Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az okostelefonok is remekeltek megint ( például pénzt lophatnak tőled )

2019. december 06. - GABOR2

Az okostelefonokkal kapcsolatban minden héten jönnek hírek, amik bizonyítják, hogy jól teszed, ha hallgatsz a mindenfelől rád áradó propagandára, hogy ezzel írányítsál majd a jövőben szinte mindent... amennyiben krónikus öngyűlölölettel diagnosztizáltak.

Meg amúgy is, új idők vannak.

Például ki akarná már a modern időkben biztonságban kezelni a pénzügyeit? Ami fontos az a kényelem. Aminek megadására az Android okostelefonok tökéletesen alkalmasak. Ha pedig szereted az önszabotálást dublán jó lesz neked, hisz:

"Pénzt lophatnak az androidosoktól - és nem tudnak védekezni ellene"

"Hackerek az Android egy hibáját kihasználva pénzt kezdtek lopni a szóban forgó rendszerrel működő okostelefonok tulajdonosaitól - leplezte le hétfőn egy biztonsági cég. A Promon szerint ráadásul a felhasználók sajnos nem nagyon tudnak védekezni ez ellen, ugyanis a StrandHogg-nak elnevezett sebezhetőségre egyelőre nem adott ki javítást a Google."

Wow, a jövő már ma.

"Az Android összes eddig kiadott verzióját - beleértve a legújabb, 10-est is - érintő sérülékenység egyébként a pénzlopáson kívül rengeteg más visszaélésre is lehetőséget ad. Azzal ugyanis fotókat, videókat vagy hangfelvételeket is lehet engedély nélkül készíteni, de SMS küldése és a bejelentkezési azonosítók ellopása is megoldható segítségével."

Aztán meg egy ma már simán hagyománykövetésnek tekinthető "hibára" derült fény:

"Tiltás ellenére is, titokban követi tulajdonosát az iPhone 11"

"Az Apple legújabb generációs okostelefonja a jelek szerint nem igazán hajlandó tiszteletben tartani azt, ha a felhasználó nem szeretné földrajzi helyzetét megállapíthatóvá tenni számára. Az iPhone 11 ugyanis akkor is követi tulajdonosát, ha utóbbi korábban ezt megtiltotta neki a helyzetmeghatározás letiltásával a készülék beállításai között - az így begyűjtött adatokkal pedig ki tudja mit csinál."

Viszont az Apple nagy újító és ezért a hagyománytisztelet mellett kell valami új, ez pedig az, hogy nem a szokásos "Ez csak egy véletlen hiba." magyarázattal álltak elő, hanem közölték, hogy ez törvényi kötelességük és a dolog marad.

"Megmagyarázta az Apple, hogy miért követik tulajdonosaikat az iPhone-ok tiltás ellenére is"

"az iPhone-ok azért nem hajlandók a követéssel felhagyni, mert törvényi kötelezettségek teljesítése ezt nem teszi lehetővé számukra."

Hogy miért tűnik a dolog teljes bullshitnek és csak egy kifogásnak, hogy miért kémkedhessen mindig utánnad, a cikkben megtalálod.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9815341614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása