Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhő többszörös, totális kudarca ( Canon )

2020. augusztus 15. - GABOR2

Ha fotós vagy, vagy csak egy illető aki megszállot módon készíti a fotókat előbb-utóbb elér a csábítás... ezeket a remekműveket felhőben kéne tárolni.

Hisz mint tudjuk:

- sok a tárhely

- a felhő biztonságos, a legjobb szakemberek védik, szinte tuti nem lesz baj

- ha lesz baj, akkor se lesz, mert csak maximum pár perc és a back-up megment mindent, hisz

a, többszörösen elvan mentve minden

b, földrajzilag távoli helyeken vannak tárolva a back-upok, tehát ha még egy anti-cloud csoport jogos haragjában fel is gyűjtana egy adatközpontot, messzi tőle ott van egy másikban a másolat.

Tehát ezek miatt nem lehet baj... vagy hát lehet, mert már egy csomószor volt ezek ellenére, de mostmár ez más, rengeteget tanultak a dologból, mostmár tényleg nem lehet baj. Tíz, öt, vagy akárcsak két éve még csak nagyképűek voltak, de mostmár tökéletes a védelem és nem lesz baj.

Nos, lehetne még folytani, de ugyebár a blogomon vagy és a címet is olvastad, úgyhogy tudod mi lesz a folytatás... a remények rombadölnek:

"Elvesztette felhasználói felvételeit a Canon, tajtékzanak a fotósok"

"A Canon a napokban igen kellemetlen meglepetéssel szolgált azon felhasználói számára, akik a cég direkt erre a célra létrehozott felhőszolgáltatásában tárolták a vállalat kameráival készített felvételeiket. A gyártó ugyanis utóbbi több napos leállása majd némi hallgatás után közölte: szoftverhiba miatt elvesztette a nála tárolt anyagok jelentős részét, és azokat visszaállítani sem tudja."

"A Canon elmondása szerint a probléma a fotósok által 2020 június 16 előtt feltöltött fotó és videóanyagokat érinti, amik a felhőszolgáltatás kifejezetten hosszútávú tárolásra kialakított részében voltak megtalálhatók a végzetes, július végi incidens pillanatában. Ennek során a szóban forgó tárhelyen tárolt videók végérvényesen elvesztek, de a képek eredeti, teljes felbontású változatai is megsemmisültek."

Nem a miénk az ég, nem a miénk a felhő sem.  A nagy szavak ( a biztonságról ) mind porba hullnak és nem marad más csak egy emlék a photo map... minden amit úgy szerettél volna megőrzini a felhővel, csak így múlik el... minden ami szééép, minden ami jóóóó, majd így múlik el.

Aprópénzre váltani fel a biztonságot ehhez érteni kell igen, de nincsenek csodák, ennyi az egész, így menetel az élet, Te a felhő erejéről beszélsz, S hadat üzensz a józan észnek, de a múlt romjain nyílik a hajnal...

De nem, nincs vége a versikével. A többszörös kudarc még folytatódott:

"Nagyon súlyos zsarolóvírus-támadás érte a Canont"

"10 TB felhasználói adat van veszélyben, továbbra sem tudni, hogy hozzáfértek-e a fotókhoz."

A fotókat nem kell félteni a Canon-osok épp letörölték kb. mindet. Vagy még előtte volt csak nem szóltak?

"Nemrég nagyon súlyos zsarolóvírus-támadás érte a Canont. A Maze ransomware-t vetették be a cég ellen, amelynek az eredménye az lett, hogy 10 TB bizalmas felhasználói adathoz jutottak hozzá a támadók, és azzal fenyegetőznek, hogy ezt nyilvánosságra is hozzák."

"A Canon szerint a felhasználók képei nem szivárogtak ki, ugyanakkor az egyik állásfoglalásban arról beszélnek, hogy bizonyos kép- és videofájlok elvesztek."

Tehát hála a nagy letörlődésnek nem szivárogtak ki a képek, csak ami maradt azokhoz nem lehet hozzáférni.

" A támadók azzal fenyegetőznek, hogy amennyiben a Canon egy héten belül nem veszi fel velük a kapcsolatot, a lopott adatok nyilvánosságra hozzák."

Szerintem sok felhasználó ennek még örülne is, hisz talán ők lementették azokat a fotókat amiket "elvesztett" a Canon, a nagy felhőjében.

Na mindegy, a lényeg... a felhő nem örök élet, ha azt akarod, hogy a képeid megmaradjanak ne filléreskedjél, vegyél saját tárolót.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6816165188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása