Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Biztospontunk a koronavírusos időkben: Microsoft ( most éppen internet-elérés hiba )

2020. április 09. - GABOR2

Múltkor már írtam, hogy fontosak ezekben a bizonytalannak mondott időkben a biztospontok és a legbiztosabb pont nekünk az hogy, hogyha a Microsoft kiad egy nagyobb frissítést, akkor abból baja lesz sokaknak. Szerencsére a Microsoftot nem befolyásolja úgy a koronavírus, hogy esetleg ezután megváltozna és nem okozna valami nagy bajt, így biztospontot képez az életünkben. Most is:

"Elrontja az internet-elérést a Windows 10 egy új frissítése"

Különös módon figyel a Microsoft, hogy a felhővel való munkáról jó képet fessen:

"Ezek szerint a február végén publikált folt elronthatja a Windows 10 internet-elérését - méghozzá elsősorban pont azoknak, akik otthonról kényszerülnének dolgozni a koronavírus-járvány miatt."

"A probléma ugyanakkor nem csak azt jelenti, hogy a felhasználók egy téves hibajelzést kapnak, hanem működési rendellenességet is okozhat az olyan alkalmazásokban, amik a WinHTTP vagy WinInet felületeken keresztül próbálják elérni az internetet. Ezek ugyanis nem lesznek hajlandók kapcsolódni a világhálózathoz, annak ellenére sem, hogy valójában semmi nem akadályozná ezt - azért, mert a rendszer az internet-kapcsolat (hamis) szakadását jelzi nekik."

"Ilyen, érintett alkalmazás a számtalan harmadik fél által gyártott mellett a Microsoft saját Office, Outlook és Internet Explorer szoftvere, sőt, a Teams csomagja is, aminek zavartalan működése szintén kritikus fontosságú lenne a járvány idején az otthonról történő bedolgozás esetén"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2315599912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása