Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Microsoft stand strong + update

2020. június 30. - GABOR2

A Microsoft visszavonulóban van több fronton is úgy tűnik, de semmi vész, továbbra is biztospontunk. Biztos, hogy a frissítései problémákat okoznak nekünk. Vagyhát... nekem nincs Win10-em, úgyhogy nekem nem, de értitek.

Most a Mixer feladása után úgy tűnik feladják azt, hogy erőltessék tovább az Apple Store rendszert. Alighanem nem ment a dolog. Nem jött át... az érzés, vagy talán túlságosan is átjött a Microsoft érzés?

"Búcsúznak a Microsoft Store üzletek"

"A száznál is több boltjából csupán négyet tart meg a vállalat."

Más cégek a bezárásokkal spórolni akarnak. Nem úgy a Microsoft?

"a bezárásokkal kapcsolatos költség olyan 450 milió dollár lesz."

Azért ez furán nagy összeg... és nem is állami vállalat.

"A rengeteg üzlet bezárása ellenére várhatóan kevesen veszítik el a munkájukat, a dolgozók javának képes más munkát felajánlani a cég."

 "A cég nem vonul ki teljesen a kiskereskedelemből, a változó vevői szokásokra hivatkozva az online értékesítésre kíván fókuszálni."

Remélem nem integrálják bele az operációs rendszerbe.

Valami pozitívnak tűnő dolgot is sugárzok, a ránk váró csupa negatív hír előtt:

"Törölt fájlokat visszaállító ingyenes segédprogramot adott ki Windows-hoz a Microsoft"

Sajna, valami szép, felhasználóbarát felületre már nem futotta. Azért talán néha jól jön... és néha nem. Azért arra jó, hogy emlékeztessen: a törlés a számítástechnika világában nem igazi törlést jelent. Vissza lehet állítani a fájlokat. Sajna azok is használni fogják erre, akik ártani akarnak az eredeti tulajdonosnak, vagy csak kémkedni akarnak utánna. Ezért adhattak volna mellé egy végleges törlő programmot is... de nem tették. Talán azért kell ez, mert a frissítések valószínűleg tovább hozzák a szokásos színvonalat és már unják a sok panaszt, az okozott károkról?

Aztán... Microsoft Stand strong; vagyis továbbra is biztospontunk és szállítja nekünk a hibákat:

"Kirúg gépükből egyes felhasználókat a Windows 10 legújabb frissítése"

"Kellemetlen mellékhatása van egyes Windows 10-használók számára a Microsoft júniusi foltcsomagjának telepítése - derült ki a hét közepén. Az érintett felhasználókat ugyanis a szóban forgó frissítés felrakását követően kilépteti, sőt, van ahol egyenesen kizárja a Windows saját gépükről egy bug miatt."

Milyen diversz ez a hiba, valakit még ki is zár.

Mi van ha ezeket már direkt rakják bele a diversz fejlesztők? Ez a hiba is valóssággal sugározza, hogy: "Utállak!"

És a mostani Project Veritas szivárogtatásából is kiderül, hogy a diversz csapatok nagyon is tudnak utálni, nem is megerőltető nekik; szóval nem az örök Love uralkodik a diversz csoportok irodáiban.

Ráadásul a hiba nem akarja, hogy csak úgy könnyedén megoldjad, hogy nem telepíted a foltot:

"A Microsoft jelenleg azt mondja, hogy a problémára júliusban tud majd csak egy foltot kiadni, így addig egészen biztosan nem lehet annak megoldására számítani. Akinél a probléma ilyen súlyos formát ölt az dönthet esetleg júniusi foltcsomag eltávolításáról gépén, de tekintve, hogy 120-nál is több biztonsági rést zárt le a gépén, ez nagyon nem javasolt."

Aztán egy irónikus hiba:

"Belassítja a Windows 10-ek működését az új Edge böngésző - senki nem tudja miért"

Irónikus, mert az Edge angol jelentése azt sejtetné, hogy valami olyanról van szó amitől jobb lesz a rendszered, de hát nem... épp hogy gyöngébb lesz. És remek szakemberek lévén, lövésük sincs miért.

"Bár a Microsoft új, Chromium-alapú Edge böngészőjének - az utóbbi időben már automatikus - településével egyértelműen gyorsabbá válik a webezés a felhasználók számára, más vonatkozásban gépük lassulást szenvedhet el. A masinák indulása, sőt, működése is vontatottabbá válhat ugyanis a szoftvert tartalmazó folt feltelepülését követően."

" akár 3x lassabb boot időről, a programok vontatottabb indulásáról, sőt, a játékokban az FPS-ek csökkenéséről számolnak be; de van olyan is, aki szerint gépét már csak safe mode-ban tudja bebootolni."

Megintcsak itt a diverzivitás a hibákban. Valakinek több jár a sz@rból, valakinek kevesebb.

Ismét... minthacsak utálnának:

"A gondot tetézi, hogy a frissítést - annak ellenére, hogy az valójában nem biztonsági jellegű - települését követően a hagyományos úton nem lehet eltávolítani az érintett gépekről."

"Az, hogy az Edge-et felrakó folt miért és hogyan okozza a gépek lassulását, egyelőre senki nem tudja, és a problémát egyelőre a Microsoft sem szerepelteti a szóban forgó folt oldalán, mint annak ismert bugját. A jelenség mindenesetre úgy tűnik, hogy kizárólag a WIndows 10-felhasználókat sújtja."

Oké, de mondhatod azt... engem aztán utálhatnak, nem kapnak el, mert nem telepítem egyből a frissítésekeeet... bíbí! Nos... Rád is gondolnak:

"Nehezíti a Windows 10 frissítéseinek halasztását a Microsoft"

"Azoknak a felhasználók, akik nem szeretnének ha gépük automatikusan frissülne a Windows 10 mindenkori legújabb verziójára, nehezebb dolguk lesz megakadályozni ezt - derült ki a napokban. A Microsoft ugyanis a rendszer a múlt hónap végén kiadott 2020 Májusi Frissítésében eltávolította a Windows Update beállításai közül az új verziók telepítésének halasztását lehetővé opciót."

Végülis miért hagynának ki annyi embert a mókából, főleg, hogy tudják, hogy teli van hibákkal az új verzió?!

Update: Van még itt egy kis "apróság":

"Baj van a Windows 10 Mail alkalmazásával is - törli a leveleket a Gmail-ből"

"A Windows 10 sűrűsödő problémáinak sorát a közelmúltban újabb elem bővítette azon felhasználók számára, akik a rendszer beépített levelezőprogramját a Google email-szolgáltatásával használják együtt. Felhasználói jelentések alapján ugyanis úgy tűnik, hogy a Mail valamilyen okból kifolyólag törli a Gmail fiókból a felhasználók egyes leveleit, de annyira, hogy vissza sem lehet állítani azokat."

"A problémát állítólag a Microsoft a szoftverhez egy hónapja kiadott frissítése okozza, ami valami bugot hozott be a Mail Gmail-integrációjába. Ennek köszönhetően a felhasználó által küldött levelek valamiért eltűnnek - egyeseknél a Spam mappába, de másik állítják, hogy a semmibe, de úgy, hogy nem csak hogy a Mail-ben, de még a Gmail webes felületén sem lehet sehol megtalálni őket."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8915974954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása