Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ne akard, hogy a Microsoft fejlesszen! ( felhős létből fakadó "fejlesztések" )

2020. augusztus 15. - GABOR2

Az előző hírgyűjtemény között ott volt, hogy az emberek nem igazán akarják letölteni a Microsoft legújabb újdonságait a Windows 10-hez és ez nemcsak a legutóbbi nagy frissítést jelenti, hanem jóval régebbieket se raknak fel.

Ez egyrészt azért is lehet, mert igazából nincs sok érteleme, sőt a "frissítés" van, hogy töröl régóta meglevő programokat; másrészt sokszor összeomlást okoz a frissítés (még mennyi meglepi lehet, ha ilyen sokan még fel se rakták őket); harmadrészt viszont azért, mert a "fejlesztés" semmi más mint a meglevő dolgok átvariálása.

Felhős dolgokkal nyomul a Microsoft, mert ők is tudják, hogy nem tudnak igazán értékes és értelmes új termékkel előállni amit meg is vennének az emberek, hát átálltak arra, hogy ugyanazért fizessenek az emberek újra és újra. Viszont ezzel nem lehet kiállni és kimondani, hogy igazából nem adunk semmit, csak ugyanazért kell újra és újra fizetned, és a korábbi verziók igazából ugyanolyan jók és csak egyszer kéne fizetned érte. Nem... Sajnos a fejlődés látszatát fent kell tartni. Ami viszont sajnos azt jelenti, hogy semmi se fejlődik csak más lesz a design és az ismert menüket átrendezik, úgyhogy lehet  majd újra megtanulni mi hol van. És újdonságként... itt a mesterséges intelligencia... ami mint tudjuk a "felhőben lakik" viszont... a mesterséges intelligencia drága dolog, vagyis... még többet is kell majd ezután fizetned. Tehát a felhő igérete, hogy de majd olcsó lesz, mindig csak egy picit fizetsz... nem valósul meg. Ez mondjuk már így van elég rég óta.

Most itt van a Microsoft legújabb "fejlesztése":

"A Microsoft bemutatta az Office és a Microsoft 365 tervezett felületét"

" Így még egyszerűbb, dinamikus, flexibilis, rugalmas szalagot terveznek, mely az adott kontextusban releváns utasításokat jeleníti meg, vagyis a helytakarékosság mellett arra törekednek, hogy a nem szükséges, egy adott feladatnál feleslegesen látható utasítások ne zavarják a felhasználót. "

"A vezető azt is leírja, hogy az egyszerűsítések során nagyban támaszkodnak a mesterséges intelligencia biztosította lehetőségekre, hogy olyan környezet jöjjön létre, ahol a lehető legkevesebb felesleges elemmel találkozik a felhasználó."

Vagyis miről van szó? A "mesterséges intelligencia" valószínű annyi lesz, hogy megfigyeli, hogy miket használsz gyakran, a többi dolgot eltünteti, lehet majd keresgélni a menükben. A "mesterséges intelligencia" "szolgáltatása" persze nem lesz ingyen. Ha esetleg lesz valami megszokottnál ritkább feladatod az Office-szal, akkor a megoldást nem találod meg csak úgy, hogy ránézel az oldalra, hisz el lesz rejtve, majd keresgélhetsz a vélhetően logikátlanul átrendezett menükben, meg veheted meg a legújabb oktatókönyveket. Plusz pont, hogy ezután ha másnak az Office-át használnád, lehet rá se ismernél, annyira más a felület. Magyarán... megkeserítik az életet, feleslegesen.

Igazából egy elöregedő társadalom a nyugati, tehát a szolftverek nem változtatása hasznos lehetne, hisz az öregek egyre nehezebben tanulnak újat, de nem, fenn kell tartani a látszatot, hogy van fejlődés, és ezért át kell rendezni mindent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2616164944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása