Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy "felhőlakó" halála... ( búcsú Cortanától )

2020. augusztus 15. - GABOR2

Mikor megjelent, azt mondta az egyik fejlesztő ha jól emlékszem... Cortana akkora fejlődés a számítástechnikában mint az ablakos Windows felület a DOS-sal szemben. Egyértelműen ez a jövő. A felhővel is összekapcsolt a sorsa, hisz "Cortana a felhőben lakik", a felhő meg már önmagában az "elkerülhetetlen jövő".

Nos, Cortanának vége... :

"Mobilokon is búcsúzik a Cortana"

"A Harman Kardon Invoke okoshangszóróról is eltűnik."

"Hamarosan a következő fázisába lép a Cortana hangasszisztens fogyasztói piacról való kivezetése. A Microsoft Launcher androidos indítóból való eltüntetését a jövő év elején elbúcsúzik az Android és iOS rendszerű eszközöktől: eltűnik az operációs rendszerek áruházaiból a dedikált appja, a már telepített példányai pedig nem működnek majd tovább."

Az aláhúzott rész jól mutatja, milyen jó befektetni valamibe ami felhővel kapcsolatos.

"Természetesen a Microsoft kénytelen lesz az egyéb okoskütyükről is eltávolítani a Cortanát, bár ez nem lesz nagy kunszt, mivel igencsak kevés van belőlük."

Már megint az emberek nem tudták, hogy mi lesz az "elkerülhetetlen jövő".

"A Cortana fogyasztói piacról való kivezetése már nagyjából egy éve nem titok. "

Igazából Cortana egyik problémája az, hogy non-stop megköveteli, hogy kémkedhessen utánnad, persze csak a te érdekedben, hisz ha nem ismer meg, hogy is lehetne a barátod és assszisztensed...

Ezért is azoknak a cégeknek és embereknek akiknek fontos a biztonság nem kérnek ebből.

Viszont várjunk csak... végülis egy olyan dologról van szó ami a felhővel kapcsolatos... Mi szokott történni egy-egy felhős bukásnál? Megkettőzött erővel rástartolnak arra a piaci részre akiknek a legkevésbé válha hasznukra. Most is így lett:

"A Cortana fogyasztói piacról való kivezetése már nagyjából egy éve nem titok. A mögötte lévő technológiát vállalatokat célzó termékekben kívánja bevetni a Microsoft, "

Így van a Microsoft megcélozza a vállalkozásokat, amiknek fontos kéne legyen az adatbiztonság, vagyis nem adhatnak ki mindent a Microsoftnak, márpedig Cortanának minden kell, másrészről... irodában, emberek között nem beszélgetve fogod mondani Cortanának a leírandó szöveget pl., túl sok minden megzavarhatja, mint pl. a másik dolgozó a közelemben, akinek amúgy se kéne hallania mit mondok.

Cortana az első "felhőlakó" aki kipurcant. Nem sírok utánna.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7516164964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása