Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

"Hot topic-ok", amik nem érdekelnek szinte senkit...

2020. október 29. - GABOR2

Ez semmi különös, csak olvastam egy másik blogot ami a programzók jövőjéről ír és vicces, hogy felhőről már szó sincs benne, bár a "Data Science"-be és az AI-ba nyilván benne van ő is... Data Sciene... régebbi nevén... Big Data? Nem... nem vált be ez a név? Pedig azt mondták az a jövő. Ejnye.

Na, mindegy új nevet kapott a gyerek és mások mellett kijelentették, hogy "hot topic"-k ezek kérem szépen, aminek most (és mindig) különösen fejlődnie... kellene.

Csak ez egy olyan érdekes "Hot topic", hogy szinte senkit se érdekel:

"EZ VÁR 2020 UTÁN EGY PROGRAMOZÓRA"

"Mindezek mellett, a 2020-as változások jelentősen felgyorsították az amúgy is "hot topic"-ot jelentő területek szükségességét. Ilyenek a mesterséges intelligencia, az IT security vagy a data science. Ezek iránt azonban egyelőre kisebb az érdeklődés, szemben például az egyes programnyelvekkel és keretrendszerekkel. A sorolt területek erős elmélyülést, képzést igényelnek, és az IT területén belül komplett karrierváltással is járhatnak, amire viszonylag kevesen nyitottak még."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8216263488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2020.10.30. 19:35:14

IT security - akkora a szartenger, hogy jó 150 évig el lehetne éldegélni abból, hogy mindent újracsinálunk ami informatika. Csak immáron biztonságos alapokon :-)

Végtelen munkát adna a terület, de sajnos nem vagyok optimista: előbb el fog fogyni a pénz és a türelem, mielőtt mindent biztonságossá tennénk.

GABOR2 2020.10.31. 19:59:14

@KalmanBlog: A legnagyobb lépést megtennénk már azzal, hogy kibírjuk, hogy fontos adatokat nem olyan gépen tárolunk ami netrecsatlakozik. Pl. a lentebb írt magánklinika is igazán kibiírhatta volna, hogy bár használ számítógépeket és arra metni el a beteg adatait... ezt nem csatlakoztatja fel a netre és akkor nem is lett volna semmi baj.

"előbb el fog fogyni a pénz és a türelem, mielőtt mindent biztonságossá tennénk."

Akkor a, nem megyünk olyan irányba, hogy mindenféle fontos dolgot rábízunk, b, élvezzük amíg tart ( bár pl. hogy ellopják az üzleti titkokat nem élvezetes) aztán amikor tönkrevágják megyünk vele együtt a történelem könyvek lapjaira.
süti beállítások módosítása