkciói is, amikről szinte senki sem tud. Nos, most úgy tűnik, hogy Redmond hamarosan eltávolít majd egyet ezek közül, ami az egér rázásával kapcsolatos."

Ja és egyébként a Microsoftnak egy PR katasztrofával is szembe kell néznie, ugyanis a felhője totális csődöt mondott és ez hatalmas nemzetbiztonsági katasztrofát idézet elő... de ez nyilván megér egy külön cikket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4516351142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása