Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoftra is legyen azért időnk figyelni...

2020. március 18. - GABOR2

A koronavírus mindent megváltoztatott... jó, hogy azért vannak biztospontok az életben, például az, hogy ha egy nagyobb Microsoft frissítés jön, akkor tuti valami rosszul sül el. Így is lett, bár a koronavírus hatás azért itt is volt, mert most máshogy volt rossz.

"115 javítást és egy bakit hozott a márciusi patch kedd"

"A Microsoft véletlenül egy még javításra váró hibáról is közölt részleteket."

Még jó, hogy a sajtó felhívja rá a figyelmet, így még többen rászállhatnak, hogy kihasználják.

Jött is a nagy rohanás:

"Vészjavítást adott ki a Microsoft a Windows-okhoz - azonnal telepíteni kell"

"A Microsoft magyar idő szerint csütörtök délután egy soron kívüli vészjavítást adott ki Windows operációs rendszereihez. A frissen megjelent folt azon, rendkívül veszélyes SMB-sebezhetőség kihasználását gátolja meg, aminek létezését még maga a cég kotyogta ki véletlenül az ehavi foltnap összefoglalójában."

Szóval úgy tűnik elég alapvető hibákat vétenek... folyton... Csak most máshogy.

Viszont most nemcsak ők okoztak nekünk fejfájást, hanem nekik is úgy tűnik sok lobbi pénzt kell fizetniük hamarosan:

"Kötelezővé fogja tenni az elavult Windows-ok frissítésének biztosítását (is) az EU"

"Az Európai Unió hamarosan egy olyan törvénytervezetet mutathat be és fogadhat el, ami kötelezővé fogja tenni a szoftver- és hardvergyártók számára, hogy garanciális, illetve támogatási időn túl is javíthatók és frissíthetők legyenek termékeit. Az ún. javításhoz való jogot ("right to repair") biztosító törvény célja annak megakadályozása, hogy feleslegesen kelljen számítógépeket, mobilokat és más elektronikus kütyüket leselejtezni és helyettük újakat vásárolni, csak azért, mert lejárt a támogatásuk."

Egyre inkább közműjellegű lesz ez az egész operációsrendszer ipar, lehet jobb lenne előbb-utóbb túladni rajta, mert úgyis csak a szenvedés megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8215534456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása