Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az amerikai rendőrséget se védte meg a felhője ( digitális állam )

2020. június 24. - GABOR2

Megintcsak egy történet ami mutatja, hogy a digitális állam nem jó ötlet. Még olyan szervek is simán sérülékenyek mint maga a rendőrség... őrzünk és védünk, de még a saját adatbázisunkat is simán ellopják, huh?!

"Feltámadt az Anonymous: meglopták az amerikai rendőrséget"

"Egészen múlt hét péntekig, amikor egy civil aktivista csoport, a Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets) 296 gigabájtnyi adatot publikált „BlueLeaks” néven, melyek állítólag az USA rendőri hatóságaitól, a nemzetbiztonsági szervezetektől, az igazságügyi minisztériumtól stb. származnak"

"Az adatokat kereshető módon tették közzé egy portálon, a leírás szerint több mint egymillió fájlról van szó: szkennelt dokumentumok, videók, e-mailek, audiófájlok stb. A DDoSecrets azt írja, hogy a fájlok szerte az Egyesült Államok területéről származnak, több mint 200 rendőrkapitányságról, illetve az úgynevezett „fusion centerekből” – ez utóbbiak a rendvédelmi és igazságügyi szervezetek közötti információcserét biztosító intézmények"

Köszönjétek meg  a felhőnek:

"National Fusion Center Association (NFCA) megerősítette a kiszivárogtatott adatok valódiságát, és annyit közöltek, hogy a felületes előzetes vizsgálat azt valószínűsíti, hogy az adatok a Netsential webhoszting szolgáltató szervereiről származnak – a Netsential több amerikai rendvédelmi szervezet és fusion center megbízott szolgáltatója."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4615913124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása