Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A felhő oktat, segít, cenzúráz és nyomorbadönt

2020. május 30. - GABOR2

A felhőnek elég erős hete volt.

Szó volt róla, hogy benyomult az oktatásba ( bár a legjobbakat is utálják ):

"Kiderült, mivel zajlik leginkább a digitális oktatás"

De a civileket, meg a "civileket" is segítenék, vagy inkább... "segítenék". A lényeg, hogy szokjanak rá, hogy olyan terméket használnak amiért rendszeresen kell fizetniük... sokat. Persze ez még csak a beetetés:

"Microsoft DCP: digitális segítség a civileknek"

"A vállalat magyarországi képviselete bejelentette, hogy társadalmi szervezetek kapnak gyakorlati segítséget a Microsofttól a közösséget szolgáló civil tevékenység hatékonyságát növelő Office365 bevezetéséhez és használatához a Digitális Civil Program keretében."

Szerintem a kormány még külön örülne is annak, hogy csak egy felhőt kellene feltörnie a titkosszolgálatnak és mindegyik titkait tudnák.

A felhő viszont cenzúráz is... még a privát "helyeden" is:

"Google Drive takes down user’s personal copy of Judy Mikovits’ Plandemic after it was flagged by The Washington Post"

És végül... nyomorbadönt. Ez viszont fura, mert nem szoktuk meg, hogy bármiféle felelősségrevonás következne azután, hogy "kiszivárog" mondjuk néhány százmillió felhasználói privát adat... meg céges adatok is.

Most se egy techcég szívta meg:

"Beperelik az easyJetet az adatvesztés miatt"

Igen, úgy látom Amazon felhőt használnak:

https://aws.amazon.com/solutions/case-studies/easyJet/

"A május 19-én nyilvánosságra került biztonsági incidens ügyében a hatóságok is vizsgálódnak, és a légitársaság súlyos büntetésre számíthat, ha bebizonyosodik, hogy ők is felelősek az adatvesztésért – ám ezzel párhuzamosan egy polgári per is indult, melyben akár gigantikus összeget is követelhet egy ügyvédi iroda."

Érdekes, magát a felhős céget most se látom, hogy "bántanák".

Az easyJet-et is tán főleg azért, mert "későn szólt"... az, hogy eleve nem kéne felhőre bízni fontos dologokat most se nagyon számít, csak "szóljanak időben, ha kirabolják"... Nem mintha ez segítene a tényen, hogy... megint kiraboltak egy felhőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6315730198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása