Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft frissítése ezúttal személyesen is megszívatott nagyon

2020. július 17. - GABOR2

Nem tudom, hogy a Microsoftnál tényleg hogy engedhetik meg, hogy ennyire amatőr munka folyjon és ennyi hibás frissítést adjanak ki sorozatosan... ráadásul olyanokat is, amik hatalmas károkat okoznak és egy normális tesztelésen ki kellene, hogy bukjanak.

Mint pl. ez:

"Megint baj van a Windows legújabb frissítésével - töröl egyes alkalmazásokat"

Én ahol lehet nem használok Win 10-et és nem is írják, hogy ez kifejezetten azokra vonatkozik csak, de munka miatt kell sajnos egyet használnom olykor és azzal történt meg a baj.

Ráadásul jelentem, nem csak a felsorolt programokkal van a baj, mert nekem eltünt más is, nem Windows-os cucc...

Kb. egy heti vesződségem ment így a kukába, egyebek mellett. És akkor azt mondják, hogy használj legális Windowst és mindig frissíts, hogy biztonságba legyenek a dolgaid... Ja. El kéne kerülni totál ezt a sz@rt.

Ráadásul érzékeltetik, hogy mennyire fontos a problémád nekik:

"A Microsoft mindenesetre egyelőre még nem listázta a problémát az új frissítés ismert hibái között, így nem tudni, hogy érkezik -e javítás rá valamikor, vagy akiknél beütött a krach, az kénytelen lesz végleg lemondani a szóban forgó alkalmazások használatáról."

De volt ám egy ilyen is:

"Nagyon durva hibát találtak a Windows-okban, azonnal foltozni kell őket"

"egy világméretű féregjárványt is elindíthatnak majd hackerek az esetleg foltozatlanul hagyott gépek között."

Vagy akik felfedezték, már rég elindítottak egyet, amit jól rejtenek. Hibák sohase fogynak el és nem csak azok vannak amiket épp foltoznak.

"kihasználásával a támadók tetszőleges kódok futtatására kaphatnak lehetőséget a sebezhető gépeken, méghozzá a legmagasabb szintű, ún. Local System fiók jogosultságai miatt."

"Ez utóbbi sajátosságai azok, amik a hibát rendkívül veszélyessé teszik - ez ugyanis azt jelenti, hogy a felhasználó beavatkozása nélkül lehet kihasználásával a sebezhető gépeket megtámadni."

A számítástechnikai eszközök teli vannak meglepikkel, még úgy is, hogy évtizedekig foltozták őket korábban és ezen meglepik egy része alkalmas arra, hogy világméretekben hazavágjon alapvető rendszereket. Okos hát még több fontos dolgot ilyen rendszerekre rábízni? Nem. Előbb-utóbb lesz aki majd tönkrevágja az egészet... legkésőbb az első komolyabb háborúnál ami két számítástechnikában jártas nemzet között tör ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1016016570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2020.07.28. 12:20:51

A történet úgy folytatódott, hogy két nap után sikerült helyreállítani az eltünt fájlokat... merthogy a program ami visszahozta, azt írta, hogy "felfedezte", hogy a minden jel szerint törölt fájlok valahogy mégis ott vannak. Viszont egy héttel később újra pont így eltüntek a dolgok és vissza lettek állítva. Fura.
süti beállítások módosítása