Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Pár mondatban...

2019. november 19. - GABOR2

Megint van pár hír amiről elég csak pár szót ejteni.

Például megkaptuk megint az egyik legundorítóbb szöveget, amit mostanában szoktak emlegeti:

"Merkel: az adat az új olaj"

Megint nagyon okosnak akart látszani az egyik vezető politkus. Szóval az adat az új olaj... milyen kár, hogy igazából tojnak rá, hogy védjék, ebbe beleértve a legális aktoroktól, cégektől való megóvását. Meg ha olyan fontos, miért hagyják, hogy az történjen, hogy összegyűjtik őket egy nagy felhőbe és ellopják mindet. Mindegy van pár szép ígéret, de amellett Merkel is leszögezi azt amit a magyar digitális állammal kapcsolatban írtak abban a kommentelhetetlen cikkben... azt, hogy ezután az állam is businesselni szeretne az állampolgárok adataival.

Aztán... Obama próbál néhány józanabb tanácsot adni az elnökjelölteknek. Például azt, hogy bár a Twitteren úgy tűnik, de a valóság az, hogy az emberek nem rajonganak az ötletért, hogy ezután az adófizetők pénzét azokra verjék el akik betévednek az országba és csak élni akarnak az ingyen ellátáson. Meg hasonlók.

"Obama szólt, hogy nem kellene túl balosnak lennie Trump kihívójának"

"A demokrata párt egyik rendezvényén arra figyelmeztetett, hogy nem szerencsés, ha túlságosan balos programmal indul Trump kihívója, mert az amerikai közvélemény nem akar rendszerszintű változásokat. Obama szerint nem forradalmár jelöltre lenne szükség, és ne a balos Twitter-csatornák közönségéből induljanak ki a párt politikusai."

Aztán megint csak egy adat, ami mutatja, hogy ellentétben a közvélekedéssel, hogy Kína teli van pénzzel és még mindig az megy, hogy ő ad mindenkinek kölcsön, igazából ő volt a világ egyik legnagyobb hitelállományt növelő országa.

"Brutálisan el van adósodva a világ, és ennél csak rosszabb lesz"

"A Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IIF) friss tanulmánya szerint a világ adóssága 7500 milliárd dollárral nőtt az év első felében, ennek nagy részéért pedig az USA és Kína a felelős"

"A közleményük szerint a növekedés 60%-áért az USA és Kína „okolható”"

"Az intézet becslései szerint év végére a globális adósság meghaladhatja a 255 ezermilliárd dollárt."

Vajon ha szemlátomást mindenki el van adósodva, kik azok akiknek tartozik az egész világ? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8215313836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása