Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 18

Majdnem Trump impeachment különkiadás

2019. december 11. - GABOR2

Gondoltam rá, hogy Trump impeachment-jéről kéne egy különkiadás, de rá kellet jönnöm, hogy felesleges, mert az egész lényegét 5 mondatban el lehetne mondani. Talán inkább az érne meg különszámot, hogy a ballib média hogyan teremtene ez ügyben is egy külön virtuális valóságot... de most ez se megy a szokásos hatékonysággal, talán épp azért, mert annyira túlhypeolták a dolgot, hogy a ballib emberkék vették a fáradtságot és jobban utánnanéztek a dolgoknak mint szoktak.

Szóval, ahogy teltek a hetek, a következő néhány lényeg derült ki és ezek közül sok ismétlődött... majd néhánynál belemegyek részletekbe, mert legalább pár érdekes dolog volt:

1. Kiderült, hogy a "szivárogtató" akire épül ez az egész, semmi közvetlen bizonyítékkal nem rendelkezik, enyhén szólva

2. A nézők unják az egészet és a demokraták egyre inkább nem hisznek az impeachment sikerében és a politikailag középenlevők valósággal undorodnak az egész ügytől, mármint, hogy ezzel vegzálják az elnököt; plusz Trump támogatottsága egyre nő, a demokrata jelölteké csökken

3. A Demokraták egyre idegesebbek a várható kudarc láttán.

4. A Demokraták egyre inkább ki is merik mondani, hogy ez az egész impeachment egy nagyon rossz ötlet volt.

5. Az ügy mellékhatásaként Obama alelnökének ügye egyre sötétebb.

 

Most egy kicsit részletesebben akkor, pár érdekességgel...

Már az első napon kiderült, hogy igazából a "szivárogtató" egy hosszú láncolaton keresztül tudta meg állítólag amivel előállt; ő maga soha életében nem látta Trumpot élőben... Hmmmm. És kb. az van, hogy ő hallotta valakitől, aki hallotta valakinek a véleményét, ahogy telefonon beszélt valakivel arról, hogy valaki másnak mi a véleménye Trump szövegéről, amiről hallott mástól, akinek szintén mesélték... Kb. ilyesmiről van szó, közvetlenül tán három emberen keresztül jön, plusz a telefon.

Node ezt hogy tálalta a ballib média? Látszik, hogy számít az olvasóinak arra a tulajdonságára, hogy nem olvasnak másfajta médiát. Ugyanis, ott ezt bombahírként próbálták tálalni, volt olyan baloldali média ami ezt... közvetlen bizonyítéknak állította be.

Rengeteg ilyen "bombshell"-es hír van a dologról, pl. a Vox-tól:

"Bill Taylor dropped a bombshell in his impeachment hearing opening statement"

Aztán itt van a cikk ami ezt az egészet, már a címben is "direkt" bizonyítéknak próbálja feltüntetni:

"In Impeachment Surprise, Taylor Unveils New Evidence Directly Implicating Trump"

A CNN-nél próbáltak ilyen kis show-t csinálni a dolog köré, meg is hívtak egy politikai elemzőt, aki élőben elemezte, ezt az amúgy unalmas cuccot és gondolom ott is olyan semlegesek a baloldaliak által megszólaltatott elemzők mint nálunk, mégis az illető úgy gondolhatta, hogy az már túl égő lenne neki, ha ő is felszállna erre, a "fantasztikus, direkt bizonyíték" vonatra és "problematikusnak" nevezte azt, hogy a szivárogtató, kiderült, még életében nem találkozott Trumppal.

"CNN analyst: It's a 'problem' for Dems that impeachment witnesses never met Trump"

És már első nap felmerült, hogy Obama alelnökének ügyének talán nem ártana jobban utánnanézni:

"Impeachment witness urges Burisma probe, testifies to concern of Hunter Biden ‘conflict’"

Ezután folyamatosan kezdtek jönni a hírek, hogy esik a demokraták hite az impeachment sikerében brutális mértékben és rengeteg középenálló a meghallgatások után leállítaná ezt az egészet és egyre inkább rühellik a Demokratákat, hogy továbberőltetik.

"Poll finds sharp swing in opposition to impeachment among independents"

 Aztán kezdtek felszólalni olyan demokrata jelöltek, akiknek úgymond nem betonbiztos a helyük, szóval nem olyan helyen élnek, hogy megválasztják őket akármi is van; hogy félnek ettől az egész Impeachment ügytől, mert nagyon rontja az esélyüket.

"Vulnerable Democrats Say They’re Being Abandoned Over Impeachment"

Rengeteg hír van a témában ami kb. ugyanaz, de egy kicsit frissebb, én a törédékét mutatom csak be...

Egyre csak jöttek a hírek, hogy a demoraták látják, hogy ebből baj lesz; itt van egy hír, ami szerint "nem látnak benne hasznot", hogy folytassák ezt az egészet, még az egész impeachment arcának mondható Adam Schiff is kijelentette, hogy mostmár nem olyan biztos ebben az egész impeachmentben, miközben nemrég még semmi kétsége se volt felőle.

"House Dem now sees no 'value' in impeachment, as polls show falling support among independents"

És persze egy több és több felmérés mutatta ki, hogy az emberek nagy része nem kér ebből.

És ahogy halad az idő egyre inkább nem kértek belőle az emberek. Íme egy hír, hogy az összes kulcsállamban, mindenhol, az emberek többsége rühelli az impeachmentet:

"Impeaching Trump unpopular in key election states" 

Aztán a demokrata elnökjelöltek szintjére is eljutott, hogy talán rossz ötlet ez az egész, mert kb. nincs középüttlevő szavazó aki akarná, hogy ezt tegyék az elnökkel:

"Andrew Yang on impeachment: 'This is going to be a loser'"

És persze Trump "elfogadottsági" mutatója szépen visszaemelkedett, ahogy egyre több impeachment meghallgatás volt, nem úgy a baloldali médiájé; a CNN-nek pl. rekord alacsonyan hisznek.

"Trump’s Approval Rating Ticks Up In The Face Of Latest Impeachment Hearing"

"CNN Hits Three-Year Ratings Low Amid Impeachment Drama"

Aztán a demokraták ettől elkezdtek nagyon idegesek lenni.

Voltak hírek arról, hogy elkezdtek durván bánni újságírókkal akik kérdezgették őket, az impeachmentről. A sajtót annyira tisztelő haladók egyik képviselője Adam Schiff például kiadta legalább egy újságíró személyes adatait akit nem kedvelt. Volt olyan eset is, hogy egy fehér Demokrata fickó "Black Live Matter"-es pólóban szidott feketéket, akik nem utálták Trumpot észnélkül...

Mégis a legjobb talán ez... Szóval, ugye a Demokraták szeretik magukról mondani, hogy ők a tolerancia mintaképe és védenek minden "elnyomott" csomportot, köztük ugye a kövéreket is. Most viszont az történt, hogy amikor Obama alelnökét kérdezték a fia ügyeiről -ami összefügg az impeachmenttel- a fickó totál elvesztette a nyugalmát és... többek között lekövérezte a kérdezőt. A toleráns ballibek...

"‘You’re a damn liar, man!’ – Joe Biden blasts Iowa voter, calls him ‘fat’ after man repeats Ukraine smear"

Persze baloldalinak szabad ilyet mondania, vagy legalábbis nincs semmi nagy kiakadás emiatt ilyenkor.

Van viszont egy párhuzamos story, ugye Obamát próbálják egyre inkább kivonni a "jófiúk" táborából és mivel az alelnöke az egyik jelölt, megkérdezték tőle, hogy megbánta-e, hogy ők, Obamáék is deportáltak migránsokat. Ő viszont az válaszolta, hogy nem bánt meg semmit, de... Trump ugyanezért egy nagy sz@r, mert amikor Trump csinálja az más.

"Joe Biden Says 3 Million Deportations Is ‘Nothing’ To Apologize For"

Aztán az ügy eljötott oda, hogy Trump veri az összes demokrata jelöltet mostmár... merthogy volt felmérés ami korábban azt mutatta, hogy Obama alelnöke nyerhet Trump ellen, mostmár se ő, se másik jelölt se nyerhet.

"Trump Now Beats ALL DEMOCRATS In Latest Poll Showing Impeachment Has Cost ALL Candidates Their Lead"

Aztán lassan elérkezünk mához...

A Demokraták úgy tűnik bár tudják, hogy ezt nem kéne, kijelentették, már megint, hogy impeach-elik Trumpot, bár rengeteg ilyen kis, egyéni story is van, ahol demokrata képviselőjelöltek kijelentik, hogy bár ők szívesen impeach-elnék Trumpt, de akkor tuti, hogy elveszetik a helyi választást; mindezek ellenére megteszik.

"House Democrats Announce Two Articles of Impeachment Against Trump"

Viszont egy órával utánna meg elfogadták Trump történelminek mondott, USA-Mexikó kereskedelmi egyezményét, ami még a Demokraták szerint is sokkal jobb mint ami volt ( persze mert ők is közreműködtek a kidolgozásában ) és "hatalmas győzelem az amerikai munkásoknak". Igen, ez Trump egyik legnagyobb sikere és a Demokraták is kénytelenek elismerni... de előtte egy órával bejelentették, hogy két dologban is olyannak tartják Trumpot, hogy impeachel-ni kéne.

"Donald Trump, House Democrats strike deal on revised trade pact with Mexico, Canada"

"House Democrats and President Donald Trump struck an agreement to revise a new trade deal with Mexico and Canada, delivering a win for the president on a top legislative priority."

"House Speaker Nancy Pelosi, D-Calif. announced the agreement at a news conference Tuesday morning, calling the revised trade pact "a victory for America's workers." 

Plusz kijöttek hírek arról, hogy a gazdaság és foglalkoztatottság az USA-ban ismét rekordot döntött, plusz a fizetések is rekord mértékben nőttek.

"Wall Street soars after economy added robust 266,000 jobs in November"

Plusz újabb hír jött arról is, hogy az ukránok szerint nem fenyegette meg őket Trump, nélküle is már eleve újranyitották Obama alelnökének fia ügyét.

"Exclusive: Top Ukraine Official Andriy Yermak Casts Doubt on Key Impeachment Testimony"

 

Aztán... Obama már megint próbálta visszaterelni a pártját valami normálisabb útra:

"Obama szólt, hogy nem kellene túl balosnak lennie Trump kihívójának"

"A demokrata párt egyik rendezvényén arra figyelmeztetett, hogy nem szerencsés, ha túlságosan balos programmal indul Trump kihívója, mert az amerikai közvélemény nem akar rendszerszintű változásokat. Obama szerint nem forradalmár jelöltre lenne szükség, és ne a balos Twitter-csatornák közönségéből induljanak ki a párt politikusai."

Obama volt még nemrég a legnépszerűbb Demokrata politikus, viszont egyre inkább tolják a közvéleményt abba az irányba, hogy vessék meg őt, hisz pl. ő is deportált. Most meg nem tud csöndbenmaradni.

Meg is kapta, hogy ő... konzervatív, ami persze egy hülyeség, de mostmár nem tartják közéjükvalónak:

"Barack Obama, conservative"

"...Obama never dramatically departed from the approach of presidents who came before him.

There’s a simple reason: Barack Obama is a conservative."

Sőt ma már eljutottunk oda is, hogy kétszeres Obama szavazók kijelentik, hogy ma már simán Trumpra szavaznának.

"Rust Belt voters on Trump: ‘I’d vote for him again in a heartbeat’"

"Smith says she was born into the Democratic Party and voted for Barack Obama twice. For the 2016 Ohio primary, she said, she even voted for Bernie Sanders to be the party’s nominee. But when it came time to pick a president, she voted with her neighbors in Ashtabula County, helping it swing from a 12-point victory for Obama in 2012 to a 19-point win for Trump."

Ez azért van, mert a "középüttállók" részére ma már csak Trump az igazi, hatásos opció.

Egyébként a demokrata elnökjelöltek elutasították Obama figyelmeztetését:

"Democratic candidates reject Obama’s warning of going too far left"

Aztán mi volt még...

Franciaországban simán lehet rappelni arról, hogy a franciákat lecserélik szépen muszlimokra. Youtube-nak is szemlátomást belefér:

"Nagy lakosságcsere az, mikor a lányod engem szeret. Teherbe fogom ejteni és a gyerekei úgy fognak kinézni, mint én.

A lányod azt akarja, hogy teherbe ejtsem. Egyszer, kétszer, háromszor.

A Grand Replacement én vagyok. Én és a barátaim. Mi, feketék és muszlimok vagyunk a nagy ellenségeitek. Személy szerint ez engem nem zavar.

Egyedi vagyok, ritka vagyok, mint a fehérek a Gare du Nord kerületben [Észak-Párizsban]."

"Egyre népszerűbb a YouTube-on a rapper száma, amelyben a franciák kihalásáról fantáziál"

No meg:

"Érdeklődés hiányában elmarad a Victoria's Secret legendás divatbemutatója"

"Hivatalosan is bejelentették, hogy idén elmarad az 1995 óta minden évben a divat- és popkultúra nagy eseményének számító Victoria’s Secret Fashion Show. "

"...rengeteg kritikát kapott mint szexista és idejét múlt rendezvény, amelyből hiányzik a változatosság."

Hát pedig voltak benne pl. fekete modellek is... Mindegy, tényleg idejétmúlt volt már, de nem az SJW hülyeségei miatt, hanem mert az ingyens pornó korában élünk...

Aztán...

Greta Thunberg előállt azzal, hogy a tüntetései és erőfeszítései nem értek semmit se, többre van szükség. Le kell bontani az egész nyugati rendszert... Vagyis, igen... a zöld pirossá vált. Nem is csoda, hisz a szülei is azok:

"Ennek a fellépésnek erősnek és széleskörűnek kell lennie. Végső soron a klímaválság nem a környezetről szól. Ez egy válsága az emberi jogoknak, az igazságnak és a politikai akaratnak. Ezt a válságot az elnyomók gyarmatosító, rasszista és patriarchális rendszerei teremtették és táplálják. Le kell bontanunk mindet!"

" Greta Thunberg beismerte, hogy nem a klímaváltozást akarja megállítani, inkább politizálna"

Egyébként bár saját maga szerint se ért el semmi változást, mégis megkapta az idei "Év embere" címet a Time Magazintól. Ami mutatja, hogy mennyire is objektív az a díj.

https://time.com/person-of-the-year-2019-greta-thunberg/

Volt egy másik lista is, ahol első lett és a második... Orbán Viktor:

"A Politico szerint Orbán Európa második legnagyobb vízionáriusa, Greta Thunberg mögött"

Aztán...

Látszik, hogy itthon mennyire másként tudnak írni ugyanarról...

Ugyanis a Youtubenak van egy új szabálya, ami kizárja a gyerekcsatornák létezését és a gyerekeknek szóló termékajánlásokat.

Itthon erről úgy írnak, hogy milyen szuper:

"Segítené a nem családbarát csatornákat a YouTube"

"A hirdetők már specifikusan célozhatják a problémás videók közönségét."

"Az elvárhatónak megfelelően a YouTube rendszeresen káoszt okoz a tartalmakkal kapcsolatos szabályaival, például nagyon sokféle tartalmú videót engedélyez, azonban rengeteg nem családbarátnak nevezhető, vagy egyéb okból problémásnak titulált videón nem, vagy csak ritkán jelenít meg hirdetéseket. Ilyenek lehetnek például az erőszakot mutató videojátékos tartalmak, vagy éppen a megosztó politizálást folytató csatornák."

Ezt az egészet COPPA-nak nevezik és a Youtuberek rühellik. Ugyanis például ha készítesz egy videójátékról videót azt lehet simán nézik harmincasok, huszasok, viszont gyerekek is nézhetik... innentől kezdve bye-bye akár az egész csatornának. Plusz nem írták meg a magyar cikkben, hogy aki nem tartja be a szabályt, innetől kezdve perelhető lesz. Persze gondolhatod, hogy de héj... hát pont arról szól a cikk, hogy mostmár lehet választani, meg bejelölgetni dolgokat... Nos, nem. Ugyanis Youtuberek mesélik, hogy bár ők maguk bejelölgetik a videóiknál, hogy mi szól gyerekeknek és mi nem... a Youtube algoritmusa folyamatosan felülbírálja őket értesítés nélkül. Pl. olyan dolgok alapján, hogy ha egy videóban sok a különféle szín, akkor feltételezi, hogy gyerekeknek akarsz filmet csinálni bármit is jelölsz be.

Aztán, hiába bukott le a Google, továbbra is ezerrel próbálja befolyásolni az emberek politikai döntését:

"A Google és a Facebook minden erejével azon van, hogy Boris Johnson elveszítse a választást"

"Tucatjával törlik a konzervatív hirdetéseket és tartalmakat, míg a Munkáspárt, a Zöld Párt és Liberális Párt hirdetései közül egyetlen egyet sem tiltottak le."

Persze Trumpot se hagyhatják ki ebből:

"Google removed over 300 Trump ads for ‘violating company policy’"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5115348372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása