Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Vajon ezek a dolgok összefüggenek? ( távozó nagykövet, kirúgott kémelhárító )

2020. szeptember 16. - GABOR2

Hirtelen távozott az amerikai nagykövet. A szokásos kedves lemondó szövegből kiderül, hogy ő döntött így és van egy olyan rész benne ami mintha azt mutatná, hogy... a személye akadály volt, mert kedveli az országot.

"Megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot, melyet szeretek egy olyan országban, amelyet őszintén megkedveltem, de kétoldalú kapcsolataink túlmutatnak egyetlen emberen." 

Ha visszanézünk kicsit a múltba, volt itt ugye egy elég kemény szembenállása Orbánnal. Az amerikaik nem akarták, hogy az 5G a kínaikkal legyen kiépítve. Erről írtam pár cikket már. A nagykövet egyenesen azt állította, hogy országunk jövője fog ezen a döntésen múlni.

És Orbán a kínaiakat választotta. Ezt tekintheti a nagykövet a saját kudarcának és ezért gondolhatja, hogy ő bár szereti az országot, de "kétoldalú kapcsolataink túlmutatnak egyetlen emberen." 

Ezzel párhuzamosan Orbán felmentte indoklás nélkül, azonnali hatállyal az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját:

"Felmentette Orbán Viktor az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját"

"A határozatban annyi szerepel még, hogy a kormányfő a döntését az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának felmentéséről a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter javaslatára (aki Pintér Sándor belügyminiszter) hozta meg, bővebb indoklás azonban nincs benne."

"Az AH honlapján az szerepel, hogy "működésének középpontjában a Magyarország szuverenitását, alkotmányos rendjét, társadalmi és gazdasági stabilitását leplezett formában veszélyeztető törekvésekkel szembeni eredményes fellépés áll"."

"A hivatal feladatai közé tartozik a kémelhárítás, az alkotmányvédelem, a gazdaságbiztonság, a nemzetbiztonsági védelem, a nemzetbiztonsági ellenőrzés, közreműködés migrációs és honosítási eljárásokban, non-proliferáció..." 

Lehet, hogy összefügg lehet, hogy nem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3616203796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása