Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Vajon mit csinálnak titkokban az okostelefonjaink ( Különös akkumlátor lemerülések )

2020. december 05. - GABOR2

Mint tudjuk a telefonjainkon levő appok szeretnek "hazatelefonálni", de mondjuk a Windows 10 is "szeretne jobban megismerni", hogy "növelje a felhasználói élményt". Sokan szeretnének kémkedni utánnunk, ami egyrészről az adatforgalmunkat növeli, másrészről meríti az akksit.

Most úgy tűnik, hogy valakik nagyon mohók voltak, vagy bénák, vagy valami, mert rejtélyes módon rengeteg telefononnal mostanában az van, hogy nagyon gyorsan lemerül úgyis, hogy "nem történik semmi", nem fut semmi... persze ezt csak neked mutatják, mert a háttérben igenis fut.

És ez a story tán érint személyesen is, olyan értelemben, hogy pont mesélte egy ismerősöm nemrég, hogy beszerzett egy új, komolyabb telefont, de valami baj van, mert máris lemerül, pedig nem fut rajta semmi. A máris persze nem egy pillanatot jelent, sőt akik intenzíven használják a telefonjukat és gyakran töltik, talán fel se tűnik nekik; talán ebben bíztak akik ezt így összehozták, viszont akik ritkábban használják észreveszik, hogy még egy okostelefonhoz képest is gyorsan merül az akksi.

És most itt van egy hír arról, hogy az új IPhone-okkal van ilyen baj, de... akiről meséltem az Samsungot vett és itt a kommentek között is, mások is írják, hogy a cikk nem igazán fedi le jól a problémát:

"Nekem pár hónapos SE-m van, néhány napja az is veszett merülésbe kezdett. Eddig nem volt gond vele. Érdekes..."

Van akinek pl. a szóban forgó Iphone-ja van és semmi problémát nem érzékel:

"En megreneltem az iPhone 12-t, de semmi problemam nincsen az akkuval es az uzemidovel. Birja a ket napot kb."

Ha beletúrsz a témába mélyebben és nézed a külföldi híreket erről, ott mutatnak még egy ábrát is, hogy a rendszerfelügylet szerint semmi se fut, de az akksi veszettül merül.

Vajon miért?

"Baj van az új iPhone 12-kkel - úgy eszik az akkut, mintha nem lenne holnap"

"Az új iPhone 12-k ugyanis a jelek szerint komoly hadilábon állnak az akkuidővel, és elképesztő módon falják azt, akkor is ha nem csinálnak semmit velük tulajdonosaik."

"Legalábbis egyre több felhasználó számol be erről a problémáról az Apple fórumain, drasztikusan gyorsan csökkenő akkutöltöttségi adatokra panaszkodva. Az igazán nagy problémát azonban az képezi, hogy az almás telefonok akkor is falni látszanak az akkut, ha csak készenlétben állnak, és a Bluetooth, de még az 5G-s kommunikációt is kikapcsolták rajtuk."

"Jelenleg a hozzáértők azt sejtik (vagy legalábbis remélik?), hogy nem hardveres probléma áll a jelenség hátterében, hanem valamilyen szoftveres gond, amit az Apple megoldhat majd az iOS egy következő kiadásában. Az almás vállalat mindenesetre egyelőre mélyen hallgat a dologról, annak ellenére is, hogy fórumain immár több százra nőtt a merülési problémára erre panaszkodó vásárlói száma."

Igen szóval szoftveres probléma, de semmi kommentet nem akar adni a cég... valami rejtegetni való dolog van itt... új szintre emelik a kémkedést?

Amúgy az is vicces, hogy itt az új telefon és van ez a probléma itt, de azt írják, hogy majd az új iOS-szel oldanák meg a javítását... addig várjál.

De várjunk csak... ezek szerint az iOS okozza ezt? Biztos? Akkor megint tán arról van szó, hogy "szeretne jobban megismerni" az Apple, elcseszték és most hallgatnak... remélik, hogy lankad majd az érdeklődés a story után és remélik majd nem próbálja egy kutató se kideríteni a merülés konkrét okát, ami valószínű megmutatná, hogy a vállalat megint új szintre emelte a privát szféra megsértését. Majd lehet, hogy törlik... ha már elég adatuk van.

Persze mint mondtam, ez talán nemcsak az Iphone-okat érinti, ami miatt lehet, hogy itt valami telefontársoságok feletti akcióról van szó... nem lennék meglepve, hisz a titkosszolgálatokkal szépen együttműködnek; ki tudja milyen akció lehet ez az egész. Ma már hang alapján azonosítanak, de lehet, hogy akit keresnek nem akar telefonálni; mi lenne ha mondjuk random, vagy nem is annyira random 10 millió telefon non-stop közvetítene és talán majd elkapjuk a hangját annak akit kerestünk, mert közelében lesz az egyiknek. Csak mondtam egy teoriát.

Valami nagyon dolgozik a háttérben és ha a vírusírtósok nem találják meg, akkor emögött minimum vállalati szintű szándék áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9216318982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása